Достеменно невідомо звідки в класичній італійській лазіння взявся класичний французький соус, але те, що з цим простим доповненням страва з пасти стає тільки смачніше залишається фактом. Нижче ми навчимося готувати класичну лазанья болоньєзе з соусом бешамель.
Рецепт лазаньї з фаршем і з соусом бешамель
Найзручніше готувати лазанью вже з готових висушених листів пасти, але ви можете приготувати основу страви власноруч або замінити її листами щільного лаваша, наприклад.
Інгредієнти: упаковка готових листів для пасти ; оливкова олія - 15 мл; часник - 2 зубки; морква - 210 мл; гілочки розмарину - 2 шт.; ріпчаста цибуля - 145 г; бекон - 95 г; яловичий фарш - 780 г; томати у власному соку - 480 мл; борошно - 85 м; молоко - 12 л; вершкове масло - 115 г; тертий пармезан - 75 р. Приготування Почнемо з густого соусу болоньєзе, який в автентичному варіанті лазаньї являє собою м'ясне рагу, але в нашому випадку, для швидкості приготування, цілий шматок яловичини замінений м'ясним фаршем. Використовуйте розігріте масло для обсмажування подрібнених овочів. Додайте до зажарки часник і гілочки розмарину, покладіть скибочки бекону і дайте останнім підрум'янитися. Викладіть до вмісту сковороди м'ясо і обсмажте його до золотисто-коричневого кольору. Залийте фарш томатами і залиште соус на вогні 15 хвилин, поки скибочки томату не розійдуться в однорідний соус.
Тепер до бешамелю, основу якого становить обсмажені на вершковому маслі борошно. Розтопіть масло, всипте до нього борошно, перемішайте і залиште обсмажитися на півхвилини. Розведіть масу молоком, поступово вливаючи останнім при безперервному перемішуванні. Залиште соус загуснути хвилин на 10 а потім доповніть половиною тертого пармезану.
По черзі викладіть шари соусу на листи пасти, верхівку посипте сиром і відправте м'ясну лазанью з соусом бешамель в духовку на півгодини при 190 градусах.
Лазанья болоньєзе з фаршем і соусом бешамель – рецепт
Інгредієнти: листи для лазаньї; терта моцарелла - 2 ст.; яловичий фарш - 740 г; ріпчаста цибуля - 115 г; томати - 340 г; томатна паста - 115 г; сушений орегано, чебрець, розмарин, базилік - по 1/2 ч. ложки; борошно - 65 г; молоко - 11 л; вершковий сир - 135 г; вершкове масло - 45 г; яйце - 1 шт.; тертий пармезан - 65 р. Приготування Перед тим, як приготувати соус бешамель для лазаньї, припустіть борошно з вершковим маслом і розведіть її молоком. Додайте крем сир, залиште соус загуснути і доповніть сиром і яйцем в самому кінці.
Для болоньєзе спасеруйте цибулю з фаршем, додайте трави та томати з томатною пастою. Залиште всі нудитися на 15 хвилин.
Викладіть шари соусу на листи пасти, посипте все сиром. Лазанья болоньєзе під соусом бешамель запікається при 190 градусах 40 хвилин.