У кожної господині є фірмовий рецепт приготування чебуреків. Деякі роблять абсолютно просте тісто, а хтось додає які-небудь секретні інгредієнти. Ми розповімо вам, як приготувати тісто для чебуреків з горілкою. Не лякайтеся додавання спиртного, як відомо, воно всього лише служить додатковим розпушувачем, а рослинне масло надає тісту якусь шаруватість. Отже, давайте не будемо втрачати часу і приступимо!
Тісто для чебуреків з горілкою
Інгредієнти: горілка – 1 ч. ложка; вода – 250 мл; борошно – 4 ст.; олія соняшникова – 8 ст. ложок; цукор білий – 1 ч. ложка; сіль дрібна – 2 щіпки. Приготування Отже, спочатку готуємо всі інгредієнти: борошно кілька разів просіваємо через сито, відміряємо потрібну кількість горілки і води. Потім виливаємо воду в ковшичек, додаємо сіль і цукор. Перемішуємо до повного розчинення кристалів. У борошні робимо невеликий отвір і акуратно виливаємо в нього рідину. Додаємо рослинне масло, горілку і розмішуємо всі інгредієнти спочатку ложкою, а потім вимішуємо тісто руками, переклавши його на рівну поверхню, припорошений борошном. Загортаємо його в чистий рушник і залишаємо хвилин на 15 а потім знову обминаємо і так повторюємо кілька разів. Ось і все, тісто готове і ви можете приступати до приготування начинки і ліплення чебуреків.
Рецепт заварного тіста для чебуреків з горілкою
Інгредієнти: борошно вищого сорту – 45 ст.; горілка – 2 ст. ложки; яйце – 1 шт.; вода – 15 склянки; масло рослинне – 35 г; сіль. Приготування У каструльку наливаємо необхідну кількість фільтрованої води, додаємо сіль, додаємо олію і ставимо посуд на вогонь. Доводимо до закипання, а цим часом просіюємо в миску борошно. Після цього всипаємо в киплячу воду рівномірно склянку борошна і швиденько все перемішуємо вінчиком, щоб не утворилися грудочки. Як тільки маса заварилася, знімаємо каструлю з плити і даємо трохи охолонути до теплого стану. Потім розбиваємо яйце, вливаємо кілька ложок горілки і гарненько все перемішуємо. Тепер поступово вводимо всю решту борошно і вимішуємо гладке, еластичне тісто, зовсім не прилипающее до рук. Після цього акуратно збираємо його в кульку, накриваємо плівкою або загортаємо в рушник і залишаємо на 15 хвилин при кімнатній температурі. По закінченні часу знову обминаємо його, загортаємо і кладемо в холодильник на 1 годину. Не втрачаючи часу дарма, приготуйте поки м'ясну начинку.
Рецепт тіста на чебуреки з горілкою
Представляємо вам ще один варіант хрусткого смачного тіста для чебуреків з горілкою. Чебуреки вийдуть неймовірно пузырчатыми і не дуже жирними.
Інгредієнти: вода кип'ячена – 200 мл; горілка – 20 мл; масло рослинне – 40 г; борошно вищого сорту – 450 г; яйце куряче – 1 шт.; сіль дрібна – 2 р. Приготування Яйце злегка збиваємо виделкою, кидаємо дрібну сіль за смаком і поступово вливаємо фільтровану воду. Далі вводимо рослинне масло, додаємо трохи горілки і всипаємо борошно. Найкраще її додавати невеликими порціями, одночасно вимішуючи тісто і контролюючи при цьому його структуру. Борошна в даному випадку може піти трохи більше або менше, залежно від її структури і клейковини. Вимішуємо м'яке пластичне тісто, накриваємо його чистим рушником і даємо відпочити рівно 10 хвилин. Після закінчення часу сміливо приступаємо до приготування м'ясної начинки і ліпленні смачних і красивих чебуреків.