Лазанья – це блюдо, яке представляє собою шари тіста з начинкою, залиті соусом. Начинки зазвичай бувають різні: фарш, гриби, овочі, сир і т. д. Таке блюдо неодмінно прикрасить навіть святковий стіл. Сьогодні ми поділимося з вами деякими рецептами приготування лазаньї з фаршем в духовці.
Рецепт лазаньї з фаршем в домашніх умовах
Інгредієнти: цибулина – 1 шт.; фарш яловичий – 500 г; сушена петрушка – 2 ч. ложки; спеції; олія оливкова – 40 мл; пюре томатне – 500 г; листи сухі для лазаньї – 10 шт.; сир – 50 р. Для соусу:
масло "Селянське" – 45 г; борошно – 40 г; молоко – 400 мл; спеції. Приготування Перед тим, як приготувати лазанью з фаршем готуємо всі інгредієнти. Чистимо цибулину і підрум'янюємо на рослинному маслечко. Потім додаємо фарш, перемішуємо і обсмажуємо хвилин 10 підсолюємо за смаком. Потім кладемо томатне пюре і тушкуємо до випаровування всієї рідини. В кінці додаємо рубану зелень і знімаємо сковороду з плити.
Тепер готуємо соус: вершкове масло розтоплюємо в сотейнику, всипаємо борошно і розмішуємо, щоб не утворилися грудочки. Акуратно вливаємо холодне молоко, зменшуємо вогонь і варимо суміш близько 5 хвилин, постійно помішуючи. Як тільки соус загусне, додаємо спеції за смаком і знімаємо посуд з вогню.
Прямокутну форму промазуємо маслом, викладаємо листи лазаньї і промазуємо соусом. Зверху розподіляємо м'ясний фарш і повторюємо шари кілька разів. Верхівку промазуємо соусом і посипаємо рясно тертим сиром. Відправляємо заготовку в розігріту духовку і запікаємо півгодини при температурі 190 градусів.
Лазанья з фаршем та грибами під соусом бешамель - рецепт
Інгредієнти: листи сухі для лазаньї – 300 г; яловичий фарш – 500 г; гриби свіжі – 290 г; цибулина – 1 шт.; помідори – 2 шт.; паста томатна (домашня) – 2 ст. ложки; сир – 300 г; спеції; олія – 05 ст. Для соусу:
мука – 4 ст. ложки; молоко – 800 мл; мускатний горіх – щіпка; масло "Селянське" – 95 р. Приготування Помідори ошпарюємо, знімаємо шкірку і нарізаємо м'якоть кубиками. На рослинному маслечко обсмажуємо м'ясний фарш, а потім додаємо томатну пасту і подрібнені помідори. Приправляємо начинку спеціями і тушкуємо 5 хвилин. Гриби і цибулю обробляємо, шаткуємо скибочками і пасеруємо до золотистого кольору.
Тепер готуємо соус: розтоплюємо в каструлі вершкове масло, маленькими порціями всипаємо борошно і повільно вливаємо холодне молоко. Ретельно все перемішуємо, щоб вийшла однорідна суміш. Приправляємо суміш мускатним горіхом і уварюємо, поки соус не загусне.
У форму викладаємо листи лазаньї, далі розподіляємо шар фаршу і накриваємо листами лазаньї. Тепер кладемо гриби з цибулею і знову накриваємо листами. Заливаємо все соусом і рівномірно присипаємо сиром. Відправляємо форму в розігріту духовку і запікаємо страву 30 хвилин.
Лазанья з курячим фаршем
Інгредієнти: курячий фарш – 500 г; масло "Селянське" – 35 м; томатна паста (домашня) – 1 ст. ложка; лаваш вірменський – 4 шт.; вершки 10% - 100 мл; спеції; олія рослинна; молоко – 400 мл; сир – 400 г; базилік свіжий – 50 г; цибулина – 1 шт. Приготування Цибулину очистити, дрібно рубаємо і підрум'янюємо на розігрітому маслечко.
Потім викладаємо фарш обсмажуємо хвилин 5 і додаємо томатну пасту. Приправляємо спеціями і тушкуємо кілька хвилин. Акуратно вливаємо вершки, додаємо рубаний базилік, накриваємо кришкою і тушкуємо ще 7 хвилин. У сотейнику розтоплюємо масло і підрум'янюємо борошно. Поступово вливаємо молоко і підсолюємо. Доводимо соус до закипання і знімаємо з плити. Форму змащуємо молочною сумішшю, викладаємо лист тонкого лавашу, а зверху розподіляємо рівномірно начинку і щедро присипаємо тертим сиром. Повторюємо шари і відправляємо лазанью з лаваша з фаршем в розігріту духовку на півгодини.