Тісто для лазаньї своїми руками
Основою лазаньї, незалежно від начинки, є тісто або як його ще називають – паста. Ми розповімо вам, яке саме треба тісто для отримання смачної лазаньї і те, як його правильно приготувати, підібравши для цього кращі рецепти.
Інгредієнти:
яйця (з) – 3 шт.
пшеничне борошно – 550 г;
сіль – 2/3 чайної ложки;
рослинне масло – 3 ч. ложки.
Приготування
У миску з високими бортами вбиваємо домашні яйця, а так як вони мають більш виражений жовтий колір, ніж магазинні то лазанья буде красивіше і відповідно смачніше. Додаємо до них сіль і віночком розбиваємо разом до розчинення солі у однорідно розбитому жовтку з білком. Просіваємо прямо в ємність з яйцями п'ятсот грам пшеничного борошна, вливаємо олію і починаємо всі з'єднувати, перемішуючи з допомогою виделки. Коли побачимо, що сухий борошна в мисці вже не залишилося ми опускаємо руки в борошно, трохи присипаємо тісто і починаємо вимішувати його самі. Коли воно візьметься в щільний клубок, перекладаємо його на притрушений пшеничним борошном стіл і домішують тісто на ньому до тих пір, поки воно не перестане липнути.
Поділяємо тісто на три частини і кожну з них розкачуємо як на пельмені, розміром відповідним формі в якій ви будете запікати свою лазанью. Разлаживаем розкачані листи на паперовий рушник і просушуємо близько 5-6 годин.
Інгредієнти:
сіль (дрібна) – одна щіпка;
пшеничне борошно – 750 г;
окріп – один стакан;
масло рослинне – 25 ст. ложки.
Приготування
У велику чашку просіваємо всю пшеничне борошно, а потім відбираємо звідси 4-5 столових ложок і відставляємо поки в сторону. Залишилася в мисці борошно присипаємо сіллю і перемішуючи рукою раструшиваем її по всій борошні. Виливаємо сюди склянку крутого окропу, додаємо рослинне масло і швидкими рухами за допомогою вилки або ложки замішуємо тісто. Спочатку воно виходить пухким, але коли ми відчуємо, що воно стало затихати, то трохи присипаємо відкладеної борошном і домішують тісто до еластичною щільності. Тепер нехай вона постоїть під накритим чистим рушником не менше 15 хвилин. Потім розділяємо на потрібну вам кількість готове тісто і дуже тоненько розкачуємо його змащеній в борошні качалкою.
Просушити отриману пасту можна ще в духовці, розклавши тісто на решітки і виставивши температуру 40 градусів. Духова шафа закривати не потрібно, а листи сушимо по 40 хвилин з обох сторін.
Інгредієнти:
яйця перепелині – 8 шт.;
пшеничне борошно – 450 г;
сіль «Екстра» - 05 ч. ложки;
оливкова олія – 2 ч. ложки.
Приготування
На стіл, де вам буде зручно вимішувати тісто просіваємо всю пшеничне борошно. Збираємо її високу гору, знімаємо верхівку і прибираємо в бік, а решти верхній частині гори робимо поглиблення. Перепелині яйця відокремлюємо від шкаралупи, розбиваємо їх віночком з додаванням дрібної солі і оливкової олії. Виливаємо суміш у ямочку зроблену гірці з борошна і потихеньку, загрібаючи борошняні краю всередину до яєць. Так і замішуємо досить щільне тісто, якщо потрібно притрушуючи його відкладеної борошном. Нарізаємо тісто шматками, розкачуємо їх для майбутньої лазаньї в тонкі та плоскі великі листи, які ми просушуємо в духовці або на папері.
Не полінуйтеся і приготуйте тісто для лазаньї по одному з цих рецептів своїми руками. Адже найсмачнішою буде лазанья приготована тільки в домашніх умовах.
Тісто на лазанью в домашніх умовах
Інгредієнти:
Приготування
У миску з високими бортами вбиваємо домашні яйця, а так як вони мають більш виражений жовтий колір, ніж магазинні то лазанья буде красивіше і відповідно смачніше. Додаємо до них сіль і віночком розбиваємо разом до розчинення солі у однорідно розбитому жовтку з білком. Просіваємо прямо в ємність з яйцями п'ятсот грам пшеничного борошна, вливаємо олію і починаємо всі з'єднувати, перемішуючи з допомогою виделки. Коли побачимо, що сухий борошна в мисці вже не залишилося ми опускаємо руки в борошно, трохи присипаємо тісто і починаємо вимішувати його самі. Коли воно візьметься в щільний клубок, перекладаємо його на притрушений пшеничним борошном стіл і домішують тісто на ньому до тих пір, поки воно не перестане липнути.
Поділяємо тісто на три частини і кожну з них розкачуємо як на пельмені, розміром відповідним формі в якій ви будете запікати свою лазанью. Разлаживаем розкачані листи на паперовий рушник і просушуємо близько 5-6 годин.
Заварне тісто для лазаньї без яєць
Інгредієнти:
Приготування
У велику чашку просіваємо всю пшеничне борошно, а потім відбираємо звідси 4-5 столових ложок і відставляємо поки в сторону. Залишилася в мисці борошно присипаємо сіллю і перемішуючи рукою раструшиваем її по всій борошні. Виливаємо сюди склянку крутого окропу, додаємо рослинне масло і швидкими рухами за допомогою вилки або ложки замішуємо тісто. Спочатку воно виходить пухким, але коли ми відчуємо, що воно стало затихати, то трохи присипаємо відкладеної борошном і домішують тісто до еластичною щільності. Тепер нехай вона постоїть під накритим чистим рушником не менше 15 хвилин. Потім розділяємо на потрібну вам кількість готове тісто і дуже тоненько розкачуємо його змащеній в борошні качалкою.
Просушити отриману пасту можна ще в духовці, розклавши тісто на решітки і виставивши температуру 40 градусів. Духова шафа закривати не потрібно, а листи сушимо по 40 хвилин з обох сторін.
Рецепт тіста на перепелиних яйцях для лазаньї
Інгредієнти:
Приготування
На стіл, де вам буде зручно вимішувати тісто просіваємо всю пшеничне борошно. Збираємо її високу гору, знімаємо верхівку і прибираємо в бік, а решти верхній частині гори робимо поглиблення. Перепелині яйця відокремлюємо від шкаралупи, розбиваємо їх віночком з додаванням дрібної солі і оливкової олії. Виливаємо суміш у ямочку зроблену гірці з борошна і потихеньку, загрібаючи борошняні краю всередину до яєць. Так і замішуємо досить щільне тісто, якщо потрібно притрушуючи його відкладеної борошном. Нарізаємо тісто шматками, розкачуємо їх для майбутньої лазаньї в тонкі та плоскі великі листи, які ми просушуємо в духовці або на папері.
Не полінуйтеся і приготуйте тісто для лазаньї по одному з цих рецептів своїми руками. Адже найсмачнішою буде лазанья приготована тільки в домашніх умовах.
Рекомендуємо добрі рецепти
Листи для лазаньї
Давно не секрет, що лазанью можна успішно приготувати на домашній кухні, адже страва готується з простих інгредієнтів, доступних в будь-якому
Рецепт лазаньї в домашніх умовах
Самим відомим і улюбленим блюдом італійської кухні можна впевнено назвати лазанью. І зробити її на власній кухні - цілком посильне завдання. Далі
Лазанья - рецепт приготування
Вразити рідних незвичайним обідом можна запросто, приготувавши смачну лазанью. Це неймовірне і улюблене багатьма італійське блюдо здатне підкорити
Лазанья болоньєзе з соусом бешамель
Шалено смачне і особливо популярне блюдо італійської кухні можна успішно створити самостійно. Пропонуємо два відмінних рецепта лазаньі болоньезе з
Тісто для лазаньї в домашніх умовах - рецепт
Бувалі любителі італійської лазаньї стверджують, що ідеальним страва виходить за умови самостійного приготування листів для цієї страви. Пропонуємо
Тісто для лазаньї
Якщо ви хочете здивувати своїх близьких, приготувавши в домашніх умовах смачне та вишукане блюдо - лазанью, то, звичайно ж, слід почати з замішування