Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Пиріг з лимоном

Пиріг з лимоном

17-01-2015, 21:38
1 388
Пиріг з лимоном
До сніданку, ланчу або обіду у вихідні дні можна приготувати пиріг з лимоном. Відомо безліч різних рецептів такої випічки з використанням різних видів тіста, з різними добавками (і без них). Розповімо, як і які пироги з лимоном можна спекти.

Рецепт листкового пирога з лимоном


Інгредієнти:

  • борошно пшеничне - близько 2-3 склянок;

  • сметана натуральна - близько 200 мл;

  • яйце куряче - 2 шт.

  • масло вершкове натуральне - близько 200 г;

  • сода, погашена оцтом - на кінчику ножа;

  • коньяк або ром - 1-2 ст. ложки;

  • ваніль - зовсім небагато;

  • лимон - 1-2 шт.;

  • цукор - близько 07-1 склянки.


  • Приготування
    Розтоплене (або топлене) масло змішаємо з борошном, сметаною та яйцями. Додамо соду, погашену оцтом, коньяк і ваніль. Замісимо тісто (можна використовувати для цього міксер на малих обертах). Тісто ділимо на чотири частини, складаємо їх один на одного, промазуючи розтопленим маслом. Розкачуємо, сминаем в кому і повторюємо цикл 1-2 рази. Тісто загортаємо у плівку і покласти на полицю холодильника години на 2 - нехай «відпочине».
    До потрібного моменту готуємо начинку: лимон очищаємо максимально добре і подрібнюємо, використовуючи блендер, комбайн або тертку. Стежимо, щоб кісточки в начинку не потрапили. Додаємо цукор і ретельно перемішуємо.
    З готового листкового тіста розкачуємо 2 пласти, один з яких викладаємо на деко, застелене листом пекарської папери, змащеній олією. Зверху на пласт тіста рівним шаром викладаємо лимонну начинку і накриваємо другим шаром. Краї защипуємо. Випікаємо при температурі близько 200 градусів С протягом 25-30 хвилин.
    Дотримуючись цієї ж рецептурою, можна спекти пиріг з начинкою з лимона і апельсина та/або яблука.
    Для цього начинку робимо начинку з пробитих в блендері цитрусових. Яблука можна натерти на тертці і змішати це пюре з лимоном, щоб не потемніло. Чи можна яблуко нарізати дуже тонкими невеликими скибочками і викласти їх на пласт тіста, а потім зверху розподілити рівномірно цитрусово-цукрову начинку. Зверху накриваємо другим шаром, защипуємо краю і випікаємо точно так само, як в першому рецепті.
    Також можна спекти і більш ситний пиріг з сиром і лимоном. Для цього цукрово-лимонну начинку змішуємо з сиром. В іншому процес приготування не відрізняється. Подаємо такі пироги з кавою або чаєм. Можна подати чарку лимончелло або іншого лікеру.

    Пісочний пиріг з лимоном


    Інгредієнти:

  • борошно пшеничне - близько 400 м;

  • лимон - 1-2 шт.;

  • манна крупа - 1-2 ст. ложки;

  • цукор - близько 100-150 г;

  • яйця курячі - 2 шт.;

  • вершкове масло - 100 г;

  • коньяк - 1 ст. ложка;

  • сода, погашена оцтом - 1 щіпка;

  • ваніль - щіпка.


  • Приготування
    Очищаємо лимон і подрібнюємо будь-яким зручним способом (блендер, м'ясорубка, комбайн, терка). Отриману масу змішати з половиною порції цукру і манною крупою. Ретельно перемішуємо.
    Тепер тісто. Просіяне борошно змішуємо з яйцями, розтопленим маслом і цукром. Додаємо коньяк, ваніль і дрібку погашеної оцтом соди. Замішуємо тісто руками, змащеними олією. Промешиваем ретельно до еластичності.
    Пиріг з лимоном
    Готове тісто ділимо на дві частини (приблизно 4/5 і 1/5). З більшої частини робимо круглий нетонкий пласт і викладаємо в неглибоку форму (змащену маслом) так, щоб краї пласта накрили бортик. На тісто зверху викладаємо рівномірно лимонну начинку. Тісто розгортаємо в пласт і нарізаємо смужками. Зі смужок робимо «ґрати». Запікаємо в духовій шафі при температурі 200-230 ° С протягом 25-30 хвилин. Готовий пиріг у формі накриваємо тарілкою і перевертаємо, знімаємо форму, накриваємо стравою і ще раз перевертаємо. Перед нарізанням пиріг злегка остуджуємо. Подаємо з чаєм або кавою.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Листковий пиріг з вишнею
    Листковий пиріг з вишнею
    Найшвидший варіант пирога - десерт з готового листкового тіста. Начинку можна вибрати будь-яку, але ми розповімо про солодкому варіанті - пиріг з
    Пиріг з сирними кульками
    Пиріг з сирними кульками
    Не знаєте, який цікавий і смачний десерт приготувати для святкового чаювання? Тоді пропонуємо рецепт створення дивовижного пирога з сирними кульками.
    Пиріг з джемом
    Пиріг з джемом
    Пироги - це смачне і поживне ласощі, яке обожнюють як дорослі, так і діти. Начинка для них може бути сама різна. І зараз ми поділимося з вами
    Пиріг з морквою
    Пиріг з морквою
    Морква - корисний коренеплід, в якому міститься вітамін А, клітковина, каротиноїди. Її використовують у приготуванні багатьох страв. І сьогодні мова
    Кростата з вишнею
    Кростата з вишнею
    Кростата - це італійський відкритий пиріг, який робиться з пісочного тіста, а в якості начинки використовується варення або фрукти. І сьогодні ми