Існує безліч варіацій приготування популярного італійського страви - різотто. До єдиною і незамінною рисової основі страви додають найрізноманітніші продукти, отримуючи тим самим кожен раз новий і неповторний смак.
Ми сьогодні розглянемо, як приготувати чудове різотто з куркою і овочами. Смак страви можна регулювати згідно своїм перевагам, замінюючи одні компоненти іншими, або додаючи спеції на свій смак.
Рецепт різотто з куркою і овочами
Інгредієнти: м'ясо куряче – 07 кг; рисова крупа – 04 кг; бульйон – 950 мл; цибуля ріпчаста – 150 г; морква – 75 г; перець солодкий, болгарська – 75 г; помідори свіжі – 100 г; часник – 2-3 зубчики; рослинна рафінована олія – 75 мл; лимон – 1/4 шт.; мелений чорний перець – за смаком; сіль; свіжа зелень ; пармезан (за бажанням). Приготування Спочатку відварюємо у воді курку до повної готовності, витягуємо її з бульйону, трохи охолоджуємо і відокремлюємо від кісток. Нарізаємо курячу м'якоть невеликими скибочками і підрум'янюємо їх у глибокій сковорідці або сотейнику з товстим дном на рослинному маслі.
Тепер займемося овочами. Чистимо моркву і цибулю шаткуємо невеликими кубиками або соломкою. Аналогічним чином подрібнюємо попередньо очищений болгарський перець і томати, які раніше ошпарим окропом і знімемо шкірку.
У прогріте масло, в якому обсмажувалося куряче м'ясо, закладаємо цибулю. Витримуємо його, помішуючи, до рум'яного кольору і додаємо моркву, а через три хвилини перець. Пасеруємо овочі ще п'ять хвилин, і кидаємо помідори. Через дві хвилинки закладаємо обсмажену курку, вимиту до прозорої води рисову крупу, і вливаємо бульйон. Даємо вмісту гарненько закипіти, присипаємо зверху дрібно нарубаним часником і розкладаємо по поверхні нарізаний на гуртки або зубчики лимон. Прикриваємо посуд кришкою, зменшуємо вогонь до
мінімального, і тушкуємо приблизно тридцять п'ять хвилин.
Потім виймаємо і викидаємо лимон, а страва перемішуємо. Пробуємо рисинків на готовність і, якщо вони м'які, присипаємо блюдо нарубаної зеленню, при бажанні натертим пармезаном і подаємо до столу.
Якщо ж вашою рисової крупи знадобилося більше часу для приготування, підливаємо трохи бульйону і протушиваем різотто ще кілька хвилин.
Аналогічним чином можна приготувати різотто з куркою, овочами і грибами, обсмаживши вимиті гриби окремо на сковороді і додавши їх до страви разом з рисом.