Кубете: рецепт

Тісто на кубете
Інгредієнти:
Приготування:
Жир накрошим ножем дуже дрібно або пропустимо через м'ясорубку. Обов'язково просіяне борошно насипати на обробну дошку гіркою і робимо поглиблення в середині, в яке викладаємо підготовлений жир. Борошно ретельно перетираємо з жиром, потім, потроху вливаючи підсолену воду, замішуємо круте тісто. Промешиваем тісто ретельно і ділимо на дві неоднакові частини (велику - для підкладки, меншу - для верхнього шару пирога).
Робота з тестом
Змастивши руки жиром або олією (можна рослинним або вершковим), кожну частину тіста витягуємо в джгут і звертаємо його на дошці коло спіраллю. Можна додатково прошарувати тісто, спочатку кілька разів розкачати його в корж і промазав розтопленим жиром, а вже потім звертати спіральний коло, як описано вище. Тісто, підготовлене таким чином, залишаємо підійти, а в цей час готуємо начинку.
Начинка для кубете
Інгредієнти:
Приготування:
М'ясо нарізаємо на шматочки, зберігаючи реберця і хрящі. Очищену картоплю нарізаємо тонкими скибочками (півкільцями поперек). У літньо-осінній період додають помідори і зелень (петрушку, пастернак, зелений лук і ін) Зелень подрібнюють або кладуть цілими гілочками. Начинка повинна бути досить соковитою.
На присипаній борошном дошці розкочуємо качалкою спіральну заготівлю тесту для низу пирога (періодично повертаючи заготовку) до товщини приблизно 06-08 сантиметра. Викладаємо нижній пласт тіста на дно достатньо глибокого дека, змащеного жиром або маслом. Краї нижнього пласта повинні накрити бортик (тобто стінки дека). Зверху на тісто викладаємо начинку шарами: подрібнену цибулю, потім скибочки картоплі, а зверху - рубане м'ясо. Рівномірно трохи присипаємо перцем і сіллю. Зверху викладаємо зелень і скибочки помідорів.
Випікаємо пиріг
Тепер розгортаємо верхній шар, в середині якого робимо отвір, навколо нього піднімаємо краї тіста і, защипнувши, прикрашаємо довільно. Накриваємо верхнім пластом пиріг з начинкою. З'єднуємо і защипуємо краю. Через отвір заливаємо 2-3 столові ложки м'ясного бульйону або води. Поверхня змащуємо яйцем або міцною чайною заваркою. Ставимо деко з пирогом в духову шафу.

Кубете з гарбузом
Рецепт приготування кубете з гарбузом принципово мало чим відрізняється від м'ясного. Однак слід зауважити, що в цьому випадку можна використовувати м'ясний фарш, пропарену і подрібнену м'якоть гарбуза і відварений рис, або м'якоть гарбуза і рис без м'яса. Замість смальцю можна використовувати натуральне вершкове масло. Пироги кубете добре подавати з свежезаваренним чаєм, з гарячим бульйоном, кумисом або столовим кримським вином.
Рекомендуємо добрі рецепти

Курник з листкового тіста
Курник - страва російської кухні, в якому обов'язковим інгредієнтом є куряче м'ясо. І сьогодні ми докладно розповімо вам, як зробити його з

Пиріг з гарбузом - рецепт
Всі ми знаємо, що з гарбузом можна приготувати багато смачних і корисних страв. І сьогодні ми поговоримо про випічці з цим овочем. Давайте розберемо

Пиріг з лимоном
Пироги - випічка улюблена багатьма, яку готують як до свят, так і просто у вихідний день до чашки чаю. І сьогодні ми поділимося з вами цікавими

Губадия: рецепт
Губадия - татарське національне блюдо, пиріг з оригінальною начинкою з декількох інгредієнтів. Наприклад, можна спекти губадию з рисом, м'ясом і