Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Лазанья болоньєзе з соусом бешамель

Лазанья болоньєзе з соусом бешамель

31-01-2016, 14:51
796
Лазанья болоньєзе з соусом бешамель
Достеменно невідомо звідки в класичній італійській лазіння взявся класичний французький соус, але те, що з цим простим доповненням страва з пасти стає тільки смачніше залишається фактом. Нижче ми навчимося готувати класичну лазанья болоньєзе з соусом бешамель.

Рецепт лазаньї з фаршем і з соусом бешамель


Найзручніше готувати лазанью вже з готових висушених листів пасти, але ви можете приготувати основу страви власноруч або замінити її листами щільного лаваша, наприклад.
Інгредієнти:

  • упаковка готових листів для пасти ;

  • оливкова олія - 15 мл;

  • часник - 2 зубки;

  • морква - 210 мл;

  • гілочки розмарину - 2 шт.;

  • ріпчаста цибуля - 145 г;

  • бекон - 95 г;

  • яловичий фарш - 780 г;

  • томати у власному соку - 480 мл;

  • борошно - 85 м;

  • молоко - 12 л;

  • вершкове масло - 115 г;

  • тертий пармезан - 75 р.


  • Приготування
    Почнемо з густого соусу болоньєзе, який в автентичному варіанті лазаньї являє собою м'ясне рагу, але в нашому випадку, для швидкості приготування, цілий шматок яловичини замінений м'ясним фаршем. Використовуйте розігріте масло для обсмажування подрібнених овочів. Додайте до зажарки часник і гілочки розмарину, покладіть скибочки бекону і дайте останнім підрум'янитися. Викладіть до вмісту сковороди м'ясо і обсмажте його до золотисто-коричневого кольору. Залийте фарш томатами і залиште соус на вогні 15 хвилин, поки скибочки томату не розійдуться в однорідний соус.
    Тепер до бешамелю, основу якого становить обсмажені на вершковому маслі борошно. Розтопіть масло, всипте до нього борошно, перемішайте і залиште обсмажитися на півхвилини. Розведіть масу молоком, поступово вливаючи останнім при безперервному перемішуванні. Залиште соус загуснути хвилин на 10 а потім доповніть половиною тертого пармезану.
    По черзі викладіть шари соусу на листи пасти, верхівку посипте сиром і відправте м'ясну лазанью з соусом бешамель в духовку на півгодини при 190 градусах.

    Лазанья болоньєзе з фаршем і соусом бешамель – рецепт


    Інгредієнти:

  • листи для лазаньї;

  • терта моцарелла - 2 ст.;

  • яловичий фарш - 740 г;

  • ріпчаста цибуля - 115 г;

  • томати - 340 г;

  • томатна паста - 115 г;

  • сушений орегано, чебрець, розмарин, базилік - по 1/2 ч. ложки;

  • борошно - 65 г;

  • молоко - 11 л;

  • вершковий сир - 135 г;
  • Лазанья болоньєзе з соусом бешамель

  • вершкове масло - 45 г;

  • яйце - 1 шт.;

  • тертий пармезан - 65 р.


  • Приготування
    Перед тим, як приготувати соус бешамель для лазаньї, припустіть борошно з вершковим маслом і розведіть її молоком. Додайте крем сир, залиште соус загуснути і доповніть сиром і яйцем в самому кінці.
    Для болоньєзе спасеруйте цибулю з фаршем, додайте трави та томати з томатною пастою. Залиште всі нудитися на 15 хвилин.
    Викладіть шари соусу на листи пасти, посипте все сиром. Лазанья болоньєзе під соусом бешамель запікається при 190 градусах 40 хвилин.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Лазанья в домашніх умовах - рецепт приготування
    Лазанья в домашніх умовах - рецепт приготування
    Приготування італійської лазаньї давно не являє собою нічого надприродного, особливо якщо вивчити зрозумілі рекомендації, описані далі. Розповімо, як
    Лазанья з фаршем в духовці - рецепт
    Лазанья з фаршем в духовці - рецепт
    Існує безліч простих рецептів італійської лазаньї, адаптованих для домашньої кухні. Далі докладно розповімо декілька доступних способів приготування
    Лазанья з грибами і куркою
    Лазанья з грибами і куркою
    Класична лазанья обзавелася безліччю різних варіацій приготування, іноді зовсім далеких від оригіналу, але не менш смачних. У цій статті ми
    Лазанья з грибами - рецепт
    Лазанья з грибами - рецепт
    Класичний рецепт лазаньї не передбачає додавання грибів в начинку, проте в кулінарії немає строгих правил. Пропонуємо вашій увазі декілька цікавих
    Лазанья з морепродуктів - рецепт
    Лазанья з морепродуктів - рецепт
    З італійської лазаньєю, звичайно ж, знайомі багато. Це м'ясний фарш з болоньєзе і соусом бешамель, який укладають на тонкі листи пасти. Але сьогодні
    Лазанья з яловичини
    Лазанья з яловичини
    Лазанья - відоме італійське блюдо, родом з провінції Болоньї. У класичному варіанті її готують з фаршу яловичини. Давайте розберемо кілька варіантів