З наших рецептів, наведених нижче, ви дізнаєтеся, як правильно і смачно приготувати вдома різотто. Цю страву італійської кухні приваблює нас вишуканістю і можливістю безмежно експериментувати над його смаком, додаючи щоразу нові продукти або спеції.
Як правильно приготувати вдома різотто з креветками?
Інгредієнти: креветки готові, відварні – 550 г; рис арборіо – 240 г; бульйон рибний – 1 л; салатний цибулю білий – 85 м; часник – 2 зубці; біле сухе вино – 50 мл; твердий сир, бажано пармезан – 50 г; оливкова олія – за смаком; свіжа зелень кропу – за смаком; свіжа зелень петрушки – за смаком; свіжа зелень базиліка – за смаком; мелений білий перець; сіль. Приготування Креветки змішуємо з дрібно нарубаним часником і столовою ложкою оливкової олії і залишаємо на двадцять-тридцять хвилин. Білий цибулю чистимо, дрібно шаткуємо і пасеруємо на оливковій олії до прозорості. Потім додаємо рисову крупу і також обсмажуємо кілька хвилин. Потім вливаємо вино, выпариваем його і, періодично підливаючи малими порціями бульйон і помішуючи, готуємо різотто на несильному вогні приблизно двадцять хвилин або до готовності.
Потім додаємо подрібнений кріп, петрушку і базилік в бажаних пропорціях і відповідно до свого смаку, закладаємо промариновані креветки, приправляємо страву сіллю, білим перцем і протушиваем, помішуючи, ще п'ять хвилин.
По готовності додаємо протертий пармезан, перемішуємо і подаємо до столу.
Як приготувати різотто з куркою і овочами в мультиварці?
Інгредієнти: філе курячої грудки – 350 г; рис арборіо – 200 г; бульйон – 650 мл; цибуля ріпчаста – 110 г; морква – 75 г; печериці – 250 г; часник – 2-3 зубчики; оливкова олія – 45 мл; приправи та спеції – за смаком; мелений чорний перець – за смаком; сіль; свіжа зелень; пармезан (за бажанням). Приготування Підготуємо належним чином всі необхідні компоненти для різотто. Очищаємо і шаткуємо кубиками ріпчасту цибулю і моркву. Промиваємо і дрібно ріжемо грибочки. Промите філе курячої грудки промаківающімі від вологи і нарізаємо невеликими брусочками. Часник очищаємо і дрібно рубаємо. Рисову крупу дуже ретельно промиваємо до прозорої води.
У ємність мультиварки наливаємо оливкову олію і закладаємо підготовлений цибулю, моркву і часник. Налаштовуємо пристрій на функцію «Випічка» або «Смаження» і витримуємо овочі протягом десяти хвилин. Потім додаємо курку і обсмажуємо все разом в тому ж режимі ще двадцять хвилин, помішуючи. Далі кидаємо підготовлені гриби і рис і смажимо ще хвилин десять. Тепер вливаємо підігрітий до кипіння бульйон, приправляємо страву сіллю, меленим перцем і спеціями і переводимо прилад в режим «Гречка», «Каша» або «Плов» в залежності від моделі мультиварки. Приблизно через сорок хвилин блюдо буде готово.
При подачі присмачую різотто нарубаною зеленню.