Мінестроне - класичний рецепт
Італійський суп мінестроне готують з овочів, за бажанням додаючи бекон або шинку. Необхідним складовим цього густого супу є також паста або рис.
Існує маса різновидів цього оригінального насиченого їства, і ми запропонуємо два різних варіанти, кожен з яких гарний по-своєму.
Інгредієнти:
паста – 55 г;
бульби картоплі – 160 г;
кабачок цукіні – 290 г;
цибуля ріпчаста – 110 г;
морква – 75 г;
солодкий болгарський перець різних кольорів – 160 г;
часник – 1 зубець;
свіжі томати – 220 г;
бекон (за бажанням) – 110 г;
вода очищена – 14 л;
олія оливкова – 120 мл;
шинка – 120 г;
суміш італійських трав – за смаком;
мелений чорний перець – за смаком;
сіль – за смаком;
свіжа зелень базиліка для подачі;
твердий сир для подачі.
Приготування
Саме трудомістке в приготуванні мінестроне - це підготовка овочів. Але від того, як цей етап виконаний, залежить естетичний вигляд супу, а, як вже відомо, чим блюдо апетитніше виглядає, тим воно смачніше. Тому запасаємося терпінням і приступаємо. Очищаємо і шаткуємо дрібненькими акуратними кубиками ріпчасту цибулю і моркву. Болгарські перці позбавляємо від плодоніжок і серцевини з насінням і нарізаємо соломкою. Цукіні моєму, витираємо насухо, розрізаємо навпіл, виймаємо серцевину, а м'якоть нарізаємо невеликими брусочками. Якщо плід попався досить зрілий, то краще попередньо зрізати верхню шкірку. Томати моєму, робимо на поверхні хрестоподібний надріз, ошпарюємо окропом і знімаємо шкірочку. Потім нарізаємо їх невеликими кубиками. Картопляні бульби чистимо, подрібнюємо також акуратними кубиками і заливаємо на час холодною водою, а часник нарізаємо пластинами.
На сковороду з трохи прогріти оливковою олією викладаємо цибулю, моркву і нарізану шинку і тушкуємо на середньому вогні протягом п'яти хвилин. Потім додаємо перець і часник і смажимо ще такий же час. Тепер підливаємо ще трохи олії, закладаємо кабачок і тушкуємо, помішуючи, ще п'ятнадцять хвилин. Далі кидаємо томати, обсмажуємо п'ять хвилин, і перекладаємо вміст сковороди в каструлю. Вливаємо очищену холодну воду, прогріваємо до кипіння, кидаємо картоплю, сіль, італійські трави і варимо на помірному вогні протягом п'ятнадцяти хвилин.
Далі виймаємо шумівкою трохи овочів в миску, залишилися пюрируем блендером, додаємо пасту. Проварюємо три-п'ять хвилин, повертаємо овочі шматочками, ще раз прогріваємо і можемо подавати. Приправляємо суп при подачі свіжим базиліком і натертим сиром.
Інгредієнти:
рисова крупа – 90 г;
бульби картоплі – 250 г;
кабачок цукіні – 300 г;
цибуля ріпчаста – 110 г;
морква – 90 г;
селера – 90 г;
капуста – 300 г;
зелений горошок – 200 г;
квасоля консервована – 200 г;
свіжі томати – 500 г;
бекон (за бажанням) – 110 г;
вода очищена – 24 л;
олія оливкова – 65 мл;
суміш італійських трав – за смаком;
мелений чорний перець – за смаком;
сіль – за смаком;
свіжа зелень базиліка для подачі;
твердий сир для подачі.
Приготування
Для приготування мінестроне підготуємо всі необхідні овочі. Дрібно шаткуємо капусту, очищаємо і нарізаємо кубиками середнього розміру картопляні бульби і цукіні, і дрібненькі моркву і селеру. Подрібнюємо також свіжі помідори, попередньо обшпаривши їх окропом і видаливши шкірочку. Укладаємо підготовлені компоненти в каструлю, заливаємо їх очищеною водою, прогріваємо до кипіння, прикриваємо кришкою. Знижуємо інтенсивність вогню до мінімального і варимо овочі протягом півтора годин.
Тепер додаємо пасеровану на оливковій олії дрібно нашатковану ріпчасту цибулю і за бажанням обсмажений бекон, закладаємо добре промиту рисову крупу, зелений горошок, консервовану квасоля, присмачую суп по смаку сіллю, меленим чорним перцем і сумішшю італійських трав, витримуємо на помірному вогні до готовності рису, вимикаємо плиту і можемо подавати, приправивши блюдо свіжою зеленню і натертим твердим сиром.
Існує маса різновидів цього оригінального насиченого їства, і ми запропонуємо два різних варіанти, кожен з яких гарний по-своєму.
Рецепт класичного італійського супу мінестроне з пастою
Інгредієнти:
Приготування
Саме трудомістке в приготуванні мінестроне - це підготовка овочів. Але від того, як цей етап виконаний, залежить естетичний вигляд супу, а, як вже відомо, чим блюдо апетитніше виглядає, тим воно смачніше. Тому запасаємося терпінням і приступаємо. Очищаємо і шаткуємо дрібненькими акуратними кубиками ріпчасту цибулю і моркву. Болгарські перці позбавляємо від плодоніжок і серцевини з насінням і нарізаємо соломкою. Цукіні моєму, витираємо насухо, розрізаємо навпіл, виймаємо серцевину, а м'якоть нарізаємо невеликими брусочками. Якщо плід попався досить зрілий, то краще попередньо зрізати верхню шкірку. Томати моєму, робимо на поверхні хрестоподібний надріз, ошпарюємо окропом і знімаємо шкірочку. Потім нарізаємо їх невеликими кубиками. Картопляні бульби чистимо, подрібнюємо також акуратними кубиками і заливаємо на час холодною водою, а часник нарізаємо пластинами.
На сковороду з трохи прогріти оливковою олією викладаємо цибулю, моркву і нарізану шинку і тушкуємо на середньому вогні протягом п'яти хвилин. Потім додаємо перець і часник і смажимо ще такий же час. Тепер підливаємо ще трохи олії, закладаємо кабачок і тушкуємо, помішуючи, ще п'ятнадцять хвилин. Далі кидаємо томати, обсмажуємо п'ять хвилин, і перекладаємо вміст сковороди в каструлю. Вливаємо очищену холодну воду, прогріваємо до кипіння, кидаємо картоплю, сіль, італійські трави і варимо на помірному вогні протягом п'ятнадцяти хвилин.
Далі виймаємо шумівкою трохи овочів в миску, залишилися пюрируем блендером, додаємо пасту. Проварюємо три-п'ять хвилин, повертаємо овочі шматочками, ще раз прогріваємо і можемо подавати. Приправляємо суп при подачі свіжим базиліком і натертим сиром.
Овочевий суп мінестроне - класичний рецепт з рисом і капустою
Інгредієнти:
Приготування
Для приготування мінестроне підготуємо всі необхідні овочі. Дрібно шаткуємо капусту, очищаємо і нарізаємо кубиками середнього розміру картопляні бульби і цукіні, і дрібненькі моркву і селеру. Подрібнюємо також свіжі помідори, попередньо обшпаривши їх окропом і видаливши шкірочку. Укладаємо підготовлені компоненти в каструлю, заливаємо їх очищеною водою, прогріваємо до кипіння, прикриваємо кришкою. Знижуємо інтенсивність вогню до мінімального і варимо овочі протягом півтора годин.
Тепер додаємо пасеровану на оливковій олії дрібно нашатковану ріпчасту цибулю і за бажанням обсмажений бекон, закладаємо добре промиту рисову крупу, зелений горошок, консервовану квасоля, присмачую суп по смаку сіллю, меленим чорним перцем і сумішшю італійських трав, витримуємо на помірному вогні до готовності рису, вимикаємо плиту і можемо подавати, приправивши блюдо свіжою зеленню і натертим твердим сиром.
Рекомендуємо добрі рецепти
Мінестроне - рецепт
Чудово ароматний, яскравий італійський суп можна без клопоту приготувати самостійно з цілком доступних компонентів. Мінестроне вийде неймовірно
Томатний суп-пюре - класичний рецепт
У багатьох кухнях світу існує свій традиційний рецепт томатного супу. У цій статті запропоновано базовий варіант цієї страви, який здійснимо в
Сирний суп з грибами
Неймовірно ароматний грибний суп можна трохи урізноманітнити і зробити його більш ситним, доповнивши склад сирної основою. Пропонуємо два відмінних
Овочеве рагу з кабачками і картоплею
Напевно, у кожної господині є перевірений рецепт ситного страви, яке любить вся сім'я. Пропонуємо урізноманітнити повсякденне меню овочевим рагу, в
Суп мінестроне
Суп мінестроне - класичне італійське перше блюдо. Воно представляє із себе густий овочевий суп. Овочі беруться ті, що є - адже в Італії вони
Овочевий суп мінестроне - рецепт
Мінестроне - легкий італійський овочевий суп. Традиційно його готують на овочевому бульйоні з додаванням рису або пасти. Пропонуємо вашій цікавий і