Тісто для лазаньї
Щоб приготувати смачну лазанью, потрібно тісто для неї, розкачане в тонкі листи, нарізане пластинами правильної форми і підсушене. Можна, звичайно ж, придбати готовий набір пластин тесту для лазаньї в найближчому супермаркеті - це досить зручно.
Лазанья з листкового тіста - теж варіант. Готове листкове тісто часто продається в супермаркетах, будинкових кухнях і підприємствах громадського харчування. Нескладно розкачати з нього листи і викроїти пластини, злегка підсушити і потім готувати лазанью.
В цих двох випадках все непогано, тільки ви не знаєте, які і якої якості інгредієнти використовувалися для приготування тіста.
Лазанья з домашнього тесту - найкраще рішення. Зрозуміло, будемо використовувати тільки високоякісне борошно (вищий чи перший сорт), бажано, з пшениці твердих сортів. Тим, хто особливо піклується про фігуру і травленні, краще вибрати борошно грубого помелу. Інші інгредієнти, як мінімум, повинні бути свіжими і натуральними. Розглянемо, як приготувати тісто для лазаньї. Звичайно, краще слідувати традиційним способам.
Інгредієнти:
борошно пшеничне - 600 г;
яйце куряче - 3-4 шт.;
оливкова олія (або навіть соняшникова без запаху) - близько 50 мл;
холодна вода - 100 мл;
кухонна сіль - 1 щіпка.
Приготування
Просіваємо тісто на робочу поверхню гіркою (це обов'язково, по ходу процесу просіювання борошно збагачується киснем). У гірці робимо поглиблення, туди вбиваємо яйця, додаємо масло, воду і сіль. Руками, змащеними олією, замішуємо тісто і ретельно, досить довго вимішуємо його. Тісто має стати пружним і еластичним. Скачуємо ком, накриваємо рушником і даємо тісту підрости (можна в холодильнику) протягом 40 хвилин, потім обминаємо, промешиваем ще раз і - можна розгортати.
Розкачуємо тісто в тонкі аркуші (товщиною не більше 2-х мм). Ножем нарізаємо пластини потрібного розміру (зазвичай не більше 7х15 см). Викладаємо пластини на чисті рушники і трохи підсушуємо. Можна злегка (протягом не більше 5 хвилин) підварити їх у підсоленій воді з додаванням оливкової олії, а вже потім викласти на рушники подсушиваться.
Інгредієнти:
борошно пшеничне - 05 кг;
натуральне вершкове масло (ніяких маргаринів, обійдемося без транс-жирів) - 200 г;
яйця - 2 шт.;
сіль - 05 ч. ложки;
оцет 6 або 9% - 05-1 ст. ложка;
вода холодна - близько 400 мл.
Приготування
Дуже важливо, щоб всі інгредієнти для приготування листкового тіста були досить холодними. Для цього їх непогано потримати ніч або хоча б 4 години в холодильнику (на полиці), а масло - в морозильному відділенні.
У велику миску просеем борошно. Холодне масло подрібнити ножем приблизно до розмірів горошини і - теж в миску. В окремій ємності В холодній воді розчиняємо сіль і оцет (можна 1-2 ч. ложки цукру додати). Оцет забезпечує стабільний стан клейковини борошна, тоді тісто не розпливається, однак збільшення його кількості погіршує смак. Рідина вливаємо в борошно з маслом і швидко замішуємо тісто, потроху подбавляя воду, якщо потрібно, подбавим борошна. Руки перед замешиванием змащуємо маслом.
Замість води можна використовувати холодне молоко, при цьому смак тесту покращиться, але знизиться, еластичність і підвищиться калорійність. Вихід: використовувати суміш води і молока.
Скачуємо ком і загортаємо тісто в харчову плівку. Поміщаємо в холодильник години на 2.
Коли тісто розстоїться, розкачуємо пласти, поверхня кожного промазуємо маслом і складаємо один на інший, для лазаньї нормально 5-8 шарів. Розкочуємо тонко і нарізаємо пласти, потім викладаємо трохи підсушитися, і можна братися за приготування лазаньї .
Лазанья з листкового тіста - теж варіант. Готове листкове тісто часто продається в супермаркетах, будинкових кухнях і підприємствах громадського харчування. Нескладно розкачати з нього листи і викроїти пластини, злегка підсушити і потім готувати лазанью.
В цих двох випадках все непогано, тільки ви не знаєте, які і якої якості інгредієнти використовувалися для приготування тіста.
Лазанья з домашнього тесту - найкраще рішення. Зрозуміло, будемо використовувати тільки високоякісне борошно (вищий чи перший сорт), бажано, з пшениці твердих сортів. Тим, хто особливо піклується про фігуру і травленні, краще вибрати борошно грубого помелу. Інші інгредієнти, як мінімум, повинні бути свіжими і натуральними. Розглянемо, як приготувати тісто для лазаньї. Звичайно, краще слідувати традиційним способам.
Класичний рецепт приготування тіста для лазаньї
Інгредієнти:
Приготування
Просіваємо тісто на робочу поверхню гіркою (це обов'язково, по ходу процесу просіювання борошно збагачується киснем). У гірці робимо поглиблення, туди вбиваємо яйця, додаємо масло, воду і сіль. Руками, змащеними олією, замішуємо тісто і ретельно, досить довго вимішуємо його. Тісто має стати пружним і еластичним. Скачуємо ком, накриваємо рушником і даємо тісту підрости (можна в холодильнику) протягом 40 хвилин, потім обминаємо, промешиваем ще раз і - можна розгортати.
Розкачуємо тісто в тонкі аркуші (товщиною не більше 2-х мм). Ножем нарізаємо пластини потрібного розміру (зазвичай не більше 7х15 см). Викладаємо пластини на чисті рушники і трохи підсушуємо. Можна злегка (протягом не більше 5 хвилин) підварити їх у підсоленій воді з додаванням оливкової олії, а вже потім викласти на рушники подсушиваться.
Листкове тісто для лазаньї
Інгредієнти:
Приготування
Дуже важливо, щоб всі інгредієнти для приготування листкового тіста були досить холодними. Для цього їх непогано потримати ніч або хоча б 4 години в холодильнику (на полиці), а масло - в морозильному відділенні.
У велику миску просеем борошно. Холодне масло подрібнити ножем приблизно до розмірів горошини і - теж в миску. В окремій ємності В холодній воді розчиняємо сіль і оцет (можна 1-2 ч. ложки цукру додати). Оцет забезпечує стабільний стан клейковини борошна, тоді тісто не розпливається, однак збільшення його кількості погіршує смак. Рідина вливаємо в борошно з маслом і швидко замішуємо тісто, потроху подбавляя воду, якщо потрібно, подбавим борошна. Руки перед замешиванием змащуємо маслом.
Замість води можна використовувати холодне молоко, при цьому смак тесту покращиться, але знизиться, еластичність і підвищиться калорійність. Вихід: використовувати суміш води і молока.
Скачуємо ком і загортаємо тісто в харчову плівку. Поміщаємо в холодильник години на 2.
Коли тісто розстоїться, розкачуємо пласти, поверхня кожного промазуємо маслом і складаємо один на інший, для лазаньї нормально 5-8 шарів. Розкочуємо тонко і нарізаємо пласти, потім викладаємо трохи підсушитися, і можна братися за приготування лазаньї .
Рекомендуємо добрі рецепти
Овочева лазанья
Для прихильників здорового харчування ми пропонуємо варіант овочевий лазаньї - дуже вишуканого листкового пирога з начинкою. Від класичної, вона
Солодке тісто
Солодке тісто використовують для приготування пирогів, десертній випічки і інших кондитерських виробів. І сьогодні розповімо, як зробити солодке
Лазанья з рибою - рецепт
Любите італійську кухню? А лазанью готувати вмієте? У даній статті ви зможете знайти рецепт рибної лазаньї і різні способи приготування даної страви.
Лазанья з фаршем - рецепт
Італійська лазанья - чудове блюдо для експериментів. Кожна господиня сама може підібрати начинку для неї, благо вибір величезний. Її можна зробити з
Лазанья з помідорами
Лазанья - страва італійського походження, яке готується з макаронних листів прямокутної форми з додаванням різноманітної начинки. Давайте розглянемо
Лазанья з брокколі
Лазанья - популярне італійське блюдо, в якому макарони у вигляді пластин прослоени начинкою. Давайте розберемося, як приготувати чудову лазанью з