Губадия: рецепт

Як приготувати губадию?
Отже, губадия, рецепт класичний, з м'ясом, яйцями і сухофруктами.
Інгредієнти:
Приготування:
Приготуємо м'ясну начинку: м'ясо зачистимо від сухожиль і плівок і пропустимо через м'ясорубку. Очищений і дрібно нарізаний лук спассеруем в сковороді на вершковому маслі до золотисто-коричневого відтінку. Додамо м'ясний фарш. Обсмажуємо все разом, активно маніпулюючи лопаткою. Поперчити і підсолимо. Для більшої пластичності і соковитості можна додати у фарш трохи води або бульйону (2-3 столових ложки). Для подальшого використання фаршу потрібно дати охолонути. Вже готове, добре вимісити дріжджове тісто розділимо на дві нерівні частини. Розкотимо більшу частину в круглий пласт (діаметр шару повинен бути трохи більше, ніж діаметр сковороди, в якій будемо випікати губадию). Перекладемо цей пласт тіста на змащену маслом сковороду. Зверху також змастимо пласт маслом.
Збираємо і випікаємо
Дуже тонким рівним шаром викладемо на тісто охолоджений варений рис і разровняем. Зверху викладемо і акуратно разровняем м'ясну начинку. Зверху знову викладемо тонкий шар рису, потім - шар зварених круто і дрібно посічених яєць. Покриємо ще одним шаром рису. Зверху викладемо подрібнені розпарені сухофрукти (зрозуміло, без кісточок). Тепер рясно зверху поллємо розтопленим, але не надто гарячим вершковим маслом (можна використовувати топлене масло). З другої, меншої частини тесту розкотимо круглий пласт, акуратно накладемо його поверх всіх шарів начинки. З'єднаємо краю верхнього пласта тіста з краями нижнього шару і акуратно защиплем. Рясно змастимо губадию зверху розтопленим маслом і помістимо в попередньо розігріту духову шафу. Випікаємо при середній температурі приблизно хвилин 40. Готовність визначаємо візуально.
Солодкий пиріг
Можна приготувати солодку губадию з сиром та родзинками.
Інгредієнти для тіста:
Інгредієнти для начинки:

Приготування:
Приготуємо тісто. Для цього змішаємо в мисці, потроху додаючи просіяне борошно з розтопленим маслом. Додамо цукор, сіль і ваніль з корицею. В іншій мисці змішуємо начинку, тобто сир + яйця + цукор + родзинки і ваніль з корицею. Тісто ділимо на 2 частини, обидві розкотимо. Круглий пласт тіста (трохи більше) викладемо в змащену маслом форму і примнем. Зверху викладемо начинку, потім покладемо другий пласт (трохи менше), краї з'єднаємо і защиплем. Випікаємо губадию при середній температурі хвилин 40. Подавати можна теплою або холодною.
Рекомендуємо добрі рецепти

Осетинські пироги: рецепт
Всім відомо, що кухня народів Кавказу відрізняється різноманітністю і надзвичайною любов'ю до м'яса. Тим не менш, в Осетії, наприклад, роблять

Кулеб'яка - рецепт
По суті кулеб'яка - це вид закритого м'ясного, рибного, капустяного або грибного пирога, зазвичай овальної форми. Він дуже смачний і ситний. Існує

Гарбузовий пиріг
Гарбузовий пиріг прийнято вважати традиційним американським стравою - там його завжди печуть на День подяки. Ми ж можемо порадувати сім'ю таким

Рецепт грушевого пирога
Грушевий пиріг дуже смачний, нескладний і не зовсім звичайний десерт. Погодьтеся, груші - це щось більш оригінальне, ніж звична шарлотка або манник.

Пиріг з лимоном
Пироги - випічка улюблена багатьма, яку готують як до свят, так і просто у вихідний день до чашки чаю. І сьогодні ми поділимося з вами цікавими

Кубете: рецепт
Кубете називають пирогом кримських татар - саме вони винайшли це блюдо. Це великий пиріг з різноманітними начинками (найчастіше все-таки м'ясними),