Лазанья в домашніх умовах - рецепт приготування
Лазанья вже давно перестала бути італійської дивиною, а переросла в блюдо, яке часто знаходить місце на наших столах навіть у повсякденному меню. Страва з листів пасти разом з соусом, сиром і м'ясним рагу полюбилося більшості завдяки своїй ситності і доступності входять до складу інгредієнтів. Нижче ми розширюємо вашу колекцію ще кількома рецептами приготування лазаньї в домашніх умовах.
Якщо ви справжній м'ясниці, то цей варіант лазаньї відразу з трьома різними видами м'яса стане справжньою знахідкою. Види і кількість м'яса можна варіювати на власний розсуд, ми ж вирішили зупинитися на класичної комбінації свинини і яловичини.
Інгредієнти:
листи для лазаньї - 12-15 шт.;
тертий сир - 1 1/2 ст.
Для соусу бешамель:
вершкове масло - 65 г;
борошно - 30 г;
молоко - 520 мл
Для м'ясного рагу:
ріпчаста цибуля - 145 г;
стебло селери - 65 г;
морква - 80 г;
свиняча вирізка - 130 г;
яловичина (м'якоть) - 255 г;
свинина (плече) - 130 г;
бекон - 35 г;
сухе червоне вино - 165 г;
курячий бульйон - 340 мл;
молоко - 180 мл;
томати у власному соку - 11 кг
Приготування
Перед тим, як приготувати лазанью вдома, зробіть м'ясне рагу. На вытопившемся з шматочків бекону жиру спасеруйте нарізані овочі до напівготовності. Подрібніть всі види м'яса і додайте його до овочевої засмажки. Влийте сухе червоне вино і дайте йому випаруватися наполовину. Слідом влийте молоко і бульйон. Залиште м'ясо нудитися на плиті близько години, поки зайва рідина не випарується, перетворивши вміст каструлі в густий соус. Доповніть м'ясо томатами і розімніть їх ложкою в пюре. Залиште м'ясо нудитися ще 45 хвилин.
Тепер черга бешамеля. На розтопленому маслі обсмажте борошно близько 30 секунд, а потім розведіть отриману пасту молоком, посоліть і залиште на мінімальному вогні до загусання.
Почніть викладати бешамель по черзі з м'ясним рагу на листи лазаньї. Шари з білим соусом додатково посипайте невеликою кількістю сиру. Верхівку щедро посипте сиром і поставте все в духовку на 45 хвилин при 180 градусів, попередньо накривши форму фольгою. Залиште страву підрум'янитися під грилем ще на 10 хвилин вже без фольги.
Нескінченні адаптації класичного блюда призвели до того, що зараз можна зустріти рецепти приготування лазаньї будинку навіть з листів лаваша. Ми не рекомендуємо повторювати їх, оскільки така лазанья виходить занадто клеклой і легко розвалюється. Замінити листи лаваша можна листами власноруч приготовленою пасти або вже готовими спеціальними листами для лазаньї.
Цей рецепт теж є адаптацією, дозволяє просто приготувати лазанью в домашніх умовах з мінімальними витратами часу, за рахунок спрощення рецепти соусів.
Інгредієнти:
Для томатного соусу:
часник - 3 зубки;
яловичий фарш - 530 г;
томати у власному соку - 390 г;
сушений базилік - 1 ч. ложка.
Для начинки:
яйця - 2 шт.;
сир рікотта - 3 ст.;
тертий твердий сир - 1 ст.;
жменя зелені петрушки;
листи для лазаньї .
Приготування
Розітріть рікотта (або сир) з парою яєць, хорошою пучкою солі, базиліком і жменею тертого твердого сиру.
Обсмажте яловичий фарш до зарум'янювання, додайте до нього пюрированный часниковий зубок, сушений базилік, дрібку солі, а слідом влийте томати у власному соку. Коли томати розійдуться в пюре, а вміст посуду загусне до консистенції соусу, зніміть з вогню.
Швидко обварите листи пасти для лазаньї і починайте пошарово викладати їх у форму для запікання, чергуючи з рікоттою або м'ясним соусом. Приготування лазаньї будинку займе близько 45 хвилин при 190 градусах, при цьому перші півгодини блюдо запікають під фольгою, а останні 15 хвилин – без.
М'ясна лазанья – рецепт приготування будинку
Якщо ви справжній м'ясниці, то цей варіант лазаньї відразу з трьома різними видами м'яса стане справжньою знахідкою. Види і кількість м'яса можна варіювати на власний розсуд, ми ж вирішили зупинитися на класичної комбінації свинини і яловичини.
Інгредієнти:
Для соусу бешамель:
Для м'ясного рагу:
Приготування
Перед тим, як приготувати лазанью вдома, зробіть м'ясне рагу. На вытопившемся з шматочків бекону жиру спасеруйте нарізані овочі до напівготовності. Подрібніть всі види м'яса і додайте його до овочевої засмажки. Влийте сухе червоне вино і дайте йому випаруватися наполовину. Слідом влийте молоко і бульйон. Залиште м'ясо нудитися на плиті близько години, поки зайва рідина не випарується, перетворивши вміст каструлі в густий соус. Доповніть м'ясо томатами і розімніть їх ложкою в пюре. Залиште м'ясо нудитися ще 45 хвилин.
Тепер черга бешамеля. На розтопленому маслі обсмажте борошно близько 30 секунд, а потім розведіть отриману пасту молоком, посоліть і залиште на мінімальному вогні до загусання.
Почніть викладати бешамель по черзі з м'ясним рагу на листи лазаньї. Шари з білим соусом додатково посипайте невеликою кількістю сиру. Верхівку щедро посипте сиром і поставте все в духовку на 45 хвилин при 180 градусів, попередньо накривши форму фольгою. Залиште страву підрум'янитися під грилем ще на 10 хвилин вже без фольги.
Як швидко приготувати лазанью вдома з готових листів?
Нескінченні адаптації класичного блюда призвели до того, що зараз можна зустріти рецепти приготування лазаньї будинку навіть з листів лаваша. Ми не рекомендуємо повторювати їх, оскільки така лазанья виходить занадто клеклой і легко розвалюється. Замінити листи лаваша можна листами власноруч приготовленою пасти або вже готовими спеціальними листами для лазаньї.
Цей рецепт теж є адаптацією, дозволяє просто приготувати лазанью в домашніх умовах з мінімальними витратами часу, за рахунок спрощення рецепти соусів.
Інгредієнти:
Для томатного соусу:
Для начинки:
Приготування
Розітріть рікотта (або сир) з парою яєць, хорошою пучкою солі, базиліком і жменею тертого твердого сиру.
Обсмажте яловичий фарш до зарум'янювання, додайте до нього пюрированный часниковий зубок, сушений базилік, дрібку солі, а слідом влийте томати у власному соку. Коли томати розійдуться в пюре, а вміст посуду загусне до консистенції соусу, зніміть з вогню.
Швидко обварите листи пасти для лазаньї і починайте пошарово викладати їх у форму для запікання, чергуючи з рікоттою або м'ясним соусом. Приготування лазаньї будинку займе близько 45 хвилин при 190 градусах, при цьому перші півгодини блюдо запікають під фольгою, а останні 15 хвилин – без.
Рекомендуємо добрі рецепти
Лазанья з фаршем в духовці - рецепт
Існує безліч простих рецептів італійської лазаньї, адаптованих для домашньої кухні. Далі докладно розповімо декілька доступних способів приготування
Лазанья болоньєзе з соусом бешамель
Шалено смачне і особливо популярне блюдо італійської кухні можна успішно створити самостійно. Пропонуємо два відмінних рецепта лазаньі болоньезе з
Лазанья з грибами і куркою
Класична лазанья обзавелася безліччю різних варіацій приготування, іноді зовсім далеких від оригіналу, але не менш смачних. У цій статті ми
Лазанья з грибами - рецепт
Класичний рецепт лазаньї не передбачає додавання грибів в начинку, проте в кулінарії немає строгих правил. Пропонуємо вашій увазі декілька цікавих
Лазанья з морепродуктів - рецепт
З італійської лазаньєю, звичайно ж, знайомі багато. Це м'ясний фарш з болоньєзе і соусом бешамель, який укладають на тонкі листи пасти. Але сьогодні
Лазанья з яловичини
Лазанья - відоме італійське блюдо, родом з провінції Болоньї. У класичному варіанті її готують з фаршу яловичини. Давайте розберемо кілька варіантів