Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Рецепт чебуреків в домашніх умовах

Рецепт чебуреків в домашніх умовах

15-09-2015, 20:39
2 789
Рецепт чебуреків в домашніх умовах
Чебуреки, як і безліч інших простих, але улюблених більшістю рецептів, мають величезна кількість варіацій, в різних масштабах, що відрізняються від оригіналу. Класичний хрусткий чебурек з соковитою м'ясною начинкою тепер готують на пишною і навіть листкової основі, а м'ясо доповнюють сиром, овочами і спеціями. В ході таких експериментів виходить величезна кількість не менш смачних «народних» рецептів, про частину з яких ми поговоримо в цьому матеріалі.

Рецепт чебуреків з м'ясом в домашніх умовах


Почнемо з самого простого і найбільш автентичного рецепта чебуреків в домашніх умовах, у складі яких лише розведений водою фарш з цибулею, приправлений мінімумом спецій і обгорнутий тонким шаром хрусткого тіста на воді.
Інгредієнти:

  • борошно - 235 г;

  • вода - 195 мл;

  • рослинне масло - 20 мл;

  • ріпчаста цибуля - 160 г;

  • м'ясний фарш (яловичина, баранина) - 750 р.


  • Приготування
    Доведіть воду до кипіння, розведіть в ній щедру пучку солі і влийте рослинне масло. Пропустивши борошно через сито, зробіть лунку в борошняній гірці і влийте в центр підсолений окріп. Коли тісто збереться в кулю, дайте йому охолонути до комфортної для вас температури, а потім візьміться за вимішування. Як тільки кому стане пластичним на дотик, залиште його відпочити на півгодини, а потім розділіть на порції і розкачати до товщини в міліметр.
    Приготуйте просту начинку, щедро приправивши м'ясний фарш морською сіллю з свіжомеленим перцем і вливши туди ж не більше чверті склянки води. Любителі цибулі можуть додати у фарш і його, для більшої соковитості і аромату попередньо перемолу овоч з допомогою блендера. Готову начинку викладіть в центр диска з тіста, складіть краю разом та скріпіть, пройшовшись по них зубцями виделки. Обсмажуйте кожен чебурек у великій кількості розігрітого рослинного масла, а в ідеалі – у фритюрі, до тих пір, поки скоринка не придбає приємний золотистий відтінок.

    Рецепт чебуреків з горілкою в домашніх умовах


    Багато з тих, кому довелося приготувати не один десяток чебуреків, стверджують, що найбільш смачне і хрустке тісто виходить в тому випадку, якщо, крім води, до його складу включена і горілка. Хімічна сторона процесу в даному випадку не обговорюється, хоча, можливо, її просто заглушають вдячні відгуки від любителів домашніх чебуреків. Перевірити цей популярний рецепт на власній кухні можете і ви.
    Інгредієнти:
    Для тіста:

  • борошно - 340 г;

  • горілка - 25 мл;

  • вода - 165 мл;

  • рослинне масло - 20 мл


  • Для начинки:

  • м'ясний фарш - 640 г;

  • ріпчаста цибуля - 275 г;

  • часник - 2 зубки;

  • жменя зелені петрушки.


  • Приготування
    Рецепт тіста з горілкою для чебуреків в домашніх умовах елементарно простий: злегка підсолену воду з рослинним маслом доводять до кипіння і заварюють окропом половину всієї муки. Отримане липке тісто доповнюють горілкою і перекладають на щедро посипаний борошном стіл, беручись за вимішування. Коли тісто стане приємним на дотик, сформуйте його і залиште відпочити на півгодини.
    Вже готовий фарш додатково пропустіть через м'ясорубку разом з ріпчастою цибулею і зубками часнику. Начинку щедро посоліть, доповніть рубаною зеленню і чвертю склянки води.
    Розкачати тісто, викладіть в центр фарш, краї скріпіть разом і обсмажуйте чебуреки як зазвичай, у великій кількості олії до появи золотистої скоринки.

    Рецепт чебуреків з сиром в домашніх умовах

    Рецепт чебуреків в домашніх умовах

    Інгредієнти:

  • борошно - 290 г;

  • молоко - 125 мл;

  • імеретинський сир - 430 г;

  • жменя зелені петрушки.


  • Приготування
    З'єднайте молоко з борошном і пучкою солі. Замісіть тісто, розділити на порції, розкачайте і покрийте шаром начинки з тертого сиру з зеленню. Зліпіть краї тіста і обсмажте чебуреки у фритюрі до зарум'янювання.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Чебуреки з м'ясом, рецепт
    Чебуреки з м'ясом, рецепт
    Сьогодні рецептів чебуреків неймовірна кількість. Але їх об'єднує одне - тонке, хрустке тісто і начинка, хоча останнім часом вона стала дуже
    Кримські чебуреки
    Кримські чебуреки
    Легкі, повітряні, з тоненькою хрусткою оболонкою, яка не розмокає від соку. Соковитий і неймовірно ароматний фарш всередині цього неперевершеного
    Тісто для чебуреків з горілкою
    Тісто для чебуреків з горілкою
    Чебуреки - це не зовсім корисна їжа, але часом так хочеться шкідливості. І якщо вже піддатися спокусі, то звичайно він повинен бути смачним та
    Смачне, хрустке тісто для чебуреків
    Смачне, хрустке тісто для чебуреків
    Самі смачні чебуреки - з хрусткою скоринкою зовні і соковитою начинкою всередині. Як же домогтися,щоб тісто вийшло золотистим і хрустким? Ми
    Заварне тісто для чебуреків
    Заварне тісто для чебуреків
    Чебуреки - дуже популярне блюдо, яке найчастіше готують з прісного тіста. Ми вам радимо спробувати зробити заварне тісто. Воно навіть більше підійде
    Начинка для чебуреків
    Начинка для чебуреків
    Чебуреки - смачне блюдо татарської кухні. І сьогодні ми розповімо, які начинки для нього можна зробити. Це може бути м'ясна, грибна, з сиром і т. д.