Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Тісто для лазаньї своїми руками

Тісто для лазаньї своїми руками

31-01-2016, 14:50
599
Тісто для лазаньї своїми руками
Основою лазаньї, незалежно від начинки, є тісто або як його ще називають – паста. Ми розповімо вам, яке саме треба тісто для отримання смачної лазаньї і те, як його правильно приготувати, підібравши для цього кращі рецепти.

Тісто на лазанью в домашніх умовах


Інгредієнти:

  • яйця (з) – 3 шт.

  • пшеничне борошно – 550 г;

  • сіль – 2/3 чайної ложки;

  • рослинне масло – 3 ч. ложки.


  • Приготування
    У миску з високими бортами вбиваємо домашні яйця, а так як вони мають більш виражений жовтий колір, ніж магазинні то лазанья буде красивіше і відповідно смачніше. Додаємо до них сіль і віночком розбиваємо разом до розчинення солі у однорідно розбитому жовтку з білком. Просіваємо прямо в ємність з яйцями п'ятсот грам пшеничного борошна, вливаємо олію і починаємо всі з'єднувати, перемішуючи з допомогою виделки. Коли побачимо, що сухий борошна в мисці вже не залишилося ми опускаємо руки в борошно, трохи присипаємо тісто і починаємо вимішувати його самі. Коли воно візьметься в щільний клубок, перекладаємо його на притрушений пшеничним борошном стіл і домішують тісто на ньому до тих пір, поки воно не перестане липнути.
    Поділяємо тісто на три частини і кожну з них розкачуємо як на пельмені, розміром відповідним формі в якій ви будете запікати свою лазанью. Разлаживаем розкачані листи на паперовий рушник і просушуємо близько 5-6 годин.

    Заварне тісто для лазаньї без яєць


    Інгредієнти:

  • сіль (дрібна) – одна щіпка;

  • пшеничне борошно – 750 г;

  • окріп – один стакан;

  • масло рослинне – 25 ст. ложки.


  • Приготування
    У велику чашку просіваємо всю пшеничне борошно, а потім відбираємо звідси 4-5 столових ложок і відставляємо поки в сторону. Залишилася в мисці борошно присипаємо сіллю і перемішуючи рукою раструшиваем її по всій борошні. Виливаємо сюди склянку крутого окропу, додаємо рослинне масло і швидкими рухами за допомогою вилки або ложки замішуємо тісто. Спочатку воно виходить пухким, але коли ми відчуємо, що воно стало затихати, то трохи присипаємо відкладеної борошном і домішують тісто до еластичною щільності. Тепер нехай вона постоїть під накритим чистим рушником не менше 15 хвилин. Потім розділяємо на потрібну вам кількість готове тісто і дуже тоненько розкачуємо його змащеній в борошні качалкою.
    Просушити отриману пасту можна ще в духовці, розклавши тісто на решітки і виставивши температуру 40 градусів. Духова шафа закривати не потрібно, а листи сушимо по 40 хвилин з обох сторін.

    Рецепт тіста на перепелиних яйцях для лазаньї


    Інгредієнти:

  • яйця перепелині – 8 шт.;

  • пшеничне борошно – 450 г;

  • сіль «Екстра» - 05 ч. ложки;

  • оливкова олія – 2 ч. ложки.


  • Приготування
    На стіл, де вам буде зручно вимішувати тісто просіваємо всю пшеничне борошно. Збираємо її високу гору, знімаємо верхівку і прибираємо в бік, а решти
    Тісто для лазаньї своїми руками
    верхній частині гори робимо поглиблення. Перепелині яйця відокремлюємо від шкаралупи, розбиваємо їх віночком з додаванням дрібної солі і оливкової олії. Виливаємо суміш у ямочку зроблену гірці з борошна і потихеньку, загрібаючи борошняні краю всередину до яєць. Так і замішуємо досить щільне тісто, якщо потрібно притрушуючи його відкладеної борошном. Нарізаємо тісто шматками, розкачуємо їх для майбутньої лазаньї в тонкі та плоскі великі листи, які ми просушуємо в духовці або на папері.
    Не полінуйтеся і приготуйте тісто для лазаньї по одному з цих рецептів своїми руками. Адже найсмачнішою буде лазанья приготована тільки в домашніх умовах.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Листи для лазаньї
    Листи для лазаньї
    Давно не секрет, що лазанью можна успішно приготувати на домашній кухні, адже страва готується з простих інгредієнтів, доступних в будь-якому
    Рецепт лазаньї в домашніх умовах
    Рецепт лазаньї в домашніх умовах
    Самим відомим і улюбленим блюдом італійської кухні можна впевнено назвати лазанью. І зробити її на власній кухні - цілком посильне завдання. Далі
    Лазанья - рецепт приготування
    Лазанья - рецепт приготування
    Вразити рідних незвичайним обідом можна запросто, приготувавши смачну лазанью. Це неймовірне і улюблене багатьма італійське блюдо здатне підкорити
    Лазанья болоньєзе з соусом бешамель
    Лазанья болоньєзе з соусом бешамель
    Шалено смачне і особливо популярне блюдо італійської кухні можна успішно створити самостійно. Пропонуємо два відмінних рецепта лазаньі болоньезе з
    Тісто для лазаньї в домашніх умовах - рецепт
    Тісто для лазаньї в домашніх умовах - рецепт
    Бувалі любителі італійської лазаньї стверджують, що ідеальним страва виходить за умови самостійного приготування листів для цієї страви. Пропонуємо
    Тісто для лазаньї
    Тісто для лазаньї
    Якщо ви хочете здивувати своїх близьких, приготувавши в домашніх умовах смачне та вишукане блюдо - лазанью, то, звичайно ж, слід почати з замішування