Мінестроне - рецепт
Мінестроне – це традиційний смачний, наваристий італійський овочевий суп. Чіткого рецепту його приготування не існує, т. к. в кожному регіоні його готують по-різному. Десь кладуть рис, десь пасту орзо (у вигляді рисинок), десь- особливий сорт пшениці. Овочі в нього кладуться, так би мовити «по сезону». Але є обов'язкові правила приготування, без виконання яких мінестроне перетвориться на простий суп.
Отже:
Основою супу є овочі, багато овочів.
Перед тим як пасерувати овочі треба трішки обсмажити в олії бекон, щоб надати маслу особливий смак.
В супі неодмінно повинні бути присутніми бобові: сочевиця, квасоля, горошок
Бульйону має бути не багато, т. к. це густий суп.
Обсмажування овочів відбувається на повільному вогні.
Щоб зрозуміти найважливіші принципи приготування менестроне, розглянемо декілька базових рецептів.
Інгредієнти:
бекон – 150 г;
сочевиця - 150 г;
паста у вигляді рису (або будь-яка дрібна) – 4 ст. ложки;
гриби сушені – 3 шт.;
картопля – 2 шт.;
цибуля – 1 головка;
цибуля порей (світла частина) – 1 шт.;
селера – 3 стебла;
помідори – 3 шт.;
морква – 3 шт.;
квасоля стручкова – 150 г;
оливкова олія – 3 ст. ложки;
часник – 3 зубчики;
кабачок цукіні – 1 шт.;
капуста брюссельська або брокколі – 100 г;
соус песто ;
сіль, базилік, сушена паприка, перець.
Приготування
Насамперед ставимо варитися овочевий бульйон. Для цього в невелику кількість води кладемо цілими цибулю ріпчасту, картоплю, одну морквину і сушені гриби. Води потрібно небагато, нам потрібен концентрований бульйон.
Нарізаний смужками бекон злегка обсмажуємо на оливковій олії в каструлі з товстим дном. Цибуля порей нарізаємо кільцями, часник дрібно рубаємо і додаємо їх до бекону. Поки пассеруются цибулю і часник, моркву, селеру, помідори і кабачки нарізаємо кубиками. Брюссельську капусту ріжемо навпіл, а броколі розбираємо на дрібні суцвіття.
Тепер в каструлю, де вже підсмажилися цибулю і часник відправляємо морква, селера, броколі, брюссельську капусту, продовжуємо пасерувати. Останніми в овочі додаємо цукіні, стручкову квасолю і помідори (бажано очищені від шкірки), т. к. вони найніжніші. Ще трохи тушкуємо і заливаємо процідженим овочевим бульйоном. Один відварну картоплю з бульйону розминаємо виделкою і теж додаємо в суп, він додасть наваристості. Також до овочів відправляємо пасту, сочевицю, хорошу щіпка паприки, трохи перцю і сіль. Варимо на маленькому вогні до готовності пасти.
При подачі в тарілку додаємо трохи соусу песто і прикрашаємо гілочкою зеленого базиліка.
Інгредієнти:
бекон – 100 г;
морква – 2 шт.;
квасоля біла консервована – 400 г;
селера – 2 стебла;
куряче філе – 1 шт.;
овочевий бульйон – 1 л;
картопля – 2 шт.;
часник – 3 зубчики;
цибуля – 1 головка;
горошок зелений свіжий або морозиво – 150 г;
пармезан – 100 г;
болгарський перець – 1 шт.;
паприка сушена – 2 ч. ложки;
томатна паста чи соус – 2 ст. ложки;
сіль, олія оливкова.
Приготування
Розігріваємо сковороду з олією і обсмажуємо там бекон, додаємо посічені цибулю і часник. Філе нарізаємо скибочками і відправляємо туди ж. Нарізані кубиками моркву, картоплю, селеру і болгарський перець додаємо трохи пізніше, коли курка злегка обсмажиться. Коли овочі спассеруются, висипаємо їх у каструлю з бульйоном і ту ж додаємо томатний соус, паприку, сіль, горошок і квасолю. Перемішуємо і на слабкому вогні варимо ще хвилин п'ять. При подачі посипаємо пармезаном, а також можна подати до супу маленькі грінки.
Отже:
Щоб зрозуміти найважливіші принципи приготування менестроне, розглянемо декілька базових рецептів.
Класичний рецепт італійського супу мінестроне з сочевицею
Інгредієнти:
Приготування
Насамперед ставимо варитися овочевий бульйон. Для цього в невелику кількість води кладемо цілими цибулю ріпчасту, картоплю, одну морквину і сушені гриби. Води потрібно небагато, нам потрібен концентрований бульйон.
Нарізаний смужками бекон злегка обсмажуємо на оливковій олії в каструлі з товстим дном. Цибуля порей нарізаємо кільцями, часник дрібно рубаємо і додаємо їх до бекону. Поки пассеруются цибулю і часник, моркву, селеру, помідори і кабачки нарізаємо кубиками. Брюссельську капусту ріжемо навпіл, а броколі розбираємо на дрібні суцвіття.
Тепер в каструлю, де вже підсмажилися цибулю і часник відправляємо морква, селера, броколі, брюссельську капусту, продовжуємо пасерувати. Останніми в овочі додаємо цукіні, стручкову квасолю і помідори (бажано очищені від шкірки), т. к. вони найніжніші. Ще трохи тушкуємо і заливаємо процідженим овочевим бульйоном. Один відварну картоплю з бульйону розминаємо виделкою і теж додаємо в суп, він додасть наваристості. Також до овочів відправляємо пасту, сочевицю, хорошу щіпка паприки, трохи перцю і сіль. Варимо на маленькому вогні до готовності пасти.
При подачі в тарілку додаємо трохи соусу песто і прикрашаємо гілочкою зеленого базиліка.
Рецепт овочевого супу мінестроне з куркою
Інгредієнти:
Приготування
Розігріваємо сковороду з олією і обсмажуємо там бекон, додаємо посічені цибулю і часник. Філе нарізаємо скибочками і відправляємо туди ж. Нарізані кубиками моркву, картоплю, селеру і болгарський перець додаємо трохи пізніше, коли курка злегка обсмажиться. Коли овочі спассеруются, висипаємо їх у каструлю з бульйоном і ту ж додаємо томатний соус, паприку, сіль, горошок і квасолю. Перемішуємо і на слабкому вогні варимо ще хвилин п'ять. При подачі посипаємо пармезаном, а також можна подати до супу маленькі грінки.
Рекомендуємо добрі рецепти
Мінестроне - класичний рецепт
Неймовірно легкий, яскравий і по-італійськи насичений суп можна приготувати на своїй кухні, використовуючи абсолютно звичні і доступні складові.
Суп на овочевому бульйоні - рецепт
Легкі овочеві супи можна приготувати в будь-який час року. Взимку вони здатні зігріти, а влітку - наситити без переїдання. І сьогодні ми поговоримо
Овочевий суп з капустою
Овочевий суп - універсальне блюдо для будь-якого часу року. Влітку його подають охолодженим, а взимку - гарячим з додаванням різних спецій. Давайте
Овочевий суп з квасолею
Овочеві супи - це корисна дієтична страва. Способів їх приготування досить багато з різними інгредієнтами. І зараз ми розповімо, як зварити овочевий
Суп мінестроне
Суп мінестроне - класичне італійське перше блюдо. Воно представляє із себе густий овочевий суп. Овочі беруться ті, що є - адже в Італії вони
Овочевий суп мінестроне - рецепт
Мінестроне - легкий італійський овочевий суп. Традиційно його готують на овочевому бульйоні з додаванням рису або пасти. Пропонуємо вашій цікавий і