Як приготувати різотто в домашніх умовах?
З наших рецептів, наведених нижче, ви дізнаєтеся, як правильно і смачно приготувати вдома різотто. Цю страву італійської кухні приваблює нас вишуканістю і можливістю безмежно експериментувати над його смаком, додаючи щоразу нові продукти або спеції.
Інгредієнти:
креветки готові, відварні – 550 г;
рис арборіо – 240 г;
бульйон рибний – 1 л;
салатний цибулю білий – 85 м;
часник – 2 зубці;
біле сухе вино – 50 мл;
твердий сир, бажано пармезан – 50 г;
оливкова олія – за смаком;
свіжа зелень кропу – за смаком;
свіжа зелень петрушки – за смаком;
свіжа зелень базиліка – за смаком;
мелений білий перець;
сіль.
Приготування
Креветки змішуємо з дрібно нарубаним часником і столовою ложкою оливкової олії і залишаємо на двадцять-тридцять хвилин. Білий цибулю чистимо, дрібно шаткуємо і пасеруємо на оливковій олії до прозорості. Потім додаємо рисову крупу і також обсмажуємо кілька хвилин. Потім вливаємо вино, выпариваем його і, періодично підливаючи малими порціями бульйон і помішуючи, готуємо різотто на несильному вогні приблизно двадцять хвилин або до готовності.
Потім додаємо подрібнений кріп, петрушку і базилік в бажаних пропорціях і відповідно до свого смаку, закладаємо промариновані креветки, приправляємо страву сіллю, білим перцем і протушиваем, помішуючи, ще п'ять хвилин.
По готовності додаємо протертий пармезан, перемішуємо і подаємо до столу.
Інгредієнти:
філе курячої грудки – 350 г;
рис арборіо – 200 г;
бульйон – 650 мл;
цибуля ріпчаста – 110 г;
морква – 75 г;
печериці – 250 г;
часник – 2-3 зубчики;
оливкова олія – 45 мл;
приправи та спеції – за смаком;
мелений чорний перець – за смаком;
сіль;
свіжа зелень;
пармезан (за бажанням).
Приготування
Підготуємо належним чином всі необхідні компоненти для різотто. Очищаємо і шаткуємо кубиками ріпчасту цибулю і моркву. Промиваємо і дрібно ріжемо грибочки. Промите філе курячої грудки промаківающімі від вологи і нарізаємо невеликими брусочками. Часник очищаємо і дрібно рубаємо. Рисову крупу дуже ретельно промиваємо до прозорої води.
У ємність мультиварки наливаємо оливкову олію і закладаємо підготовлений цибулю, моркву і часник. Налаштовуємо пристрій на функцію «Випічка» або «Смаження» і витримуємо овочі протягом десяти хвилин. Потім додаємо курку і обсмажуємо все разом в тому ж режимі ще двадцять хвилин, помішуючи. Далі кидаємо підготовлені гриби і рис і смажимо ще хвилин десять. Тепер вливаємо підігрітий до кипіння бульйон, приправляємо страву сіллю, меленим перцем і спеціями і переводимо прилад в режим «Гречка», «Каша» або «Плов» в залежності від моделі мультиварки. Приблизно через сорок хвилин блюдо буде готово.
При подачі присмачую різотто нарубаною зеленню.
Як правильно приготувати вдома різотто з креветками?
Інгредієнти:
Приготування
Креветки змішуємо з дрібно нарубаним часником і столовою ложкою оливкової олії і залишаємо на двадцять-тридцять хвилин. Білий цибулю чистимо, дрібно шаткуємо і пасеруємо на оливковій олії до прозорості. Потім додаємо рисову крупу і також обсмажуємо кілька хвилин. Потім вливаємо вино, выпариваем його і, періодично підливаючи малими порціями бульйон і помішуючи, готуємо різотто на несильному вогні приблизно двадцять хвилин або до готовності.
Потім додаємо подрібнений кріп, петрушку і базилік в бажаних пропорціях і відповідно до свого смаку, закладаємо промариновані креветки, приправляємо страву сіллю, білим перцем і протушиваем, помішуючи, ще п'ять хвилин.
По готовності додаємо протертий пармезан, перемішуємо і подаємо до столу.
Як приготувати різотто з куркою і овочами в мультиварці?
Інгредієнти:
Приготування
Підготуємо належним чином всі необхідні компоненти для різотто. Очищаємо і шаткуємо кубиками ріпчасту цибулю і моркву. Промиваємо і дрібно ріжемо грибочки. Промите філе курячої грудки промаківающімі від вологи і нарізаємо невеликими брусочками. Часник очищаємо і дрібно рубаємо. Рисову крупу дуже ретельно промиваємо до прозорої води.
У ємність мультиварки наливаємо оливкову олію і закладаємо підготовлений цибулю, моркву і часник. Налаштовуємо пристрій на функцію «Випічка» або «Смаження» і витримуємо овочі протягом десяти хвилин. Потім додаємо курку і обсмажуємо все разом в тому ж режимі ще двадцять хвилин, помішуючи. Далі кидаємо підготовлені гриби і рис і смажимо ще хвилин десять. Тепер вливаємо підігрітий до кипіння бульйон, приправляємо страву сіллю, меленим перцем і спеціями і переводимо прилад в режим «Гречка», «Каша» або «Плов» в залежності від моделі мультиварки. Приблизно через сорок хвилин блюдо буде готово.
При подачі присмачую різотто нарубаною зеленню.
Рекомендуємо добрі рецепти
Різотто з куркою і овочами
Як і будь-класичне італійське блюдо – різотто має безліч варіацій, які гідно оцінили у всьому світі. Не винятком є рецепт цієї страви, з додаванням в
Різотто з морепродуктами в мультиварці
Різотто - популярне італійське блюдо, яке готується з спеціальних сортів рису при постійному помішуванні і порційному додавання бульйону. І сьогодні
Різотто з куркою
Різотто з куркою - мабуть, один з найбільш доступних і популярних рецептів приготування цієї страви. Деякими тонкощами і, звичайно ж, рецептами
Різотто з мідіями
Різотто - смачне блюдо італійської кухні, яку готують в глибокій сковороді з грубозернистого рису. А доповненням до нього можуть виступати м'ясо,
Різотто з печерицями
Різотто - популярне італійське блюдо, приготоване з спеціальних сортів рису. Його роблять з додаванням м'яса, овочів, грибів. І зараз ми поділимося з
Різотто у вершковому соусі
Різотто - популярна страва італійської кухні, яку готують із спеціальних сортів рису. І сьогодні ми розповімо, як зробити різотто у вершковому соусі.