Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Різотто з овочами - класичний рецепт

Різотто з овочами - класичний рецепт

31-01-2016, 15:59
1 213
Різотто з овочами - класичний рецепт
Різотто – неймовірно смачне, ніжне і ситне блюдо італійської кухні. Давайте розглянемо з вами оригінальні рецепти приготування цієї страви.

Класичний рецепт різотто з овочами


Інгредієнти:

  • олія оливкова – 3 ст. ложки;

  • кабачки – 1 шт.;

  • рис – 1 ст.;

  • кольорова капуста – 1 шт.;

  • вершки – 3 ст. ложки;

  • спеції;

  • зелень.


  • Приготування
    Рис добре промиваємо, обсушуємо і викладаємо в сковороду з рослинним маслом. Злегка обсмажуємо його, постійно помішуючи, а потім додаємо кабачки, нарізані кубиками. Капусту розбираємо на суцвіття і відварюємо в підсоленій воді. У сковороду потроху вливаємо воду і приправляємо спеціями. Потім викладаємо капусту, накриваємо кришкою і тушкуємо різотто 15 хвилин під кришкою. За 5 хвилин до готовності страви, вливаємо вершки і кидаємо подрібнену свіжу зелень. Акуратно розмішуємо все і подаємо страву гарячим.

    Рецепт різотто з овочами


    Інгредієнти:

  • рис – 300 г;

  • курячий бульйон – 2 л;

  • свіжі печериці – 300 г;

  • масло вершкове – 100 г;

  • сухе біле вино – 100 мл;

  • цибулина – 1 шт.;

  • морква – 1 шт.;

  • часник – 1 зубчик;

  • мелена паприка – за смаком;

  • спеції;

  • олія оливкова ;

  • сир – 100 р.


  • Приготування
    А ось ще один спосіб, як приготувати різотто з овочами. Печериці обробляємо, шаткуємо скибочками і обсмажуємо їх на рослинному маслечко кілька хвилин, додавши спеції і паприку. Чистимо цибулину, шаткуємо, а моркву за допомогою блендера подрібнюємо. На маленькій сковороді розтоплюємо шматочок масла і пасеруємо цибульку до прозорості. Потім додаємо моркву і видавлений зубчик часнику. Тушкуємо овочі 5 хвилин, а потім викладаємо вміст до грибів і всипаємо рис. Ретельно все перемішуємо і готуємо до тих пір, поки не вбереться вся олія. Після цього вливаємо вино і коли воно випарується, додаємо трохи гарячого бульйону. Готуємо різотто 25 хвилин на середньому вогні, а перед подачею присипаємо страву тертим сиром і інтенсивно перемішуємо.

    Класичний рецепт різотто в мультиварці


    Інгредієнти:

  • рис – 2 ст.;

  • олія – за смаком;

  • помідор – 1 шт.;

  • спеції;

  • вода – 3 ст.;

  • морква – 1 шт.;

  • заморожені овочі – 300 р.


  • Приготування
    Для приготування різотто з овочами, включаємо мультиварку і виставляємо на режим «Смаження» на 15 хвилин. Потім наливаємо в чашу трохи олії і додаємо спеції. Після цього викладаємо терту моркву і заморожені овочі. Закриваємо кришку приладу і готуємо хвилин 10. Після цього додаємо промитий рис і помідор, нарізаний кубиками. Готуємо ще хвилин 5 а потім вливаємо воду і підсолюємо за смаком. Перемішуємо різотто з овочами і готуємо в мультиварці на режимі «Рис» до повної готовності.

    Класичний італійський рецепт різотто


    Інгредієнти:

  • бульйон курячий – 1 л;

  • олія оливкова – 2 ст. ложки;

  • морква – 2 шт.;

  • спаржа – 300 г;

  • стручковий горошок – 175 г;

  • цибулина – 1 шт.;

  • рис – 375 г;

  • біле сухе вино – 125 г;

  • сир – 60 г;

  • спеції.


  • Приготування
    У каструлі кип'ятимо курячий бульйон. У сковороді розігріваємо трохи оливкового масла, кидаємо
    Різотто з овочами - класичний рецепт
    очищену, нашатковану соломкою моркву, і тушкуємо її. Потім додаємо спаржу, солодкий горошок і приправляємо спеціями. Обсмажуємо овочі 3 хвилини, а потім знімаємо з вогню і викладаємо овочеву масу в миску. У тій же сковороді пасеруємо подрібнену цибулю, додаємо рис і готуємо на повільному вогні, помішуючи. Тепер вливаємо вино і выпариваем його, а потім додаємо півсклянки курячого бульйону і готуємо, поки рис повністю не вбере. При необхідності підливаємо бульйон невеликими порціями. Коли буде готове різотто, викладаємо овочі, перемішуємо і посипаємо тертим сиром.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Різотто з куркою і грибами
    Різотто з куркою і грибами
    Італійська класика - різотто - це зовсім не складна в приготуванні блюдо, з яким напевно кожен впорається. Приготувавши це прекрасне страву, ви
    Класичний рецепт різотто
    Класичний рецепт різотто
    Різотто – це поширене блюдо з рису, яке дуже часто готують жителі Північної Італії. Зараз не тільки італійці, але і всі бажаючі можуть побалувати
    Різотто з артишоками
    Різотто з артишоками
    Різотто - це популярне блюдо італійської кухні, яке готується з рису з додаванням різних овочів. І сьогодні мова піде про різотто з артишоками.
    Різотто з мідіями
    Різотто з мідіями
    Різотто - смачне блюдо італійської кухні, яку готують в глибокій сковороді з грубозернистого рису. А доповненням до нього можуть виступати м'ясо,
    Різотто з білими грибами
    Різотто з білими грибами
    Різотто - смачне італійське блюдо, яке готується з рису з додаванням різних інгредієнтів. І сьогодні мова піде про різотто з білими грибами, яке
    Різотто у вершковому соусі
    Різотто у вершковому соусі
    Різотто - популярна страва італійської кухні, яку готують із спеціальних сортів рису. І сьогодні ми розповімо, як зробити різотто у вершковому соусі.