Листи для лазаньї
Напевно, всі пробували неймовірно смачне блюдо італійської кухні - лазанью . Для її приготування використовують тонкі листи тіста, які можна знайти в будь-якому великому супермаркеті в торговельній мережі. Але не завжди є можливість відправитися за покупками, та й вартість такої заготовки не всім по кишені.
Адекватною альтернативою купівельними є листи для лазаньї, приготовлені в домашніх умовах своїми руками. Тим більше що зробити їх зовсім не складно, і ви зможете переконатися в цьому, ознайомившись із запропонованими нижче рецептами.
Інгредієнти:
борошно пшеничне – 400-420 г;
великі курячі яйця – 5 шт.;
сіль – 10 р.
Приготування
На рівну поверхню або в широку миску просіваємо борошно пшеничне гіркою. Робимо в ній поглиблення типу кратера, вбиваємо в нього яйця, додаємо дрібку солі і замішуємо круте тісто. Якщо буде потрібно, підсипаємо ще потроху борошно. Отриманий грудку тіста загорнути у харчову плівку і розміщуємо в теплі приблизно на сорок хвилин.
Після закінчення часу поділяємо тісто на дев'ять-десять рівних частин і кожну розкачуємо до отримання прямокутного аркуша товщиною менше півтора міліметрів.
Тепер перед приготуванням лазаньї закладаємо по одному отримані листи в киплячу за смаком підсолену воду і витримуємо при помірному кипінні від двох до п'яти хвилин. Такі листи для лазаньї також чудово зберігаються в морозильній камері досить тривалий час.
Інгредієнти:
борошно пшеничне – 400-420 г;
великі курячі яйця – 2-3 шт.;
рослинна рафінована олія – 20 мл;
сіль – 10 р.
Приготування
Як і в попередньому рецепті просіваємо борошно, щоб вийшла гірка, робимо зверху поглиблення, додаємо сіль, вбиваємо яйця, вливаємо олію і заводимо круте тісто. При необхідності додаємо ще одне яйце або трохи борошна, якщо буде потрібно. Консистенція отриманої маси залежить від розміру яєць, а також вологості борошна, тому пропорції можуть дещо відрізнятись від заявлених.
Готове гарненько вимісити тісто загорнути плівкою і даємо йому вистоятися протягом тридцяти-сорока хвилин. Потім розрізаємо його на шість частин, кожну розкачуємо для отримання пласта товщиною від одного до півтора міліметрів, надаємо бажану форму, обрізавши нерівні краї гострим ножем, а з обрізків формуємо ще аркуш або два (як вийде).
Тепер можна готувати з листів лазанью, попередньо відваривши їх у підсоленій воді протягом двох хвилин, а також заморозити або висушити їх про запас.
Інгредієнти:
борошно пшеничне – 600-620 г;
великі курячі яйця – 3 шт.;
холодна вода – 100 мл;
оливкова олія – 45-50 мл;
сіль – 10 р.
Приготування
Пшеничне борошно просіваємо гіркою, зверху розводимо руками для отримання поглиблення, в яке додаємо сіль, вбиваємо яйця, вливаємо олію і холодну воду і починаємо заміс. Вимішуємо тісто гарненько руками, при необхідності додаючи ще борошна. Місити довго, не менше п'ятнадцяти хвилин, тоді результат перевищить очікування. Хорошенечко вимішаний борошняний ком прикриваємо харчовою плівкою і залишаємо для відпочинку приблизно на тридцять хвилин.
Після цього тісто розрізаємо на шість частин, розкочуємо тонко, щоб товщина не перевищувала півтора міліметрів, обрізаємо нерівні краї і формуємо з них ще пласт. Тепер заготовляємо листи тесту на майбутнє, заморозивши їх або висушивши, або ж приступаємо до приготування лазаньї відразу ж. Для цього відварюємо їх в трохи підсоленій воді протягом двох хвилин.
Адекватною альтернативою купівельними є листи для лазаньї, приготовлені в домашніх умовах своїми руками. Тим більше що зробити їх зовсім не складно, і ви зможете переконатися в цьому, ознайомившись із запропонованими нижче рецептами.
Як приготувати своїми руками листи для лазаньї в домашніх умовах?
Інгредієнти:
Приготування
На рівну поверхню або в широку миску просіваємо борошно пшеничне гіркою. Робимо в ній поглиблення типу кратера, вбиваємо в нього яйця, додаємо дрібку солі і замішуємо круте тісто. Якщо буде потрібно, підсипаємо ще потроху борошно. Отриманий грудку тіста загорнути у харчову плівку і розміщуємо в теплі приблизно на сорок хвилин.
Після закінчення часу поділяємо тісто на дев'ять-десять рівних частин і кожну розкачуємо до отримання прямокутного аркуша товщиною менше півтора міліметрів.
Тепер перед приготуванням лазаньї закладаємо по одному отримані листи в киплячу за смаком підсолену воду і витримуємо при помірному кипінні від двох до п'яти хвилин. Такі листи для лазаньї також чудово зберігаються в морозильній камері досить тривалий час.
Тісто для листів лазаньї - рецепт приготування з рослинним маслом
Інгредієнти:
Приготування
Як і в попередньому рецепті просіваємо борошно, щоб вийшла гірка, робимо зверху поглиблення, додаємо сіль, вбиваємо яйця, вливаємо олію і заводимо круте тісто. При необхідності додаємо ще одне яйце або трохи борошна, якщо буде потрібно. Консистенція отриманої маси залежить від розміру яєць, а також вологості борошна, тому пропорції можуть дещо відрізнятись від заявлених.
Готове гарненько вимісити тісто загорнути плівкою і даємо йому вистоятися протягом тридцяти-сорока хвилин. Потім розрізаємо його на шість частин, кожну розкачуємо для отримання пласта товщиною від одного до півтора міліметрів, надаємо бажану форму, обрізавши нерівні краї гострим ножем, а з обрізків формуємо ще аркуш або два (як вийде).
Тепер можна готувати з листів лазанью, попередньо відваривши їх у підсоленій воді протягом двох хвилин, а також заморозити або висушити їх про запас.
Як приготувати листи для лазаньї на воді
Інгредієнти:
Приготування
Пшеничне борошно просіваємо гіркою, зверху розводимо руками для отримання поглиблення, в яке додаємо сіль, вбиваємо яйця, вливаємо олію і холодну воду і починаємо заміс. Вимішуємо тісто гарненько руками, при необхідності додаючи ще борошна. Місити довго, не менше п'ятнадцяти хвилин, тоді результат перевищить очікування. Хорошенечко вимішаний борошняний ком прикриваємо харчовою плівкою і залишаємо для відпочинку приблизно на тридцять хвилин.
Після цього тісто розрізаємо на шість частин, розкочуємо тонко, щоб товщина не перевищувала півтора міліметрів, обрізаємо нерівні краї і формуємо з них ще пласт. Тепер заготовляємо листи тесту на майбутнє, заморозивши їх або висушивши, або ж приступаємо до приготування лазаньї відразу ж. Для цього відварюємо їх в трохи підсоленій воді протягом двох хвилин.
Рекомендуємо добрі рецепти
Рецепт лазаньї в домашніх умовах
Самим відомим і улюбленим блюдом італійської кухні можна впевнено назвати лазанью. І зробити її на власній кухні - цілком посильне завдання. Далі
Лазанья болоньєзе з соусом бешамель
Шалено смачне і особливо популярне блюдо італійської кухні можна успішно створити самостійно. Пропонуємо два відмінних рецепта лазаньі болоньезе з
Тісто для лазаньї своїми руками
Існує безліч способів приготування традиційної італійської лазаньї, і ті, хто одного разу її готував, стверджують, що найсмачніше блюдо виходить з
Тісто для лазаньї в домашніх умовах - рецепт
Бувалі любителі італійської лазаньї стверджують, що ідеальним страва виходить за умови самостійного приготування листів для цієї страви. Пропонуємо
Тісто для лазаньї
Якщо ви хочете здивувати своїх близьких, приготувавши в домашніх умовах смачне та вишукане блюдо - лазанью, то, звичайно ж, слід почати з замішування
Лазанья з брокколі
Лазанья - популярне італійське блюдо, в якому макарони у вигляді пластин прослоени начинкою. Давайте розберемося, як приготувати чудову лазанью з