Лазанья з фаршем в духовці - рецепт
Лазанья – це блюдо, яке представляє собою шари тіста з начинкою, залиті соусом. Начинки зазвичай бувають різні: фарш, гриби, овочі, сир і т. д. Таке блюдо неодмінно прикрасить навіть святковий стіл. Сьогодні ми поділимося з вами деякими рецептами приготування лазаньї з фаршем в духовці.
Інгредієнти:
цибулина – 1 шт.;
фарш яловичий – 500 г;
сушена петрушка – 2 ч. ложки;
спеції;
олія оливкова – 40 мл;
пюре томатне – 500 г;
листи сухі для лазаньї – 10 шт.;
сир – 50 р.
Для соусу:
масло "Селянське" – 45 г;
борошно – 40 г;
молоко – 400 мл;
спеції.
Приготування
Перед тим, як приготувати лазанью з фаршем готуємо всі інгредієнти. Чистимо цибулину і підрум'янюємо на рослинному маслечко. Потім додаємо фарш, перемішуємо і обсмажуємо хвилин 10 підсолюємо за смаком. Потім кладемо томатне пюре і тушкуємо до випаровування всієї рідини. В кінці додаємо рубану зелень і знімаємо сковороду з плити.
Тепер готуємо соус: вершкове масло розтоплюємо в сотейнику, всипаємо борошно і розмішуємо, щоб не утворилися грудочки. Акуратно вливаємо холодне молоко, зменшуємо вогонь і варимо суміш близько 5 хвилин, постійно помішуючи. Як тільки соус загусне, додаємо спеції за смаком і знімаємо посуд з вогню.
Прямокутну форму промазуємо маслом, викладаємо листи лазаньї і промазуємо соусом. Зверху розподіляємо м'ясний фарш і повторюємо шари кілька разів. Верхівку промазуємо соусом і посипаємо рясно тертим сиром. Відправляємо заготовку в розігріту духовку і запікаємо півгодини при температурі 190 градусів.
Інгредієнти:
листи сухі для лазаньї – 300 г;
яловичий фарш – 500 г;
гриби свіжі – 290 г;
цибулина – 1 шт.;
помідори – 2 шт.;
паста томатна (домашня) – 2 ст. ложки;
сир – 300 г;
спеції;
олія – 05 ст.
Для соусу:
мука – 4 ст. ложки;
молоко – 800 мл;
мускатний горіх – щіпка;
масло "Селянське" – 95 р.
Приготування
Помідори ошпарюємо, знімаємо шкірку і нарізаємо м'якоть кубиками. На рослинному маслечко обсмажуємо м'ясний фарш, а потім додаємо томатну пасту і подрібнені помідори. Приправляємо начинку спеціями і тушкуємо 5 хвилин. Гриби і цибулю обробляємо, шаткуємо скибочками і пасеруємо до золотистого кольору.
Тепер готуємо соус: розтоплюємо в каструлі вершкове масло, маленькими порціями всипаємо борошно і повільно вливаємо холодне молоко. Ретельно все перемішуємо, щоб вийшла однорідна суміш. Приправляємо суміш мускатним горіхом і уварюємо, поки соус не загусне.
У форму викладаємо листи лазаньї, далі розподіляємо шар фаршу і накриваємо листами лазаньї. Тепер кладемо гриби з цибулею і знову накриваємо листами. Заливаємо все соусом і рівномірно присипаємо сиром. Відправляємо форму в розігріту духовку і запікаємо страву 30 хвилин.
Інгредієнти:
курячий фарш – 500 г;
масло "Селянське" – 35 м;
томатна паста (домашня) – 1 ст. ложка;
лаваш вірменський – 4 шт.;
вершки 10% - 100 мл;
спеції;
олія рослинна;
молоко – 400 мл;
сир – 400 г;
базилік свіжий – 50 г;
цибулина – 1 шт.
Приготування
Цибулину очистити, дрібно рубаємо і підрум'янюємо на розігрітому маслечко. Потім викладаємо фарш обсмажуємо хвилин 5 і додаємо томатну пасту. Приправляємо спеціями і тушкуємо кілька хвилин. Акуратно вливаємо вершки, додаємо рубаний базилік, накриваємо кришкою і тушкуємо ще 7 хвилин. У сотейнику розтоплюємо масло і підрум'янюємо борошно. Поступово вливаємо молоко і підсолюємо. Доводимо соус до закипання і знімаємо з плити. Форму змащуємо молочною сумішшю, викладаємо лист тонкого лавашу, а зверху розподіляємо рівномірно начинку і щедро присипаємо тертим сиром. Повторюємо шари і відправляємо лазанью з лаваша з фаршем в розігріту духовку на півгодини.
Рецепт лазаньї з фаршем в домашніх умовах
Інгредієнти:
Для соусу:
Приготування
Перед тим, як приготувати лазанью з фаршем готуємо всі інгредієнти. Чистимо цибулину і підрум'янюємо на рослинному маслечко. Потім додаємо фарш, перемішуємо і обсмажуємо хвилин 10 підсолюємо за смаком. Потім кладемо томатне пюре і тушкуємо до випаровування всієї рідини. В кінці додаємо рубану зелень і знімаємо сковороду з плити.
Тепер готуємо соус: вершкове масло розтоплюємо в сотейнику, всипаємо борошно і розмішуємо, щоб не утворилися грудочки. Акуратно вливаємо холодне молоко, зменшуємо вогонь і варимо суміш близько 5 хвилин, постійно помішуючи. Як тільки соус загусне, додаємо спеції за смаком і знімаємо посуд з вогню.
Прямокутну форму промазуємо маслом, викладаємо листи лазаньї і промазуємо соусом. Зверху розподіляємо м'ясний фарш і повторюємо шари кілька разів. Верхівку промазуємо соусом і посипаємо рясно тертим сиром. Відправляємо заготовку в розігріту духовку і запікаємо півгодини при температурі 190 градусів.
Лазанья з фаршем та грибами під соусом бешамель - рецепт
Інгредієнти:
Для соусу:
Приготування
Помідори ошпарюємо, знімаємо шкірку і нарізаємо м'якоть кубиками. На рослинному маслечко обсмажуємо м'ясний фарш, а потім додаємо томатну пасту і подрібнені помідори. Приправляємо начинку спеціями і тушкуємо 5 хвилин. Гриби і цибулю обробляємо, шаткуємо скибочками і пасеруємо до золотистого кольору.
Тепер готуємо соус: розтоплюємо в каструлі вершкове масло, маленькими порціями всипаємо борошно і повільно вливаємо холодне молоко. Ретельно все перемішуємо, щоб вийшла однорідна суміш. Приправляємо суміш мускатним горіхом і уварюємо, поки соус не загусне.
У форму викладаємо листи лазаньї, далі розподіляємо шар фаршу і накриваємо листами лазаньї. Тепер кладемо гриби з цибулею і знову накриваємо листами. Заливаємо все соусом і рівномірно присипаємо сиром. Відправляємо форму в розігріту духовку і запікаємо страву 30 хвилин.
Лазанья з курячим фаршем
Інгредієнти:
Приготування
Цибулину очистити, дрібно рубаємо і підрум'янюємо на розігрітому маслечко. Потім викладаємо фарш обсмажуємо хвилин 5 і додаємо томатну пасту. Приправляємо спеціями і тушкуємо кілька хвилин. Акуратно вливаємо вершки, додаємо рубаний базилік, накриваємо кришкою і тушкуємо ще 7 хвилин. У сотейнику розтоплюємо масло і підрум'янюємо борошно. Поступово вливаємо молоко і підсолюємо. Доводимо соус до закипання і знімаємо з плити. Форму змащуємо молочною сумішшю, викладаємо лист тонкого лавашу, а зверху розподіляємо рівномірно начинку і щедро присипаємо тертим сиром. Повторюємо шари і відправляємо лазанью з лаваша з фаршем в розігріту духовку на півгодини.
Рекомендуємо добрі рецепти
Лазанья болоньєзе з соусом бешамель
Шалено смачне і особливо популярне блюдо італійської кухні можна успішно створити самостійно. Пропонуємо два відмінних рецепта лазаньі болоньезе з
Лазанья з лаваша з фаршем
Лазанья - оригінальне італійське блюдо, яке користується великою популярністю і в нашій країні. Не дивно, що рецепт лазаньї не раз видозмінювався і
Лазанья з грибами - рецепт
Класичний рецепт лазаньї не передбачає додавання грибів в начинку, проте в кулінарії немає строгих правил. Пропонуємо вашій увазі декілька цікавих
Лазанья з морепродуктів - рецепт
З італійської лазаньєю, звичайно ж, знайомі багато. Це м'ясний фарш з болоньєзе і соусом бешамель, який укладають на тонкі листи пасти. Але сьогодні
Лазанья з м'ясною начинкою
Лазанья - італійське блюдо, яке знайоме багатьом. В даний час існує багато варіацій її приготування. І зараз ми розповімо, як зробити чудову лазанью
Лазанья з яловичини
Лазанья - відоме італійське блюдо, родом з провінції Болоньї. У класичному варіанті її готують з фаршу яловичини. Давайте розберемо кілька варіантів