Італійський томатний суп
Італійці прославили свою кухню по всьому світу, тому приготування піци, лазаньї або каннеллоні стало для нас чимось настільки ж звичним, як приготування борщу, млинців або салату олів'є. В скарбничку італійських рецептів можна занести і ароматні томатні супи. У холодну погоду суп можна подавати гарячим, в компанії з хрустким італійським хлібом , а коли термометри на вулиці зашкалюють, можна доповнити томатне страва парою кубиків льоду і свіжою зеленню.
Велика частина італійської кухні – їжа бідняків, яка до нашого часу, з допомогою різних доповнень, стала подаватися в ресторанах. Одним з класичних італійських томатних супів є хлібний суп Pappa al Pomodoro.
Інгредієнти:
ріпчаста цибуля - 2 шт.;
оливкова олія - 4 ст. ложки;
часник - 5 зубчиків;
томати у власному соку - 15 кг;
лавровий лист - 3 шт.;
курячий бульйон - 2 ст.;
хліб (нарізаний кубиками) - 1 1/2 ст.;
сушений орегано - 1 ч. ложка;
сіль, перець - за смаком.
Приготування
У товстостінній сковороді розігріваємо 2 столові ложки оливкової олії і обсмажуємо на ньому подрібнену ріпчасту цибулю. Як тільки цибуля стане прозорим, додаємо до нього часник і сушений орегано. Через 30 секунд, коли часник пустить аромат, вливаємо в каструлю томати у власному соку і відразу ж розбавляємо їх бульйоном. Кладемо в суп лавровий лист і варимо на повільному вогні, під кришкою 20-25 хвилин.
Тим часом на іншій сковороді розігріваємо олію і смажимо на ньому шматочки нарізаного кубиками хліба. Кладемо хлібні крутони в суп, знімаємо страву з вогню і залишаємо постояти хвилин 10. Далі, витягаємо з супу лавровий лист і пюрируем все за допомогою блендера.
Інгредієнти:
томати черрі - 1 3 кг;
свіжий базилік - 25 г;
часник - 3 зубчики;
оливкова олія - 4 ст. ложки;
картопля - 1 шт.;
томатна паста - 2 ст. ложки;
бальзамічний оцет - 1 ст. ложка;
сіль, перець - за смаком.
Приготування
Духовку розігріваємо до 190 градусів. Шкірку томатів надрізаємо хрест-навхрест і обдаємо плоди окропом. Очищені від шкірки помідори нарізаємо великими кільцями і викладаємо на змащене оливковою олією деко. На цей же деко кладемо часникові зубчики прямо в шкірці, а поверх томатних скибочок розміщуємо листочки базиліка. Ставимо деко в духовку на 1 годину.
Тим часом варимо картоплю в 600 мл води з додаванням томатної пасти. Запечені томати пюрируем з допомогою блендера (часник видавлюємо з шкірки), додаємо до них картоплю і знову все збиваємо до утворення пюре. Приправляємо італійський томатний суп-пюре сіллю, перцем, олією і оцтом.
Інгредієнти:
ковбаски чорізо - 250 г;
цибулина фенхелю - 1 шт.;
ріпчаста цибуля - 1 шт.;
часник - 4 зубчики;
томатна паста - 2 ст. ложки;
сухе біле вино - 1 ст.;
курячий бульйон - 4 ст.;
помідори - 2 шт.;
сьомга - 300 г;
мідії - 500 г;
креветки - 500 г;
сіль, перець - за смаком;
петрушка;
лимон - 1 шт.;
оливкова олія.
Приготування
У сковороді на оливковій олії обсмажуємо нарізані ковбаски чорізо до золотистого кольору. Обсмажені шматочки викладаємо на тарілку, а що витопився жир зливаємо.
На тій же сковороді смажимо фенхель протягом 3-4 хвилин, після чого додаємо нарізану цибулю і продовжуємо готування ще 8-10 хвилин. Доповнюємо цибулеву засмажку часником і томатною пастою. Через 3 хвилини вливаємо вино і зменшуємо вогонь, залишаючи більшу частину рідини випаруватися протягом 1-2 хвилин. Тепер вливаємо бульйон, додаємо томати, смажені ковбаски і сіль з перцем. Через 5-7 хвилин кладемо шматочки риби, креветки і мідії. Як тільки морепродукти будуть готові, поливаємо блюдо лимонним соком і подаємо до столу.
Італійський томатний суп – рецепт
Велика частина італійської кухні – їжа бідняків, яка до нашого часу, з допомогою різних доповнень, стала подаватися в ресторанах. Одним з класичних італійських томатних супів є хлібний суп Pappa al Pomodoro.
Інгредієнти:
Приготування
У товстостінній сковороді розігріваємо 2 столові ложки оливкової олії і обсмажуємо на ньому подрібнену ріпчасту цибулю. Як тільки цибуля стане прозорим, додаємо до нього часник і сушений орегано. Через 30 секунд, коли часник пустить аромат, вливаємо в каструлю томати у власному соку і відразу ж розбавляємо їх бульйоном. Кладемо в суп лавровий лист і варимо на повільному вогні, під кришкою 20-25 хвилин.
Тим часом на іншій сковороді розігріваємо олію і смажимо на ньому шматочки нарізаного кубиками хліба. Кладемо хлібні крутони в суп, знімаємо страву з вогню і залишаємо постояти хвилин 10. Далі, витягаємо з супу лавровий лист і пюрируем все за допомогою блендера.
Італійський томатний суп-пюре з вишні– рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Духовку розігріваємо до 190 градусів. Шкірку томатів надрізаємо хрест-навхрест і обдаємо плоди окропом. Очищені від шкірки помідори нарізаємо великими кільцями і викладаємо на змащене оливковою олією деко. На цей же деко кладемо часникові зубчики прямо в шкірці, а поверх томатних скибочок розміщуємо листочки базиліка. Ставимо деко в духовку на 1 годину.
Тим часом варимо картоплю в 600 мл води з додаванням томатної пасти. Запечені томати пюрируем з допомогою блендера (часник видавлюємо з шкірки), додаємо до них картоплю і знову все збиваємо до утворення пюре. Приправляємо італійський томатний суп-пюре сіллю, перцем, олією і оцтом.
Італійський томатний суп з морепродуктів
Інгредієнти:
Приготування
У сковороді на оливковій олії обсмажуємо нарізані ковбаски чорізо до золотистого кольору. Обсмажені шматочки викладаємо на тарілку, а що витопився жир зливаємо.
На тій же сковороді смажимо фенхель протягом 3-4 хвилин, після чого додаємо нарізану цибулю і продовжуємо готування ще 8-10 хвилин. Доповнюємо цибулеву засмажку часником і томатною пастою. Через 3 хвилини вливаємо вино і зменшуємо вогонь, залишаючи більшу частину рідини випаруватися протягом 1-2 хвилин. Тепер вливаємо бульйон, додаємо томати, смажені ковбаски і сіль з перцем. Через 5-7 хвилин кладемо шматочки риби, креветки і мідії. Як тільки морепродукти будуть готові, поливаємо блюдо лимонним соком і подаємо до столу.
Рекомендуємо добрі рецепти
Томатний суп з креветками
Іноді варто розширювати звичний раціон перших страв чимось новим і корисним. Наприклад, томатним супом з креветок. Тим більше, що креветки вже
Томатний суп з морепродуктів
Якщо ви хочете приготувати незвичайне і воістину дивовижне перше блюдо, щоб убити всіх наповал, то варто звернути увагу на рецепти томатного супу з
Рисовий суп з помідорами
Варіантів створення рисових супів дуже багато. І сьогодні ми пропонуємо вам ще декілька цікавих і оригінальних рецептів приготування рисового супу з
Томатний суп з сиром
Томатний суп готується з консервованих, так і з свіжих томатів. А є навіть варіант приготування супу з томатного соку. А який з них смачніше -
Соус з фаршу
Соуси з м'ясом - традиційна складова італійської кухні. Їх досить часто використовують в приготуванні пасти і лазаньї. І сьогодні ми розповімо, як
Кабачки з м'ясом
Кабачки, мають нейтральний смак, поєднуються з багатьма інгредієнтами. Але найчастіше їх готують з м'ясом. Ось про цих цікавих варіантах створення