Основою лазаньї, незалежно від начинки, є тісто або як його ще називають – паста. Ми розповімо вам, яке саме треба тісто для отримання смачної лазаньї і те, як його правильно приготувати, підібравши для цього кращі рецепти.
Тісто на лазанью в домашніх умовах
Інгредієнти: яйця (з) – 3 шт. пшеничне борошно – 550 г; сіль – 2/3 чайної ложки; рослинне масло – 3 ч. ложки. Приготування У миску з високими бортами вбиваємо домашні яйця, а так як вони мають більш виражений жовтий колір, ніж магазинні то лазанья буде красивіше і відповідно смачніше. Додаємо до них сіль і віночком розбиваємо разом до розчинення солі у однорідно розбитому жовтку з білком. Просіваємо прямо в ємність з яйцями п'ятсот грам пшеничного борошна, вливаємо олію і починаємо всі з'єднувати, перемішуючи з допомогою виделки. Коли побачимо, що сухий борошна в мисці вже не залишилося ми опускаємо руки в борошно, трохи присипаємо тісто і починаємо вимішувати його самі. Коли воно візьметься в щільний клубок, перекладаємо його на притрушений пшеничним борошном стіл і домішують тісто на ньому до тих пір, поки воно не перестане липнути.
Поділяємо тісто на три частини і кожну з них розкачуємо як на пельмені, розміром відповідним формі в якій ви будете запікати свою лазанью. Разлаживаем розкачані листи на паперовий рушник і просушуємо близько 5-6 годин.
Заварне тісто для лазаньї без яєць
Інгредієнти: сіль (дрібна) – одна щіпка; пшеничне борошно – 750 г; окріп – один стакан; масло рослинне – 25 ст. ложки. Приготування У велику чашку просіваємо всю пшеничне борошно, а потім відбираємо звідси 4-5 столових ложок і відставляємо поки в сторону. Залишилася в мисці борошно присипаємо сіллю і перемішуючи рукою раструшиваем її по всій борошні. Виливаємо сюди склянку крутого окропу, додаємо рослинне масло і швидкими рухами за допомогою вилки або ложки замішуємо тісто. Спочатку воно виходить пухким, але коли ми відчуємо, що воно стало затихати, то трохи присипаємо відкладеної борошном і домішують тісто до еластичною щільності. Тепер нехай вона постоїть під накритим чистим рушником не менше 15 хвилин. Потім розділяємо на потрібну вам кількість готове тісто і дуже тоненько розкачуємо його змащеній в борошні качалкою.
Просушити отриману пасту можна ще в духовці, розклавши тісто на решітки і виставивши температуру 40 градусів. Духова шафа закривати не потрібно, а листи сушимо по 40 хвилин з обох сторін.
Рецепт тіста на перепелиних яйцях для лазаньї
Інгредієнти: яйця перепелині – 8 шт.; пшеничне борошно – 450 г; сіль «Екстра» - 05 ч. ложки; оливкова олія – 2 ч. ложки. Приготування На стіл, де вам буде зручно вимішувати тісто просіваємо всю пшеничне борошно. Збираємо її високу гору, знімаємо верхівку і прибираємо в бік, а решти
верхній частині гори робимо поглиблення. Перепелині яйця відокремлюємо від шкаралупи, розбиваємо їх віночком з додаванням дрібної солі і оливкової олії. Виливаємо суміш у ямочку зроблену гірці з борошна і потихеньку, загрібаючи борошняні краю всередину до яєць. Так і замішуємо досить щільне тісто, якщо потрібно притрушуючи його відкладеної борошном. Нарізаємо тісто шматками, розкачуємо їх для майбутньої лазаньї в тонкі та плоскі великі листи, які ми просушуємо в духовці або на папері.
Не полінуйтеся і приготуйте тісто для лазаньї по одному з цих рецептів своїми руками. Адже найсмачнішою буде лазанья приготована тільки в домашніх умовах.