Прекрасною альтернативою класичним чебуреків є чебуреки з лаваша. Вони швидко готуються, не вимагають клопотів, пов'язаних з тестом, а за смаком практично не поступаються оригіналу. Наповненням таких чебуреків може бути абсолютно будь-яка начинка, якій ви віддаєте перевагу.
Нижче ми більш детально розповімо, як правильно приготувати чебуреки з лаваша.
Ледачі чебуреки з лаваша з фаршем
Інгредієнти: тонкий лаваш – 3 шт.; будь-м'ясний фарш – 320 г; ріпчаста цибуля – 125 г; вода – 55 мл; яйце – 1 шт.; сіль – за смаком; мелений чорний перець – за смаком; рослинне масло. Приготування Ріпчасту цибулю очищаємо, шаткуємо дуже дрібними кубиками і додаємо до фаршу. Також вливаємо воду, приправляємо сіллю, меленим чорним перцем і перемішуємо. Лаваш розрізаємо на квадрати. На кожен з них накладаємо начинку і розподіляємо її з одного боку по діагоналі, відступаючи від краю на півтора-два сантиметри. Промазуємо краю збитим яйцем, складаємо лаваш навпіл трикутником і добре притискаємо.
Прогріваємо сковорідку, попередньо наливши в неї достатню кількість рослинної олії і обсмажуємо лаваші на середньому вогні з двох сторін до підрум'янення.
Виймаємо готові ледачі чебуреки на паперовий рушник або серветки для позбавлення від зайвого жиру, а потім перекладаємо на блюдо.
Чебуреки з лаваша з сиром
Інгредієнти: тонкий лаваш – 3 шт.; бринза – 325 г; твердий сир – 325 г; зелена цибуля – за смаком; свіжа зелень петрушки і кропу – за смаком; яйце – 1 шт.; рослинне масло. Приготування Кожен пласт лаваш розрізаємо на квадрати. Будь ропні сир, в нашому випадку бринзу, пропускаємо через крупну тертку. Ті ж дії проробляємо і з твердим сиром. Зелену цибулю і свіжу зелень петрушки і кропу промиваємо, хорошенечко просушуємо і нарізаємо дрібно.
З'єднуємо два види сиру і зелень і добре перемішуємо.
Краї кожного квадрата тонко промазуємо збитим яйцем. З одного боку накладаємо начинку з сиру і зелені і накриваємо другою стороною. Можна зробити як трикутні, так і прямокутні чебуреки, кому як більше подобається. Щільно притискаємо краю і залишаємо на кілька хвилин для склеювання.
Тим часом прогріваємо сковорідку з рослинним маслом і підрум'янюємо ледачі чебуреки з сиром з двох сторін на середньому вогні.
Обов'язково просочуємо зайвий жир паперовим рушником або серветками і можемо подавати до столу. Приємного апетиту!