» » Листи для лазаньї

Листи для лазаньї

Листи для лазаньї
Напевно, всі пробували неймовірно смачне блюдо італійської кухні - лазанью . Для її приготування використовують тонкі листи тіста, які можна знайти в будь-якому великому супермаркеті в торговельній мережі. Але не завжди є можливість відправитися за покупками, та й вартість такої заготовки не всім по кишені.
Адекватною альтернативою купівельними є листи для лазаньї, приготовлені в домашніх умовах своїми руками. Тим більше що зробити їх зовсім не складно, і ви зможете переконатися в цьому, ознайомившись із запропонованими нижче рецептами.

Як приготувати своїми руками листи для лазаньї в домашніх умовах?


Інгредієнти:

  • борошно пшеничне – 400-420 г;

  • великі курячі яйця – 5 шт.;

  • сіль – 10 р.


  • Приготування
    На рівну поверхню або в широку миску просіваємо борошно пшеничне гіркою. Робимо в ній поглиблення типу кратера, вбиваємо в нього яйця, додаємо дрібку солі і замішуємо круте тісто. Якщо буде потрібно, підсипаємо ще потроху борошно. Отриманий грудку тіста загорнути у харчову плівку і розміщуємо в теплі приблизно на сорок хвилин.
    Після закінчення часу поділяємо тісто на дев'ять-десять рівних частин і кожну розкачуємо до отримання прямокутного аркуша товщиною менше півтора міліметрів.
    Тепер перед приготуванням лазаньї закладаємо по одному отримані листи в киплячу за смаком підсолену воду і витримуємо при помірному кипінні від двох до п'яти хвилин. Такі листи для лазаньї також чудово зберігаються в морозильній камері досить тривалий час.

    Тісто для листів лазаньї - рецепт приготування з рослинним маслом


    Інгредієнти:

  • борошно пшеничне – 400-420 г;

  • великі курячі яйця – 2-3 шт.;

  • рослинна рафінована олія – 20 мл;

  • сіль – 10 р.


  • Приготування
    Як і в попередньому рецепті просіваємо борошно, щоб вийшла гірка, робимо зверху поглиблення, додаємо сіль, вбиваємо яйця, вливаємо олію і заводимо круте тісто. При необхідності додаємо ще одне яйце або трохи борошна, якщо буде потрібно. Консистенція отриманої маси залежить від розміру яєць, а також вологості борошна, тому пропорції можуть дещо відрізнятись від заявлених.
    Готове гарненько вимісити тісто загорнути плівкою і даємо йому вистоятися протягом тридцяти-сорока хвилин. Потім розрізаємо його на шість частин, кожну розкачуємо для отримання пласта товщиною від одного до півтора міліметрів, надаємо бажану форму, обрізавши нерівні краї гострим ножем, а з обрізків формуємо ще аркуш або два (як вийде).
    Тепер можна готувати з листів лазанью, попередньо відваривши їх у підсоленій воді протягом двох хвилин, а також заморозити або висушити їх про запас.

    Як приготувати листи для лазаньї на воді


    Інгредієнти:

  • борошно пшеничне – 600-620 г;

  • великі курячі яйця – 3 шт.;

  • холодна вода – 100 мл;

  • оливкова олія – 45-50 мл;

  • сіль – 10 р.


  • Приготування
    Пшеничне борошно просіваємо гіркою, зверху розводимо руками для отримання поглиблення, в яке додаємо сіль, вбиваємо яйця, вливаємо олію і холодну воду і починаємо заміс. Вимішуємо тісто
    Листи для лазаньї
    гарненько руками, при необхідності додаючи ще борошна. Місити довго, не менше п'ятнадцяти хвилин, тоді результат перевищить очікування. Хорошенечко вимішаний борошняний ком прикриваємо харчовою плівкою і залишаємо для відпочинку приблизно на тридцять хвилин.
    Після цього тісто розрізаємо на шість частин, розкочуємо тонко, щоб товщина не перевищувала півтора міліметрів, обрізаємо нерівні краї і формуємо з них ще пласт. Тепер заготовляємо листи тесту на майбутнє, заморозивши їх або висушивши, або ж приступаємо до приготування лазаньї відразу ж. Для цього відварюємо їх в трохи підсоленій воді протягом двох хвилин.
    Додав: admin | 31-01-2016, 14:55
    Переглядів: 250