Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Лазанья - рецепт приготування

Лазанья - рецепт приготування

31-01-2016, 14:51
704
Лазанья - рецепт приготування
Існує безліч рецептів і способів приготування лазаньї. Сьогодні ми розповімо лише два з них. Приготуйте це ситне і ошатне блюдо і насолоджуйтеся спадщиною італійських кулінарів.

Класичний рецепт приготування італійської лазаньї


Цей рецепт розповість, як приготувати лазанью вдома і те саме тісто для цієї страви.
Інгредієнти:

  • фарш яловичий – 500 г;

  • цибуля – 150 г;

  • морква – 200 г;

  • селера – 200 г;

  • помідори – 500 г;

  • часник – 2 зубчики;

  • масло рослинне – 30 г;

  • масло вершкове – 120 г;

  • сіль – 4 ч. ложки;

  • вино сухе – 200 мл;

  • мускатний горіх – щіпка;

  • борошно – 260 г;

  • яйця – 2 шт.;

  • вода - 100 мл;

  • молоко – 700 мл;

  • пармезан – 160 г;

  • перець.


  • Приготування
    Готуємо соус болоньєзе. Цибулю, моркву, помідори (очищені від шкірки) і селеру (можна і кореневої і стебла) ріжемо кубиками. У сковорідку наливаємо олію і 60 г вершкового. Цибулю і подрібнений часник злегка обсмажуємо, додаємо моркву і селеру, через 4 хвилини висипаємо туди фарш. Намагаємося його розім'яти, щоб не було великих грудок. Якщо все ж запеклися грудки, від них можна позбутися за допомогою звичайної товкачика, гарненько розім'явши, прямо на сковорідці. Після цього висипаємо до фаршу помідори і виливаємо вино і 2 ч ложки солі. Гарненько перемішуємо, даємо випарується спиртів і тушкуємо 15 години.
    Для тіста змішуємо яйця, борошно і воду і замішуємо круте тісто. Воно має бути щільне, щоб його можна було тонко розкачати. Прибираємо його в сторону трохи відпочити.
    Тепер соус бешамель. У сотейнику розтоплюємо 60 г вершкового масла і додаємо борошно, добре вмішуємо її і все це обсмажуємо пару хвилин для того, щоб прибрати смак сирої борошна. Швидко вливаємо холодне молоко, солимо (1 ч. ложка) і добре перемішуємо вінчиком, щоб не утворилися грудочки. Коли молоко закипить, соус почне згущуватися, приєднуємо до нього половину натертого пармезану. Все це повинно перетворитися в однорідну густу масу. Відставляємо соус трохи охолонути.
    Повертаємося до тесту. Розкачуємо його товщиною в 1 мм і ріжемо на шматки за формою найбільш підходящі для вашої посуду. В киплячу солону воду по черзі опускаємо тісто на 30 секунд, потім перекладаємо в холодну воду, а далі на рушник. Так робимо з усіма шматочками.
    Форма для запікання повинна бути з високими бортиками. На дно наливаємо трохи соусу бешамель, викладаємо шар тіста, на нього шар соусу болоньєзе і так поки залишаються продукти. Верх посипаємо тертим пармезаном і ставимо запікати в духовку (200 градусів) хвилин на 20.

    Простий рецепт приготування пісної овочевий лазаньї


    Інгредієнти:

  • баклажан – 1 шт.;

  • помідори – 2 шт.;

  • в'ялені помідори – 100 г;

  • цибуля – 1 головка;

  • кабачок – 1 шт.;

  • вода – 15 склянки;

  • морква – 1 шт.;

  • гриби – 200 г;

  • перець солодкий – 1 шт.;

  • олія оливкова сіль, розмарин, перець;

  • листи для лазаньї.
  • Лазанья - рецепт приготування


    Приготування
    Всі овочі нарізаємо на кубики і повільно обсмажуємо. Вони мають розм'якнути і просочитися запахом один одного. В кінці додаємо порубані в'ялені помідори, сіль і спеції. Форму для запікання рясно змащуємо оливковою олією, викладаємо трохи овочів, потім тісто (не варене), знову овочі і знову тісто. В кінці по краях акуратно підливаємо води, щоб тісто приготувалося. Форму слід наповнювати не повністю, оскільки під час приготування лазанья підніметься. Верх форми закорковуємо фольгою й запікаємо в духовці (180 градусів 40 хвилин.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Лазанья з фаршем в духовці - рецепт
    Лазанья з фаршем в духовці - рецепт
    Існує безліч простих рецептів італійської лазаньї, адаптованих для домашньої кухні. Далі докладно розповімо декілька доступних способів приготування
    Лазанья болоньєзе з соусом бешамель
    Лазанья болоньєзе з соусом бешамель
    Шалено смачне і особливо популярне блюдо італійської кухні можна успішно створити самостійно. Пропонуємо два відмінних рецепта лазаньі болоньезе з
    Соус Бешамель для лазаньї
    Соус Бешамель для лазаньї
    Класичну італійську лазанью зазвичай готують під соусом «Бешамель». Він відноситься до високої європейської кухні. Варіацій її приготування існує
    Лазанья з грибами - рецепт
    Лазанья з грибами - рецепт
    Класичний рецепт лазаньї не передбачає додавання грибів в начинку, проте в кулінарії немає строгих правил. Пропонуємо вашій увазі декілька цікавих
    Лазанья з морепродуктів - рецепт
    Лазанья з морепродуктів - рецепт
    З італійської лазаньєю, звичайно ж, знайомі багато. Це м'ясний фарш з болоньєзе і соусом бешамель, який укладають на тонкі листи пасти. Але сьогодні
    Лазанья з брокколі
    Лазанья з брокколі
    Лазанья - популярне італійське блюдо, в якому макарони у вигляді пластин прослоени начинкою. Давайте розберемося, як приготувати чудову лазанью з