Різотто – неймовірно смачне, ніжне і ситне блюдо італійської кухні. Давайте розглянемо з вами оригінальні рецепти приготування цієї страви.
Класичний рецепт різотто з овочами
Інгредієнти: олія оливкова – 3 ст. ложки; кабачки – 1 шт.; рис – 1 ст.; кольорова капуста – 1 шт.; вершки – 3 ст. ложки; спеції; зелень. Приготування Рис добре промиваємо, обсушуємо і викладаємо в сковороду з рослинним маслом. Злегка обсмажуємо його, постійно помішуючи, а потім додаємо кабачки, нарізані кубиками. Капусту розбираємо на суцвіття і відварюємо в підсоленій воді. У сковороду потроху вливаємо воду і приправляємо спеціями. Потім викладаємо капусту, накриваємо кришкою і тушкуємо різотто 15 хвилин під кришкою. За 5 хвилин до готовності страви, вливаємо вершки і кидаємо подрібнену свіжу зелень. Акуратно розмішуємо все і подаємо страву гарячим.
Рецепт різотто з овочами
Інгредієнти: рис – 300 г; курячий бульйон – 2 л; свіжі печериці – 300 г; масло вершкове – 100 г; сухе біле вино – 100 мл; цибулина – 1 шт.; морква – 1 шт.; часник – 1 зубчик; мелена паприка – за смаком; спеції; олія оливкова ; сир – 100 р. Приготування А ось ще один спосіб, як приготувати різотто з овочами. Печериці обробляємо, шаткуємо скибочками і обсмажуємо їх на рослинному маслечко кілька хвилин, додавши спеції і паприку. Чистимо цибулину, шаткуємо, а моркву за допомогою блендера подрібнюємо. На маленькій сковороді розтоплюємо шматочок масла і пасеруємо цибульку до прозорості. Потім додаємо моркву і видавлений зубчик часнику. Тушкуємо овочі 5 хвилин, а потім викладаємо вміст до грибів і всипаємо рис. Ретельно все перемішуємо і готуємо до тих пір, поки не вбереться вся олія. Після цього вливаємо вино і коли воно випарується, додаємо трохи гарячого бульйону. Готуємо різотто 25 хвилин на середньому вогні, а перед подачею присипаємо страву тертим сиром і інтенсивно перемішуємо.
Класичний рецепт різотто в мультиварці
Інгредієнти: рис – 2 ст.; олія – за смаком; помідор – 1 шт.; спеції; вода – 3 ст.; морква – 1 шт.; заморожені овочі – 300 р. Приготування Для приготування різотто з овочами, включаємо мультиварку і виставляємо на режим «Смаження» на 15 хвилин. Потім наливаємо в чашу трохи олії і додаємо спеції. Після цього викладаємо терту моркву і заморожені овочі. Закриваємо кришку приладу і готуємо хвилин 10. Після цього додаємо промитий рис і помідор, нарізаний кубиками. Готуємо ще хвилин 5 а потім вливаємо воду і підсолюємо за смаком. Перемішуємо різотто з овочами і готуємо в мультиварці на режимі «Рис» до повної готовності.
Класичний італійський рецепт різотто
Інгредієнти: бульйон курячий – 1 л; олія оливкова – 2 ст. ложки; морква – 2 шт.; спаржа – 300 г; стручковий горошок – 175 г; цибулина – 1 шт.; рис – 375 г; біле сухе вино – 125 г; сир – 60 г; спеції. Приготування У каструлі кип'ятимо курячий бульйон. У сковороді розігріваємо трохи оливкового масла, кидаємо
очищену, нашатковану соломкою моркву, і тушкуємо її. Потім додаємо спаржу, солодкий горошок і приправляємо спеціями. Обсмажуємо овочі 3 хвилини, а потім знімаємо з вогню і викладаємо овочеву масу в миску. У тій же сковороді пасеруємо подрібнену цибулю, додаємо рис і готуємо на повільному вогні, помішуючи. Тепер вливаємо вино і выпариваем його, а потім додаємо півсклянки курячого бульйону і готуємо, поки рис повністю не вбере. При необхідності підливаємо бульйон невеликими порціями. Коли буде готове різотто, викладаємо овочі, перемішуємо і посипаємо тертим сиром.