М'ясо - далеко не найпоширеніша начинка для равіолі, але на смак вона не поступається усім іншим. М'ясні раволи, як і звичні пельмені, можна заготовити про запас і заморозити, а потім, за необхідності, відварювати в киплячій підсоленій воді і змішувати з улюбленим соусом.
Рецепт равіолі з м'ясом
Інгредієнти: Для тіста:
борошно - 2 ст.; сіль - 1 ч. ложка; яйце - 3 шт.; оливкова олія - 2 ст. ложки. Для начинки:
вершкове масло - 2 ч. ложки; оливкова олія - 2 ч. ложки; свинячий фарш - 250 г; ріпчаста цибуля - 1/2 шт.; часник - 1 зубчик; сіль, перець - за смаком; сухе біле вино - 1/4 ст.; тертий пармезан - 1 /4 ст.; прошутто - 60 г; мускатний горіх - щіпка; яйце - 1 шт. Приготування Замішуємо тісто для равіолі. Для цього просіваємо борошно і змішуємо її з сіллю. У центрі борошняний гірки робимо колодязь і вбиваємо в нього яйця, вливаємо оливкова олія і замішуємо густе, еластичне і гладке тісто. Загорнути тісто харчовою плівкою і ставимо його відпочити в холодильнику на 30 хвилин.
Тим часом беремося за начинку. У сковороді розігріваємо оливкову олію і вершкове масло, обсмажуємо на ньому цибулю до прозорості, додаємо пропущений через прес часник і дрібно нарізаний прошутто. Як тільки часник пустить аромат, кладемо свинячий фарш, приправляємо все сіллю, перцем, мускатним горіхом і обсмажуємо до тих пір, поки фарш не стане золотистим. Після, вливаємо на сковороду біле вино і залишаємо його повністю випаруватися. Готову м'ясну начинку прибираємо з вогню і охолоджуємо, а потім збиваємо блендером до однорідності, додавши яйце і тертий пармезан.
Тісто ділимо навпіл, кожну половину розгортаємо в тонку стрічку. На рівній відстані один від одного кладемо порції м'ясної начинки і накриваємо їх другим листом тесту. Обидва листа з'єднуємо між собою так, щоб навколо м'яса не було повітря. Вирізаємо равіолі, відварюємо в підсоленій воді, а потім подаємо равіолі з м'ясом, томатним соусом і зеленню.
Як приготувати равіолі з м'ясом і сиром?
Інгредієнти: тісто для равіолі (див. попередній рецепт); сир рікотта - 300 г; яйце - 1 шт.; сіль, перець - за смаком; суха суміші італійських трав - щіпка; лимонна цедра - 1/2 ч. ложки; яловичий фарш - 200 г; томати у власному соку - 400 г; ріпчаста цибуля - 1 шт.; часник - 1 зубчик; оливкова олія. Приготування Рікотту розминаємо виделкою і змішати з яйцем, сіллю і перцем. Додаємо в сир сухі італійські трави, лимонну цедру. Розкачуємо тісто, вирізаємо з нього кружечки, в центр кожного з яких кладемо по чайній ложці сирної начинки. Накриваємо начинку другим пластом тіста зверху і защипуємо краї так, щоб усередині не виявилося повітря.
На сковороді з оливковою олією обсмажуємо дрібно нарізану ріпчасту цибулю і часник з м'ясним фаршем. Додаємо до засмажки томати у власному соку і тушкуємо до м'якості. Змішуємо равіолі з м'ясним соусом і відразу ж подаємо до столу.
Равіолі з м'ясом і шпинатом
Інгредієнти: тісто для равіолі (див. перший рецепт); свіжий шпинат - 1 1/2 ст.; тертий пармезан - 5 ст. ложок; сушена петрушка - 1 1/4 ст. ложки; свіжі хлібні крихти - 1 /4 ст.; оливкова олія - 1/4 ст.; яйце - 1 шт.; сіль, перець - за смаком. Приготування На сковроде з оливковою олією яловичий фарш обсмажуємо до золотистого кольору. До смаженій фаршу додаємо свіжий шпинат і
продовжуємо готування ще 1-2 хвилини. Остуджуємо м'ясну начинку протягом 10 хвилин.
Змішуємо м'ясо з тертим пармезаном, нарізаною петрушкою, свіжої хлібної крихтою, оливковим маслом, яйцем, сіллю і перцем. При необхідності додатково збиваємо фарш блендером для того, щоб він став більш однорідним.
Розкачуємо тісто, вирізаємо з нього квадрати або круги, в центрі яких розміщуємо начинку. Накриваємо начинку другим шаром тіста, защипуємо краю і відварюємо равіолі в підсоленій воді. Подаємо з маслом або томатним соусом.