Вернуться назад Распечатать

Чебуреки з лаваша

Чебуреки з лаваша
Прекрасною альтернативою класичним чебуреків є чебуреки з лаваша. Вони швидко готуються, не вимагають клопотів, пов'язаних з тестом, а за смаком практично не поступаються оригіналу. Наповненням таких чебуреків може бути абсолютно будь-яка начинка, якій ви віддаєте перевагу.
Нижче ми більш детально розповімо, як правильно приготувати чебуреки з лаваша.

Ледачі чебуреки з лаваша з фаршем


Інгредієнти:

  • тонкий лаваш – 3 шт.;

  • будь-м'ясний фарш – 320 г;

  • ріпчаста цибуля – 125 г;

  • вода – 55 мл;

  • яйце – 1 шт.;

  • сіль – за смаком;

  • мелений чорний перець – за смаком;

  • рослинне масло.


  • Приготування
    Ріпчасту цибулю очищаємо, шаткуємо дуже дрібними кубиками і додаємо до фаршу. Також вливаємо воду, приправляємо сіллю, меленим чорним перцем і перемішуємо. Лаваш розрізаємо на квадрати. На кожен з них накладаємо начинку і розподіляємо її з одного боку по діагоналі, відступаючи від краю на півтора-два сантиметри. Промазуємо краю збитим яйцем, складаємо лаваш навпіл трикутником і добре притискаємо.
    Прогріваємо сковорідку, попередньо наливши в неї достатню кількість рослинної олії і обсмажуємо лаваші на середньому вогні з двох сторін до підрум'янення.
    Виймаємо готові ледачі чебуреки на паперовий рушник або серветки для позбавлення від зайвого жиру, а потім перекладаємо на блюдо.

    Чебуреки з лаваша з сиром


    Інгредієнти:

  • тонкий лаваш – 3 шт.;

  • бринза – 325 г;

  • твердий сир – 325 г;

  • зелена цибуля – за смаком;

  • свіжа зелень петрушки і кропу – за смаком;

  • яйце – 1 шт.;

  • рослинне масло.


  • Приготування
    Кожен пласт лаваш розрізаємо на квадрати. Будь ропні сир, в нашому випадку бринзу, пропускаємо через крупну тертку. Ті ж дії проробляємо і з твердим сиром. Зелену цибулю і свіжу зелень петрушки і кропу промиваємо, хорошенечко просушуємо і нарізаємо дрібно.
    Чебуреки з лаваша
    З'єднуємо два види сиру і зелень і добре перемішуємо.
    Краї кожного квадрата тонко промазуємо збитим яйцем. З одного боку накладаємо начинку з сиру і зелені і накриваємо другою стороною. Можна зробити як трикутні, так і прямокутні чебуреки, кому як більше подобається. Щільно притискаємо краю і залишаємо на кілька хвилин для склеювання.
    Тим часом прогріваємо сковорідку з рослинним маслом і підрум'янюємо ледачі чебуреки з сиром з двох сторін на середньому вогні.
    Обов'язково просочуємо зайвий жир паперовим рушником або серветками і можемо подавати до столу. Приємного апетиту!