Різотто – класичне блюдо італійської кухні, улюблене і шановане у всіх країнах! Обов'язковими інгредієнтами цієї страви є рис і сир. Воно ідеально підходить для обіду або ситної вечері. Давайте розглянемо з вами класичні рецепти приготування різотто.
Класичний рецепт різотто з грибами
Інгредієнти: свіжі білі гриби – 600 г; курячий бульйон – 750 мл; цибулина – 1 шт.; олія оливкова – 4 ст. ложки; масло вершкове – 100 г; спеції; рис – 300 г; сир – 150 г; свіжа петрушка – 05 пучка; часник – 3 зубчики Приготування Для приготування різотто готуємо спочатку всі інгредієнти. Для цього курячий бульйон виливаємо в глибоку каструлю, ставимо на слабенький вогонь і прикриваємо кришкою. Цим часом чистимо часник і дрібно рубаємо його. У сковороду наливаємо кілька ложок оливкової олії, викладаємо порубані скибочками гриби і обсмажуємо 5 хвилин, помішуючи кухонних лопаткою. Потім додаємо часник, додаємо за смаком спеції і пасеруємо все хвилин 5 а потім знімаємо з плити. Очищену цибулину шаткуємо, а сир натираємо на тертці. В іншій сковороді розтоплюємо шматочок масла, кидаємо цибулю і підрум'янюємо його до прозорості. Далі викладаємо рис, розмішуємо і обсмажуємо 3 хвилини, поступово вливаючи гарячий бульйон. Як тільки рис буде готовий, додаємо приготовлені гриби, сир і подрібнену петрушку. Все перемішуємо, даємо страві постояти під кришкою хвилин 5 а потім розкладаємо по тарілках і відразу подаємо різотто на стіл.
Класичний рецепт різотто з куркою
Інгредієнти: масло рослинне – 300 мл; м'ясо куряче – 500 г; масло вершкове – 20 мл; рис – 15 склянки; морква – 1 шт.; філе куряче – 400 г; спеції; сир – 70 г; біле сухе вино – 1 ст.; курячий бульйон – 3 ст. Приготування Класичний рецепт різотто з курячим м'ясом досить простий. Моркву чистимо і подрібнюємо на тертці. Сковороду добре прогріваємо, наливаємо олію, кладемо шматочок вершкового і перемішуємо. Викладаємо моркву пасеруємо її хвилин 5. Куряче філе нарізаємо скибочками, додаємо до обжарке, підливаємо трохи води і тушкуємо 10 хвилин. Потім висипаємо промитий рис, вливаємо біле сухе вино, закриваємо кришкою і тушкуємо страва до уварювання рідини. Далі водимо акуратно гарячий курячий бульйон, додаємо спеції і зменшуємо вогонь. Тушкуємо різотто до готовності, підливаючи по мірі необхідності воду, щоб рис не був сухий, але і не плавав у воді. В кінці приготування посипаємо рясно тертим сиром, перемішуємо і розкладаємо по порційних тарілках.
Класичний рецепт різотто з морепродуктами
Інгредієнти: рис – 2 ст.; бульйон курячий – 4 ст.; цибулина – 1 шт.; біле сухе вино – 05 ст.; вода – 05 склянки; коктейль з морепродуктів – 200 г; спеції; сир – 50 р. Приготування Давайте розглянемо з вами ще один класичний рецепт різотто в мультиварці. Заморожений коктейль з морепродуктів відварюємо в киплячій воді, додавши спеції і лимонний сік, протягом 1 хвилини. В чаші розтоплюємо шматочок вершкового масла, викладаємо промитий рис і гарненько перемішуємо. Цибулину і часник чистимо, подрібнюємо і додаємо разом з розмарином і чебрецем до рису. Заливаємо все невеликою кількістю бульйону і білого вина, закриваємо кришкою і готуємо різотто в режимі «Плов». Через 15 хвилин відкриваємо кришку приладу, викладаємо морепродукти і виливаємо бульйон. Ретельно перемішуємо блюдо і продовжуємо готувати до звукового сигналу. Після цього перекладаємо різотто на блюдо, додаємо обсмажені овочі і посипаємо тертим сиром.