Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Рецепт лазаньї в домашніх умовах

Рецепт лазаньї в домашніх умовах

31-01-2016, 14:55
647
Рецепт лазаньї в домашніх умовах
Лазанья – один з видів пасти , потрібний для приготування однойменного італійського блюда. По суті, це набір макаронних виробів, у вигляді невеликих плоских тонких сухих листів (прямокутних пластин) з тіста.
Основна ідея лазаньї така – це багатошарова запіканка , в якій підварені пластини з пасти перемежовуються шарами начинки, поливається соусом, посипаються сиром і все це запікається. Відомо безліч варіантів рецептів лазаньї з різними соусами і начинками, і справді, тут широкий підхід для кулінарної фантазії.
Смачну лазанью можна приготувати в домашніх умовах, розповімо, як зробити це, причому і листи приготуємо самостійно, (припустимо ви не знайшли в продаж готовий набір).

Простий рецепт лазаньї з фаршем в домашніх умовах


Інгредієнти:

  • борошно пшеничне високосортна – 2 склянки;

  • сіль – 1 щіпка;


  • Для начинки:

  • м'ясний фарш великого або середнього помелу – 300 г;

  • цибуля ріпчаста – 1 шт.;

  • стиглі тугі червоні помідори – 2-4 шт. можна консервовані;

  • часник – 2 зубчики;

  • зелень петрушки, кінзи і базиліку;

  • олія;

  • сир твердий тертий – 200 г;


  • Для соусу заливки:

  • молоко – 1 стакан;

  • масло вершкове – 50 г або 100 г жирних вершків;

  • борошно – 1 ст. ложка;

  • крохмаль – 1-2 ч. ложки.


  • Приготування
    Перший етап – готуємо листи для лазаньї в домашніх умовах.
    Додамо до гіркою просіяного борошна щіпку солі і замісимо досить круте тісто на воді. Можна ввести до складу тесту 1 куряче яйце. Після вимішування нехай тісто «відпочине» хвилин 20.
    З тіста розкачуємо тонкі листи і вирізаємо з них ножем прямокутні пластини розміром приблизно 12-15 см на 5-6 див.
    Ці пластини найкраще висушити природним способом як домашню локшину чи можна підсушити їх в духовці температура нехай буде мінімальною, дверцята робочої камери треба відкрити.
    Тепер можна приступати власне до приготування лазаньї. Знайдіть прямокутну вогнетривку (краще керамічну форму, на дно якої поміщаються 3-5 аркушів.
    Проварюємо листи лазаньї в просторій каструлі в киплячій воді протягом 3-4 хвилин, обережно витягуємо їх і викладаємо на чисту серветку підсушитися.
    В цей час готуємо м'ясну начинку. Поросяти, ягняти цибулю пасеруємо на олії в сковороді, потім додаємо фарш. Активно перемішуючи, обсмажуємо до зміни кольору, потім додаємо дрібнонарублені помідори, тушкуємо ще 5 хвилин, в кінці – зелень, продавлений часник.
    Готуємо соус бешамель: розтоплюємо масло в гарячому молоці або змішуємо молоко з вершками. Додаємо в соус борошно і крохмаль, можна трохи сухих мелених спецій. Варимо на слабкому вогні до середнього ступеня загусання, безперервно помішуючи.
    Будуємо лазанью. Рясно змащуємо дно підігрітою форми вершковим маслом і викладаємо перший шар подваренных листів для лазаньї стик в стик (3-5 шт.). Рясно промазуємо листи соусом,
    Рецепт лазаньї в домашніх умовах
    зверху викладаємо шар м'ясної начинки, трохи присипаємо сиром і викладаємо наступний шар листів, повторюючи порядок викладання першого шару. Поливаємо їх соусом, зверху знову шар начинки і так далі. Верхній шар листів обливаємо соусом і посипаємо тертим сиром.
    Запікаємо лазанью в заздалегідь розігрітій духовій шафі протягом 40 хвилин, оптимальна температура – близько 200 градусів. Готову лазанью злегка остуджуємо і ріжемо на порційні частини, орієнтуючись по формі листів. До лазіння добре подати легке столове вино з вираженою фруктової кислотністю.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Лазанья в домашніх умовах - рецепт приготування
    Лазанья в домашніх умовах - рецепт приготування
    Приготування італійської лазаньї давно не являє собою нічого надприродного, особливо якщо вивчити зрозумілі рекомендації, описані далі. Розповімо, як
    Лазанья болоньєзе з соусом бешамель
    Лазанья болоньєзе з соусом бешамель
    Шалено смачне і особливо популярне блюдо італійської кухні можна успішно створити самостійно. Пропонуємо два відмінних рецепта лазаньі болоньезе з
    Класична лазанья
    Класична лазанья
    Класичне італійське блюдо - лазанья, вже давно завоювала безліч шанувальників у всьому світі. Особливе розташування господинь ситна лазанья заслужила
    Лазанья з морепродуктів - рецепт
    Лазанья з морепродуктів - рецепт
    З італійської лазаньєю, звичайно ж, знайомі багато. Це м'ясний фарш з болоньєзе і соусом бешамель, який укладають на тонкі листи пасти. Але сьогодні
    Лазанья з м'ясною начинкою
    Лазанья з м'ясною начинкою
    Лазанья - італійське блюдо, яке знайоме багатьом. В даний час існує багато варіацій її приготування. І зараз ми розповімо, як зробити чудову лазанью
    Лазанья з помідорами
    Лазанья з помідорами
    Лазанья - страва італійського походження, яке готується з макаронних листів прямокутної форми з додаванням різноманітної начинки. Давайте розглянемо