» » Мінестроне - рецепт

Мінестроне - рецепт

Мінестроне - рецепт
Мінестроне – це традиційний смачний, наваристий італійський овочевий суп. Чіткого рецепту його приготування не існує, т. к. в кожному регіоні його готують по-різному. Десь кладуть рис, десь пасту орзо (у вигляді рисинок), десь- особливий сорт пшениці. Овочі в нього кладуться, так би мовити «по сезону». Але є обов'язкові правила приготування, без виконання яких мінестроне перетвориться на простий суп.
Отже:

  • Основою супу є овочі, багато овочів.

  • Перед тим як пасерувати овочі треба трішки обсмажити в олії бекон, щоб надати маслу особливий смак.

  • В супі неодмінно повинні бути присутніми бобові: сочевиця, квасоля, горошок

  • Бульйону має бути не багато, т. к. це густий суп.

  • Обсмажування овочів відбувається на повільному вогні.


  • Щоб зрозуміти найважливіші принципи приготування менестроне, розглянемо декілька базових рецептів.

    Класичний рецепт італійського супу мінестроне з сочевицею


    Інгредієнти:

  • бекон – 150 г;

  • сочевиця - 150 г;

  • паста у вигляді рису (або будь-яка дрібна) – 4 ст. ложки;

  • гриби сушені – 3 шт.;

  • картопля – 2 шт.;

  • цибуля – 1 головка;

  • цибуля порей (світла частина) – 1 шт.;

  • селера – 3 стебла;

  • помідори – 3 шт.;

  • морква – 3 шт.;

  • квасоля стручкова – 150 г;

  • оливкова олія – 3 ст. ложки;

  • часник – 3 зубчики;

  • кабачок цукіні – 1 шт.;

  • капуста брюссельська або брокколі – 100 г;

  • соус песто ;

  • сіль, базилік, сушена паприка, перець.


  • Приготування
    Насамперед ставимо варитися овочевий бульйон. Для цього в невелику кількість води кладемо цілими цибулю ріпчасту, картоплю, одну морквину і сушені гриби. Води потрібно небагато, нам потрібен концентрований бульйон.
    Нарізаний смужками бекон злегка обсмажуємо на оливковій олії в каструлі з товстим дном. Цибуля порей нарізаємо кільцями, часник дрібно рубаємо і додаємо їх до бекону. Поки пассеруются цибулю і часник, моркву, селеру, помідори і кабачки нарізаємо кубиками. Брюссельську капусту ріжемо навпіл, а броколі розбираємо на дрібні суцвіття.
    Тепер в каструлю, де вже підсмажилися цибулю і часник відправляємо морква, селера, броколі, брюссельську капусту, продовжуємо пасерувати. Останніми в овочі додаємо цукіні, стручкову квасолю і помідори (бажано очищені від шкірки), т. к. вони найніжніші. Ще трохи тушкуємо і заливаємо процідженим овочевим бульйоном. Один відварну картоплю з бульйону розминаємо виделкою і теж додаємо в суп, він додасть наваристості. Також до овочів відправляємо пасту, сочевицю, хорошу щіпка паприки, трохи перцю і сіль. Варимо на маленькому вогні до готовності пасти.
    При подачі в тарілку додаємо трохи соусу песто і прикрашаємо гілочкою зеленого базиліка.

    Рецепт овочевого супу мінестроне з куркою


    Інгредієнти:

  • бекон – 100 г;

  • морква – 2 шт.;

  • квасоля біла консервована – 400 г;

  • селера – 2 стебла;

  • куряче філе – 1 шт.;

  • овочевий бульйон – 1 л;

  • картопля – 2 шт.;

  • часник – 3 зубчики;

  • цибуля – 1 головка;

  • горошок зелений свіжий або морозиво – 150 г;

  • пармезан – 100 г;

  • болгарський перець – 1 шт.;

  • паприка сушена – 2 ч. ложки;

  • томатна паста чи соус – 2 ст. ложки;

  • сіль, олія оливкова.
  • Мінестроне - рецепт


    Приготування
    Розігріваємо сковороду з олією і обсмажуємо там бекон, додаємо посічені цибулю і часник. Філе нарізаємо скибочками і відправляємо туди ж. Нарізані кубиками моркву, картоплю, селеру і болгарський перець додаємо трохи пізніше, коли курка злегка обсмажиться. Коли овочі спассеруются, висипаємо їх у каструлю з бульйоном і ту ж додаємо томатний соус, паприку, сіль, горошок і квасолю. Перемішуємо і на слабкому вогні варимо ще хвилин п'ять. При подачі посипаємо пармезаном, а також можна подати до супу маленькі грінки.
    Додав: admin | 31-01-2016, 14:55
    Переглядів: 265