Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Мінестроне - класичний рецепт

Мінестроне - класичний рецепт

31-01-2016, 14:55
693
Мінестроне - класичний рецепт
Італійський суп мінестроне готують з овочів, за бажанням додаючи бекон або шинку. Необхідним складовим цього густого супу є також паста або рис.
Існує маса різновидів цього оригінального насиченого їства, і ми запропонуємо два різних варіанти, кожен з яких гарний по-своєму.

Рецепт класичного італійського супу мінестроне з пастою


Інгредієнти:

  • паста – 55 г;

  • бульби картоплі – 160 г;

  • кабачок цукіні – 290 г;

  • цибуля ріпчаста – 110 г;

  • морква – 75 г;

  • солодкий болгарський перець різних кольорів – 160 г;

  • часник – 1 зубець;

  • свіжі томати – 220 г;

  • бекон (за бажанням) – 110 г;

  • вода очищена – 14 л;

  • олія оливкова – 120 мл;

  • шинка – 120 г;

  • суміш італійських трав – за смаком;

  • мелений чорний перець – за смаком;

  • сіль – за смаком;

  • свіжа зелень базиліка для подачі;

  • твердий сир для подачі.


  • Приготування
    Саме трудомістке в приготуванні мінестроне - це підготовка овочів. Але від того, як цей етап виконаний, залежить естетичний вигляд супу, а, як вже відомо, чим блюдо апетитніше виглядає, тим воно смачніше. Тому запасаємося терпінням і приступаємо. Очищаємо і шаткуємо дрібненькими акуратними кубиками ріпчасту цибулю і моркву. Болгарські перці позбавляємо від плодоніжок і серцевини з насінням і нарізаємо соломкою. Цукіні моєму, витираємо насухо, розрізаємо навпіл, виймаємо серцевину, а м'якоть нарізаємо невеликими брусочками. Якщо плід попався досить зрілий, то краще попередньо зрізати верхню шкірку. Томати моєму, робимо на поверхні хрестоподібний надріз, ошпарюємо окропом і знімаємо шкірочку. Потім нарізаємо їх невеликими кубиками. Картопляні бульби чистимо, подрібнюємо також акуратними кубиками і заливаємо на час холодною водою, а часник нарізаємо пластинами.
    На сковороду з трохи прогріти оливковою олією викладаємо цибулю, моркву і нарізану шинку і тушкуємо на середньому вогні протягом п'яти хвилин. Потім додаємо перець і часник і смажимо ще такий же час. Тепер підливаємо ще трохи олії, закладаємо кабачок і тушкуємо, помішуючи, ще п'ятнадцять хвилин. Далі кидаємо томати, обсмажуємо п'ять хвилин, і перекладаємо вміст сковороди в каструлю. Вливаємо очищену холодну воду, прогріваємо до кипіння, кидаємо картоплю, сіль, італійські трави і варимо на помірному вогні протягом п'ятнадцяти хвилин.
    Далі виймаємо шумівкою трохи овочів в миску, залишилися пюрируем блендером, додаємо пасту. Проварюємо три-п'ять хвилин, повертаємо овочі шматочками, ще раз прогріваємо і можемо подавати. Приправляємо суп при подачі свіжим базиліком і натертим сиром.

    Овочевий суп мінестроне - класичний рецепт з рисом і капустою


    Інгредієнти:

  • рисова крупа – 90 г;

  • бульби картоплі – 250 г;

  • кабачок цукіні – 300 г;

  • цибуля ріпчаста – 110 г;

  • морква – 90 г;

  • селера – 90 г;

  • капуста – 300 г;

  • зелений горошок – 200 г;

  • квасоля консервована – 200 г;

  • свіжі томати – 500 г;

  • бекон (за бажанням) – 110 г;

  • вода очищена – 24 л;

  • олія оливкова – 65 мл;

  • суміш італійських трав – за смаком;

  • мелений чорний перець – за смаком;

  • сіль – за смаком;

  • свіжа зелень базиліка для подачі;

  • твердий сир для подачі.


  • Приготування
    Для приготування мінестроне підготуємо всі необхідні овочі. Дрібно шаткуємо капусту, очищаємо і нарізаємо кубиками середнього розміру картопляні бульби і цукіні, і дрібненькі моркву і селеру. Подрібнюємо також свіжі помідори, попередньо обшпаривши їх окропом і видаливши шкірочку. Укладаємо
    Мінестроне - класичний рецепт
    підготовлені компоненти в каструлю, заливаємо їх очищеною водою, прогріваємо до кипіння, прикриваємо кришкою. Знижуємо інтенсивність вогню до мінімального і варимо овочі протягом півтора годин.
    Тепер додаємо пасеровану на оливковій олії дрібно нашатковану ріпчасту цибулю і за бажанням обсмажений бекон, закладаємо добре промиту рисову крупу, зелений горошок, консервовану квасоля, присмачую суп по смаку сіллю, меленим чорним перцем і сумішшю італійських трав, витримуємо на помірному вогні до готовності рису, вимикаємо плиту і можемо подавати, приправивши блюдо свіжою зеленню і натертим твердим сиром.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Мінестроне - рецепт
    Мінестроне - рецепт
    Чудово ароматний, яскравий італійський суп можна без клопоту приготувати самостійно з цілком доступних компонентів. Мінестроне вийде неймовірно
    Томатний суп-пюре - класичний рецепт
    Томатний суп-пюре - класичний рецепт
    У багатьох кухнях світу існує свій традиційний рецепт томатного супу. У цій статті запропоновано базовий варіант цієї страви, який здійснимо в
    Сирний суп з грибами
    Сирний суп з грибами
    Неймовірно ароматний грибний суп можна трохи урізноманітнити і зробити його більш ситним, доповнивши склад сирної основою. Пропонуємо два відмінних
    Овочеве рагу з кабачками і картоплею
    Овочеве рагу з кабачками і картоплею
    Напевно, у кожної господині є перевірений рецепт ситного страви, яке любить вся сім'я. Пропонуємо урізноманітнити повсякденне меню овочевим рагу, в
    Суп мінестроне
    Суп мінестроне
    Суп мінестроне - класичне італійське перше блюдо. Воно представляє із себе густий овочевий суп. Овочі беруться ті, що є - адже в Італії вони
    Овочевий суп мінестроне - рецепт
    Овочевий суп мінестроне - рецепт
    Мінестроне - легкий італійський овочевий суп. Традиційно його готують на овочевому бульйоні з додаванням рису або пасти. Пропонуємо вашій цікавий і