Лазанья - рецепт приготування
Існує безліч рецептів і способів приготування лазаньї. Сьогодні ми розповімо лише два з них. Приготуйте це ситне і ошатне блюдо і насолоджуйтеся спадщиною італійських кулінарів.
Цей рецепт розповість, як приготувати лазанью вдома і те саме тісто для цієї страви.
Інгредієнти:
фарш яловичий – 500 г;
цибуля – 150 г;
морква – 200 г;
селера – 200 г;
помідори – 500 г;
часник – 2 зубчики;
масло рослинне – 30 г;
масло вершкове – 120 г;
сіль – 4 ч. ложки;
вино сухе – 200 мл;
мускатний горіх – щіпка;
борошно – 260 г;
яйця – 2 шт.;
вода - 100 мл;
молоко – 700 мл;
пармезан – 160 г;
перець.
Приготування
Готуємо соус болоньєзе. Цибулю, моркву, помідори (очищені від шкірки) і селеру (можна і кореневої і стебла) ріжемо кубиками. У сковорідку наливаємо олію і 60 г вершкового. Цибулю і подрібнений часник злегка обсмажуємо, додаємо моркву і селеру, через 4 хвилини висипаємо туди фарш. Намагаємося його розім'яти, щоб не було великих грудок. Якщо все ж запеклися грудки, від них можна позбутися за допомогою звичайної товкачика, гарненько розім'явши, прямо на сковорідці. Після цього висипаємо до фаршу помідори і виливаємо вино і 2 ч ложки солі. Гарненько перемішуємо, даємо випарується спиртів і тушкуємо 15 години.
Для тіста змішуємо яйця, борошно і воду і замішуємо круте тісто. Воно має бути щільне, щоб його можна було тонко розкачати. Прибираємо його в сторону трохи відпочити.
Тепер соус бешамель. У сотейнику розтоплюємо 60 г вершкового масла і додаємо борошно, добре вмішуємо її і все це обсмажуємо пару хвилин для того, щоб прибрати смак сирої борошна. Швидко вливаємо холодне молоко, солимо (1 ч. ложка) і добре перемішуємо вінчиком, щоб не утворилися грудочки. Коли молоко закипить, соус почне згущуватися, приєднуємо до нього половину натертого пармезану. Все це повинно перетворитися в однорідну густу масу. Відставляємо соус трохи охолонути.
Повертаємося до тесту. Розкачуємо його товщиною в 1 мм і ріжемо на шматки за формою найбільш підходящі для вашої посуду. В киплячу солону воду по черзі опускаємо тісто на 30 секунд, потім перекладаємо в холодну воду, а далі на рушник. Так робимо з усіма шматочками.
Форма для запікання повинна бути з високими бортиками. На дно наливаємо трохи соусу бешамель, викладаємо шар тіста, на нього шар соусу болоньєзе і так поки залишаються продукти. Верх посипаємо тертим пармезаном і ставимо запікати в духовку (200 градусів) хвилин на 20.
Інгредієнти:
баклажан – 1 шт.;
помідори – 2 шт.;
в'ялені помідори – 100 г;
цибуля – 1 головка;
кабачок – 1 шт.;
вода – 15 склянки;
морква – 1 шт.;
гриби – 200 г;
перець солодкий – 1 шт.;
олія оливкова сіль, розмарин, перець;
листи для лазаньї.
Приготування
Всі овочі нарізаємо на кубики і повільно обсмажуємо. Вони мають розм'якнути і просочитися запахом один одного. В кінці додаємо порубані в'ялені помідори, сіль і спеції. Форму для запікання рясно змащуємо оливковою олією, викладаємо трохи овочів, потім тісто (не варене), знову овочі і знову тісто. В кінці по краях акуратно підливаємо води, щоб тісто приготувалося. Форму слід наповнювати не повністю, оскільки під час приготування лазанья підніметься. Верх форми закорковуємо фольгою й запікаємо в духовці (180 градусів 40 хвилин.
Класичний рецепт приготування італійської лазаньї
Цей рецепт розповість, як приготувати лазанью вдома і те саме тісто для цієї страви.
Інгредієнти:
Приготування
Готуємо соус болоньєзе. Цибулю, моркву, помідори (очищені від шкірки) і селеру (можна і кореневої і стебла) ріжемо кубиками. У сковорідку наливаємо олію і 60 г вершкового. Цибулю і подрібнений часник злегка обсмажуємо, додаємо моркву і селеру, через 4 хвилини висипаємо туди фарш. Намагаємося його розім'яти, щоб не було великих грудок. Якщо все ж запеклися грудки, від них можна позбутися за допомогою звичайної товкачика, гарненько розім'явши, прямо на сковорідці. Після цього висипаємо до фаршу помідори і виливаємо вино і 2 ч ложки солі. Гарненько перемішуємо, даємо випарується спиртів і тушкуємо 15 години.
Для тіста змішуємо яйця, борошно і воду і замішуємо круте тісто. Воно має бути щільне, щоб його можна було тонко розкачати. Прибираємо його в сторону трохи відпочити.
Тепер соус бешамель. У сотейнику розтоплюємо 60 г вершкового масла і додаємо борошно, добре вмішуємо її і все це обсмажуємо пару хвилин для того, щоб прибрати смак сирої борошна. Швидко вливаємо холодне молоко, солимо (1 ч. ложка) і добре перемішуємо вінчиком, щоб не утворилися грудочки. Коли молоко закипить, соус почне згущуватися, приєднуємо до нього половину натертого пармезану. Все це повинно перетворитися в однорідну густу масу. Відставляємо соус трохи охолонути.
Повертаємося до тесту. Розкачуємо його товщиною в 1 мм і ріжемо на шматки за формою найбільш підходящі для вашої посуду. В киплячу солону воду по черзі опускаємо тісто на 30 секунд, потім перекладаємо в холодну воду, а далі на рушник. Так робимо з усіма шматочками.
Форма для запікання повинна бути з високими бортиками. На дно наливаємо трохи соусу бешамель, викладаємо шар тіста, на нього шар соусу болоньєзе і так поки залишаються продукти. Верх посипаємо тертим пармезаном і ставимо запікати в духовку (200 градусів) хвилин на 20.
Простий рецепт приготування пісної овочевий лазаньї
Інгредієнти:
Приготування
Всі овочі нарізаємо на кубики і повільно обсмажуємо. Вони мають розм'якнути і просочитися запахом один одного. В кінці додаємо порубані в'ялені помідори, сіль і спеції. Форму для запікання рясно змащуємо оливковою олією, викладаємо трохи овочів, потім тісто (не варене), знову овочі і знову тісто. В кінці по краях акуратно підливаємо води, щоб тісто приготувалося. Форму слід наповнювати не повністю, оскільки під час приготування лазанья підніметься. Верх форми закорковуємо фольгою й запікаємо в духовці (180 градусів 40 хвилин.
Рекомендуємо добрі рецепти
Лазанья з фаршем в духовці - рецепт
Існує безліч простих рецептів італійської лазаньї, адаптованих для домашньої кухні. Далі докладно розповімо декілька доступних способів приготування
Лазанья болоньєзе з соусом бешамель
Шалено смачне і особливо популярне блюдо італійської кухні можна успішно створити самостійно. Пропонуємо два відмінних рецепта лазаньі болоньезе з
Соус Бешамель для лазаньї
Класичну італійську лазанью зазвичай готують під соусом «Бешамель». Він відноситься до високої європейської кухні. Варіацій її приготування існує
Лазанья з грибами - рецепт
Класичний рецепт лазаньї не передбачає додавання грибів в начинку, проте в кулінарії немає строгих правил. Пропонуємо вашій увазі декілька цікавих
Лазанья з морепродуктів - рецепт
З італійської лазаньєю, звичайно ж, знайомі багато. Це м'ясний фарш з болоньєзе і соусом бешамель, який укладають на тонкі листи пасти. Але сьогодні
Лазанья з брокколі
Лазанья - популярне італійське блюдо, в якому макарони у вигляді пластин прослоени начинкою. Давайте розберемося, як приготувати чудову лазанью з