Вернуться назад Распечатать

Лазанья болоньєзе з соусом бешамель

Лазанья болоньєзе з соусом бешамель
Достеменно невідомо звідки в класичній італійській лазіння взявся класичний французький соус, але те, що з цим простим доповненням страва з пасти стає тільки смачніше залишається фактом. Нижче ми навчимося готувати класичну лазанья болоньєзе з соусом бешамель.

Рецепт лазаньї з фаршем і з соусом бешамель


Найзручніше готувати лазанью вже з готових висушених листів пасти, але ви можете приготувати основу страви власноруч або замінити її листами щільного лаваша, наприклад.
Інгредієнти:

  • упаковка готових листів для пасти ;

  • оливкова олія - 15 мл;

  • часник - 2 зубки;

  • морква - 210 мл;

  • гілочки розмарину - 2 шт.;

  • ріпчаста цибуля - 145 г;

  • бекон - 95 г;

  • яловичий фарш - 780 г;

  • томати у власному соку - 480 мл;

  • борошно - 85 м;

  • молоко - 12 л;

  • вершкове масло - 115 г;

  • тертий пармезан - 75 р.


  • Приготування
    Почнемо з густого соусу болоньєзе, який в автентичному варіанті лазаньї являє собою м'ясне рагу, але в нашому випадку, для швидкості приготування, цілий шматок яловичини замінений м'ясним фаршем. Використовуйте розігріте масло для обсмажування подрібнених овочів. Додайте до зажарки часник і гілочки розмарину, покладіть скибочки бекону і дайте останнім підрум'янитися. Викладіть до вмісту сковороди м'ясо і обсмажте його до золотисто-коричневого кольору. Залийте фарш томатами і залиште соус на вогні 15 хвилин, поки скибочки томату не розійдуться в однорідний соус.
    Тепер до бешамелю, основу якого становить обсмажені на вершковому маслі борошно. Розтопіть масло, всипте до нього борошно, перемішайте і залиште обсмажитися на півхвилини. Розведіть масу молоком, поступово вливаючи останнім при безперервному перемішуванні. Залиште соус загуснути хвилин на 10 а потім доповніть половиною тертого пармезану.
    По черзі викладіть шари соусу на листи пасти, верхівку посипте сиром і відправте м'ясну лазанью з соусом бешамель в духовку на півгодини при 190 градусах.

    Лазанья болоньєзе з фаршем і соусом бешамель – рецепт


    Інгредієнти:

  • листи для лазаньї;

  • терта моцарелла - 2 ст.;

  • яловичий фарш - 740 г;

  • ріпчаста цибуля - 115 г;

  • томати - 340 г;

  • томатна паста - 115 г;

  • сушений орегано, чебрець, розмарин, базилік - по 1/2 ч. ложки;

  • борошно - 65 г;

  • молоко - 11 л;

  • вершковий сир - 135 г;
  • Лазанья болоньєзе з соусом бешамель

  • вершкове масло - 45 г;

  • яйце - 1 шт.;

  • тертий пармезан - 65 р.


  • Приготування
    Перед тим, як приготувати соус бешамель для лазаньї, припустіть борошно з вершковим маслом і розведіть її молоком. Додайте крем сир, залиште соус загуснути і доповніть сиром і яйцем в самому кінці.
    Для болоньєзе спасеруйте цибулю з фаршем, додайте трави та томати з томатною пастою. Залиште всі нудитися на 15 хвилин.
    Викладіть шари соусу на листи пасти, посипте все сиром. Лазанья болоньєзе під соусом бешамель запікається при 190 градусах 40 хвилин.