Равіолі з м'ясом
М'ясо - далеко не найпоширеніша начинка для равіолі, але на смак вона не поступається усім іншим. М'ясні раволи, як і звичні пельмені, можна заготовити про запас і заморозити, а потім, за необхідності, відварювати в киплячій підсоленій воді і змішувати з улюбленим соусом.
Інгредієнти:
Для тіста:
борошно - 2 ст.;
сіль - 1 ч. ложка;
яйце - 3 шт.;
оливкова олія - 2 ст. ложки.
Для начинки:
вершкове масло - 2 ч. ложки;
оливкова олія - 2 ч. ложки;
свинячий фарш - 250 г;
ріпчаста цибуля - 1/2 шт.;
часник - 1 зубчик;
сіль, перець - за смаком;
сухе біле вино - 1/4 ст.;
тертий пармезан - 1 /4 ст.;
прошутто - 60 г;
мускатний горіх - щіпка;
яйце - 1 шт.
Приготування
Замішуємо тісто для равіолі. Для цього просіваємо борошно і змішуємо її з сіллю. У центрі борошняний гірки робимо колодязь і вбиваємо в нього яйця, вливаємо оливкова олія і замішуємо густе, еластичне і гладке тісто. Загорнути тісто харчовою плівкою і ставимо його відпочити в холодильнику на 30 хвилин.
Тим часом беремося за начинку. У сковороді розігріваємо оливкову олію і вершкове масло, обсмажуємо на ньому цибулю до прозорості, додаємо пропущений через прес часник і дрібно нарізаний прошутто. Як тільки часник пустить аромат, кладемо свинячий фарш, приправляємо все сіллю, перцем, мускатним горіхом і обсмажуємо до тих пір, поки фарш не стане золотистим. Після, вливаємо на сковороду біле вино і залишаємо його повністю випаруватися. Готову м'ясну начинку прибираємо з вогню і охолоджуємо, а потім збиваємо блендером до однорідності, додавши яйце і тертий пармезан.
Тісто ділимо навпіл, кожну половину розгортаємо в тонку стрічку. На рівній відстані один від одного кладемо порції м'ясної начинки і накриваємо їх другим листом тесту. Обидва листа з'єднуємо між собою так, щоб навколо м'яса не було повітря. Вирізаємо равіолі, відварюємо в підсоленій воді, а потім подаємо равіолі з м'ясом, томатним соусом і зеленню.
Інгредієнти:
тісто для равіолі (див. попередній рецепт);
сир рікотта - 300 г;
яйце - 1 шт.;
сіль, перець - за смаком;
суха суміші італійських трав - щіпка;
лимонна цедра - 1/2 ч. ложки;
яловичий фарш - 200 г;
томати у власному соку - 400 г;
ріпчаста цибуля - 1 шт.;
часник - 1 зубчик;
оливкова олія.
Приготування
Рікотту розминаємо виделкою і змішати з яйцем, сіллю і перцем. Додаємо в сир сухі італійські трави, лимонну цедру. Розкачуємо тісто, вирізаємо з нього кружечки, в центр кожного з яких кладемо по чайній ложці сирної начинки. Накриваємо начинку другим пластом тіста зверху і защипуємо краї так, щоб усередині не виявилося повітря.
На сковороді з оливковою олією обсмажуємо дрібно нарізану ріпчасту цибулю і часник з м'ясним фаршем. Додаємо до засмажки томати у власному соку і тушкуємо до м'якості. Змішуємо равіолі з м'ясним соусом і відразу ж подаємо до столу.
Інгредієнти:
тісто для равіолі (див. перший рецепт);
свіжий шпинат - 1 1/2 ст.;
тертий пармезан - 5 ст. ложок;
сушена петрушка - 1 1/4 ст. ложки;
свіжі хлібні крихти - 1 /4 ст.;
оливкова олія - 1/4 ст.;
яйце - 1 шт.;
сіль, перець - за смаком.
Приготування
На сковроде з оливковою олією яловичий фарш обсмажуємо до золотистого кольору. До смаженій фаршу додаємо свіжий шпинат і продовжуємо готування ще 1-2 хвилини. Остуджуємо м'ясну начинку протягом 10 хвилин.
Змішуємо м'ясо з тертим пармезаном, нарізаною петрушкою, свіжої хлібної крихтою, оливковим маслом, яйцем, сіллю і перцем. При необхідності додатково збиваємо фарш блендером для того, щоб він став більш однорідним.
Розкачуємо тісто, вирізаємо з нього квадрати або круги, в центрі яких розміщуємо начинку. Накриваємо начинку другим шаром тіста, защипуємо краю і відварюємо равіолі в підсоленій воді. Подаємо з маслом або томатним соусом.
Рецепт равіолі з м'ясом
Інгредієнти:
Для тіста:
Для начинки:
Приготування
Замішуємо тісто для равіолі. Для цього просіваємо борошно і змішуємо її з сіллю. У центрі борошняний гірки робимо колодязь і вбиваємо в нього яйця, вливаємо оливкова олія і замішуємо густе, еластичне і гладке тісто. Загорнути тісто харчовою плівкою і ставимо його відпочити в холодильнику на 30 хвилин.
Тим часом беремося за начинку. У сковороді розігріваємо оливкову олію і вершкове масло, обсмажуємо на ньому цибулю до прозорості, додаємо пропущений через прес часник і дрібно нарізаний прошутто. Як тільки часник пустить аромат, кладемо свинячий фарш, приправляємо все сіллю, перцем, мускатним горіхом і обсмажуємо до тих пір, поки фарш не стане золотистим. Після, вливаємо на сковороду біле вино і залишаємо його повністю випаруватися. Готову м'ясну начинку прибираємо з вогню і охолоджуємо, а потім збиваємо блендером до однорідності, додавши яйце і тертий пармезан.
Тісто ділимо навпіл, кожну половину розгортаємо в тонку стрічку. На рівній відстані один від одного кладемо порції м'ясної начинки і накриваємо їх другим листом тесту. Обидва листа з'єднуємо між собою так, щоб навколо м'яса не було повітря. Вирізаємо равіолі, відварюємо в підсоленій воді, а потім подаємо равіолі з м'ясом, томатним соусом і зеленню.
Як приготувати равіолі з м'ясом і сиром?
Інгредієнти:
Приготування
Рікотту розминаємо виделкою і змішати з яйцем, сіллю і перцем. Додаємо в сир сухі італійські трави, лимонну цедру. Розкачуємо тісто, вирізаємо з нього кружечки, в центр кожного з яких кладемо по чайній ложці сирної начинки. Накриваємо начинку другим пластом тіста зверху і защипуємо краї так, щоб усередині не виявилося повітря.
На сковороді з оливковою олією обсмажуємо дрібно нарізану ріпчасту цибулю і часник з м'ясним фаршем. Додаємо до засмажки томати у власному соку і тушкуємо до м'якості. Змішуємо равіолі з м'ясним соусом і відразу ж подаємо до столу.
Равіолі з м'ясом і шпинатом
Інгредієнти:
Приготування
На сковроде з оливковою олією яловичий фарш обсмажуємо до золотистого кольору. До смаженій фаршу додаємо свіжий шпинат і продовжуємо готування ще 1-2 хвилини. Остуджуємо м'ясну начинку протягом 10 хвилин.
Змішуємо м'ясо з тертим пармезаном, нарізаною петрушкою, свіжої хлібної крихтою, оливковим маслом, яйцем, сіллю і перцем. При необхідності додатково збиваємо фарш блендером для того, щоб він став більш однорідним.
Розкачуємо тісто, вирізаємо з нього квадрати або круги, в центрі яких розміщуємо начинку. Накриваємо начинку другим шаром тіста, защипуємо краю і відварюємо равіолі в підсоленій воді. Подаємо з маслом або томатним соусом.
Рекомендуємо добрі рецепти
Слойки з м'ясом
Слойки з м'ясом - це простий і швидкий варіант обіду або ланчу, коли зовсім немає часу на готування. Така випічка сподобається вашим близьким і
Відбивні з помідорами
Відбивні - універсальне блюдо, яке можна приготувати на швидку руку, як на звичайний вечеря, так і до святкового столу. Однак, трапляється, що
Равіолі: рецепт
Блюдо, подібне знайомим нам пельменів та вареників є майже в кожній кухні - це і манти, і пози, наприклад. Італійці теж не обійшлися без свого
Равіолі з сиром
Різновид італійської пасти - равіолі - з м'якою сирною начинкою, на думку їдців зі всього світу, є одним з найбільш смачних страв італійської кухні.
Равіолі з гарбузом
Равіолі - це смачні італійські вироби з прісного тіста, дуже схожі на наші пельмені та вареники. Їх готують з різними начинками: м'ясними, овочевими,
Равіолі з куркою
Равіолі - це смачні італійські вироби з прісного тіста. Їх готують з різними начинками: м'ясними, овочевими, солодкими. І сьогодні ми поговоримо про