Вернуться назад Распечатать

Як приготувати різотто в домашніх умовах?

Як приготувати різотто в домашніх умовах?
З наших рецептів, наведених нижче, ви дізнаєтеся, як правильно і смачно приготувати вдома різотто. Цю страву італійської кухні приваблює нас вишуканістю і можливістю безмежно експериментувати над його смаком, додаючи щоразу нові продукти або спеції.

Як правильно приготувати вдома різотто з креветками?


Інгредієнти:

  • креветки готові, відварні – 550 г;

  • рис арборіо – 240 г;

  • бульйон рибний – 1 л;

  • салатний цибулю білий – 85 м;

  • часник – 2 зубці;

  • біле сухе вино – 50 мл;

  • твердий сир, бажано пармезан – 50 г;

  • оливкова олія – за смаком;

  • свіжа зелень кропу – за смаком;

  • свіжа зелень петрушки – за смаком;

  • свіжа зелень базиліка – за смаком;

  • мелений білий перець;

  • сіль.


  • Приготування
    Креветки змішуємо з дрібно нарубаним часником і столовою ложкою оливкової олії і залишаємо на двадцять-тридцять хвилин. Білий цибулю чистимо, дрібно шаткуємо і пасеруємо на оливковій олії до прозорості. Потім додаємо рисову крупу і також обсмажуємо кілька хвилин. Потім вливаємо вино, выпариваем його і, періодично підливаючи малими порціями бульйон і помішуючи, готуємо різотто на несильному вогні приблизно двадцять хвилин або до готовності.
    Потім додаємо подрібнений кріп, петрушку і базилік в бажаних пропорціях і відповідно до свого смаку, закладаємо промариновані креветки, приправляємо страву сіллю, білим перцем і протушиваем, помішуючи, ще п'ять хвилин.
    По готовності додаємо протертий пармезан, перемішуємо і подаємо до столу.

    Як приготувати різотто з куркою і овочами в мультиварці?


    Інгредієнти:

  • філе курячої грудки – 350 г;

  • рис арборіо – 200 г;

  • бульйон – 650 мл;

  • цибуля ріпчаста – 110 г;

  • морква – 75 г;

  • печериці – 250 г;

  • часник – 2-3 зубчики;

  • оливкова олія – 45 мл;

  • приправи та спеції – за смаком;

  • мелений чорний перець – за смаком;

  • сіль;

  • свіжа зелень;

  • пармезан (за бажанням).


  • Приготування
    Підготуємо належним чином всі необхідні компоненти для різотто. Очищаємо і шаткуємо кубиками ріпчасту цибулю і моркву. Промиваємо і дрібно ріжемо грибочки. Промите філе курячої грудки промаківающімі від вологи і нарізаємо невеликими брусочками. Часник очищаємо і дрібно рубаємо. Рисову крупу дуже ретельно промиваємо до прозорої води.
    Як приготувати різотто в домашніх умовах?

    У ємність мультиварки наливаємо оливкову олію і закладаємо підготовлений цибулю, моркву і часник. Налаштовуємо пристрій на функцію «Випічка» або «Смаження» і витримуємо овочі протягом десяти хвилин. Потім додаємо курку і обсмажуємо все разом в тому ж режимі ще двадцять хвилин, помішуючи. Далі кидаємо підготовлені гриби і рис і смажимо ще хвилин десять. Тепер вливаємо підігрітий до кипіння бульйон, приправляємо страву сіллю, меленим перцем і спеціями і переводимо прилад в режим «Гречка», «Каша» або «Плов» в залежності від моделі мультиварки. Приблизно через сорок хвилин блюдо буде готово.
    При подачі присмачую різотто нарубаною зеленню.