» » Різотто з куркою і овочами

Різотто з куркою і овочами

Різотто з куркою і овочами
Існує безліч варіацій приготування популярного італійського страви - різотто. До єдиною і незамінною рисової основі страви додають найрізноманітніші продукти, отримуючи тим самим кожен раз новий і неповторний смак.
Ми сьогодні розглянемо, як приготувати чудове різотто з куркою і овочами. Смак страви можна регулювати згідно своїм перевагам, замінюючи одні компоненти іншими, або додаючи спеції на свій смак.

Рецепт різотто з куркою і овочами


Інгредієнти:

  • м'ясо куряче – 07 кг;

  • рисова крупа – 04 кг;

  • бульйон – 950 мл;

  • цибуля ріпчаста – 150 г;

  • морква – 75 г;

  • перець солодкий, болгарська – 75 г;

  • помідори свіжі – 100 г;

  • часник – 2-3 зубчики;

  • рослинна рафінована олія – 75 мл;

  • лимон – 1/4 шт.;

  • мелений чорний перець – за смаком;

  • сіль;

  • свіжа зелень ;

  • пармезан (за бажанням).


  • Приготування
    Спочатку відварюємо у воді курку до повної готовності, витягуємо її з бульйону, трохи охолоджуємо і відокремлюємо від кісток. Нарізаємо курячу м'якоть невеликими скибочками і підрум'янюємо їх у глибокій сковорідці або сотейнику з товстим дном на рослинному маслі.
    Тепер займемося овочами. Чистимо моркву і цибулю шаткуємо невеликими кубиками або соломкою. Аналогічним чином подрібнюємо попередньо очищений болгарський перець і томати, які раніше ошпарим окропом і знімемо шкірку.
    У прогріте масло, в якому обсмажувалося куряче м'ясо, закладаємо цибулю. Витримуємо його, помішуючи, до рум'яного кольору і додаємо моркву, а через три хвилини перець. Пасеруємо овочі ще п'ять хвилин, і кидаємо помідори. Через дві хвилинки закладаємо обсмажену курку, вимиту до прозорої води рисову крупу, і вливаємо бульйон. Даємо вмісту гарненько закипіти, присипаємо зверху дрібно нарубаним часником і розкладаємо по поверхні нарізаний на гуртки або зубчики лимон. Прикриваємо посуд кришкою, зменшуємо вогонь до
    Різотто з куркою і овочами
    мінімального, і тушкуємо приблизно тридцять п'ять хвилин.
    Потім виймаємо і викидаємо лимон, а страва перемішуємо. Пробуємо рисинків на готовність і, якщо вони м'які, присипаємо блюдо нарубаної зеленню, при бажанні натертим пармезаном і подаємо до столу.
    Якщо ж вашою рисової крупи знадобилося більше часу для приготування, підливаємо трохи бульйону і протушиваем різотто ще кілька хвилин.
    Аналогічним чином можна приготувати різотто з куркою, овочами і грибами, обсмаживши вимиті гриби окремо на сковороді і додавши їх до страви разом з рисом.
    Додав: admin | 31-01-2016, 15:59
    Переглядів: 1235