» » Класичний рецепт різотто

Класичний рецепт різотто

Класичний рецепт різотто
Різотто – класичне блюдо італійської кухні, улюблене і шановане у всіх країнах! Обов'язковими інгредієнтами цієї страви є рис і сир. Воно ідеально підходить для обіду або ситної вечері. Давайте розглянемо з вами класичні рецепти приготування різотто.

Класичний рецепт різотто з грибами


Інгредієнти:

  • свіжі білі гриби – 600 г;

  • курячий бульйон – 750 мл;

  • цибулина – 1 шт.;

  • олія оливкова – 4 ст. ложки;

  • масло вершкове – 100 г;

  • спеції;

  • рис – 300 г;

  • сир – 150 г;

  • свіжа петрушка – 05 пучка;

  • часник – 3 зубчики


  • Приготування
    Для приготування різотто готуємо спочатку всі інгредієнти. Для цього курячий бульйон виливаємо в глибоку каструлю, ставимо на слабенький вогонь і прикриваємо кришкою. Цим часом чистимо часник і дрібно рубаємо його. У сковороду наливаємо кілька ложок оливкової олії, викладаємо порубані скибочками гриби і обсмажуємо 5 хвилин, помішуючи кухонних лопаткою. Потім додаємо часник, додаємо за смаком спеції і пасеруємо все хвилин 5 а потім знімаємо з плити. Очищену цибулину шаткуємо, а сир натираємо на тертці. В іншій сковороді розтоплюємо шматочок масла, кидаємо цибулю і підрум'янюємо його до прозорості. Далі викладаємо рис, розмішуємо і обсмажуємо 3 хвилини, поступово вливаючи гарячий бульйон. Як тільки рис буде готовий, додаємо приготовлені гриби, сир і подрібнену петрушку. Все перемішуємо, даємо страві постояти під кришкою хвилин 5 а потім розкладаємо по тарілках і відразу подаємо різотто на стіл.

    Класичний рецепт різотто з куркою


    Інгредієнти:

  • масло рослинне – 300 мл;

  • м'ясо куряче – 500 г;

  • масло вершкове – 20 мл;

  • рис – 15 склянки;

  • морква – 1 шт.;

  • філе куряче – 400 г;

  • спеції;

  • сир – 70 г;

  • біле сухе вино – 1 ст.;

  • курячий бульйон – 3 ст.


  • Приготування
    Класичний рецепт різотто з курячим м'ясом досить простий. Моркву чистимо і подрібнюємо на тертці. Сковороду добре прогріваємо, наливаємо олію, кладемо шматочок вершкового і перемішуємо. Викладаємо моркву пасеруємо її хвилин 5. Куряче філе нарізаємо скибочками, додаємо до обжарке, підливаємо трохи води і тушкуємо 10 хвилин. Потім висипаємо промитий рис, вливаємо біле сухе вино, закриваємо кришкою і тушкуємо страва до уварювання рідини. Далі водимо акуратно гарячий курячий бульйон, додаємо спеції і зменшуємо вогонь. Тушкуємо різотто до готовності, підливаючи по мірі необхідності воду, щоб рис не був сухий, але і не плавав у воді. В кінці приготування посипаємо рясно тертим сиром, перемішуємо і розкладаємо по порційних тарілках.

    Класичний рецепт різотто з морепродуктами


    Інгредієнти:

  • рис – 2 ст.;

  • бульйон курячий – 4 ст.;

  • цибулина – 1 шт.;

  • біле сухе вино – 05 ст.;

  • вода – 05 склянки;

  • коктейль з морепродуктів – 200 г;

  • спеції;

  • сир – 50 р.
  • Класичний рецепт різотто


    Приготування
    Давайте розглянемо з вами ще один класичний рецепт різотто в мультиварці. Заморожений коктейль з морепродуктів відварюємо в киплячій воді, додавши спеції і лимонний сік, протягом 1 хвилини. В чаші розтоплюємо шматочок вершкового масла, викладаємо промитий рис і гарненько перемішуємо. Цибулину і часник чистимо, подрібнюємо і додаємо разом з розмарином і чебрецем до рису. Заливаємо все невеликою кількістю бульйону і білого вина, закриваємо кришкою і готуємо різотто в режимі «Плов». Через 15 хвилин відкриваємо кришку приладу, викладаємо морепродукти і виливаємо бульйон. Ретельно перемішуємо блюдо і продовжуємо готувати до звукового сигналу. Після цього перекладаємо різотто на блюдо, додаємо обсмажені овочі і посипаємо тертим сиром.
    Додав: admin | 12-07-2015, 22:01
    Переглядів: 450