Чебуреки, як і безліч інших простих, але улюблених більшістю рецептів, мають величезна кількість варіацій, в різних масштабах, що відрізняються від оригіналу. Класичний хрусткий чебурек з соковитою м'ясною начинкою тепер готують на пишною і навіть листкової основі, а м'ясо доповнюють сиром, овочами і спеціями. В ході таких експериментів виходить величезна кількість не менш смачних «народних» рецептів, про частину з яких ми поговоримо в цьому матеріалі.
Рецепт чебуреків з м'ясом в домашніх умовах
Почнемо з самого простого і найбільш автентичного рецепта чебуреків в домашніх умовах, у складі яких лише розведений водою фарш з цибулею, приправлений мінімумом спецій і обгорнутий тонким шаром хрусткого тіста на воді.
Інгредієнти: борошно - 235 г; вода - 195 мл; рослинне масло - 20 мл; ріпчаста цибуля - 160 г; м'ясний фарш (яловичина, баранина) - 750 р. Приготування Доведіть воду до кипіння, розведіть в ній щедру пучку солі і влийте рослинне масло. Пропустивши борошно через сито, зробіть лунку в борошняній гірці і влийте в центр підсолений окріп. Коли тісто збереться в кулю, дайте йому охолонути до комфортної для вас температури, а потім візьміться за вимішування. Як тільки кому стане пластичним на дотик, залиште його відпочити на півгодини, а потім розділіть на порції і розкачати до товщини в міліметр.
Приготуйте просту начинку, щедро приправивши м'ясний фарш морською сіллю з свіжомеленим перцем і вливши туди ж не більше чверті склянки води. Любителі цибулі можуть додати у фарш і його, для більшої соковитості і аромату попередньо перемолу овоч з допомогою блендера. Готову начинку викладіть в центр диска з тіста, складіть краю разом та скріпіть, пройшовшись по них зубцями виделки. Обсмажуйте кожен чебурек у великій кількості розігрітого рослинного масла, а в ідеалі – у фритюрі, до тих пір, поки скоринка не придбає приємний золотистий відтінок.
Рецепт чебуреків з горілкою в домашніх умовах
Багато з тих, кому довелося приготувати не один десяток чебуреків, стверджують, що найбільш смачне і хрустке тісто виходить в тому випадку, якщо, крім води, до його складу включена і горілка. Хімічна сторона процесу в даному випадку не обговорюється, хоча, можливо, її просто заглушають вдячні відгуки від любителів домашніх чебуреків. Перевірити цей популярний рецепт на власній кухні можете і ви.
Інгредієнти: Для тіста:
борошно - 340 г; горілка - 25 мл; вода - 165 мл; рослинне масло - 20 мл Для начинки:
м'ясний фарш - 640 г; ріпчаста цибуля - 275 г; часник - 2 зубки; жменя зелені петрушки. Приготування Рецепт тіста з горілкою для чебуреків в домашніх умовах елементарно простий: злегка підсолену воду з рослинним маслом доводять до кипіння і заварюють окропом половину всієї муки. Отримане липке тісто доповнюють горілкою і перекладають на щедро посипаний борошном стіл, беручись за вимішування. Коли тісто стане приємним на дотик, сформуйте його і залиште відпочити на півгодини.
Вже готовий фарш додатково пропустіть через м'ясорубку разом з ріпчастою цибулею і зубками часнику. Начинку щедро посоліть, доповніть рубаною зеленню і чвертю склянки води.
Розкачати тісто, викладіть в центр фарш, краї скріпіть разом і обсмажуйте чебуреки як зазвичай, у великій кількості олії до появи золотистої скоринки.
Рецепт чебуреків з сиром в домашніх умовах
Інгредієнти: борошно - 290 г; молоко - 125 мл; імеретинський сир - 430 г; жменя зелені петрушки. Приготування З'єднайте молоко з борошном і пучкою солі. Замісіть тісто, розділити на порції, розкачайте і покрийте шаром начинки з тертого сиру з зеленню. Зліпіть краї тіста і обсмажте чебуреки у фритюрі до зарум'янювання.