» » Італійський томатний суп

Італійський томатний суп

Італійський томатний суп
Італійці прославили свою кухню по всьому світу, тому приготування піци, лазаньї або каннеллоні стало для нас чимось настільки ж звичним, як приготування борщу, млинців або салату олів'є. В скарбничку італійських рецептів можна занести і ароматні томатні супи. У холодну погоду суп можна подавати гарячим, в компанії з хрустким італійським хлібом , а коли термометри на вулиці зашкалюють, можна доповнити томатне страва парою кубиків льоду і свіжою зеленню.

Італійський томатний суп – рецепт


Велика частина італійської кухні – їжа бідняків, яка до нашого часу, з допомогою різних доповнень, стала подаватися в ресторанах. Одним з класичних італійських томатних супів є хлібний суп Pappa al Pomodoro.
Інгредієнти:

  • ріпчаста цибуля - 2 шт.;

  • оливкова олія - 4 ст. ложки;

  • часник - 5 зубчиків;

  • томати у власному соку - 15 кг;

  • лавровий лист - 3 шт.;

  • курячий бульйон - 2 ст.;

  • хліб (нарізаний кубиками) - 1 1/2 ст.;

  • сушений орегано - 1 ч. ложка;

  • сіль, перець - за смаком.


  • Приготування
    У товстостінній сковороді розігріваємо 2 столові ложки оливкової олії і обсмажуємо на ньому подрібнену ріпчасту цибулю. Як тільки цибуля стане прозорим, додаємо до нього часник і сушений орегано. Через 30 секунд, коли часник пустить аромат, вливаємо в каструлю томати у власному соку і відразу ж розбавляємо їх бульйоном. Кладемо в суп лавровий лист і варимо на повільному вогні, під кришкою 20-25 хвилин.
    Тим часом на іншій сковороді розігріваємо олію і смажимо на ньому шматочки нарізаного кубиками хліба. Кладемо хлібні крутони в суп, знімаємо страву з вогню і залишаємо постояти хвилин 10. Далі, витягаємо з супу лавровий лист і пюрируем все за допомогою блендера.

    Італійський томатний суп-пюре з вишні– рецепт


    Інгредієнти:

  • томати черрі - 1 3 кг;

  • свіжий базилік - 25 г;

  • часник - 3 зубчики;

  • оливкова олія - 4 ст. ложки;

  • картопля - 1 шт.;

  • томатна паста - 2 ст. ложки;

  • бальзамічний оцет - 1 ст. ложка;

  • сіль, перець - за смаком.


  • Приготування
    Духовку розігріваємо до 190 градусів. Шкірку томатів надрізаємо хрест-навхрест і обдаємо плоди окропом. Очищені від шкірки помідори нарізаємо великими кільцями і викладаємо на змащене оливковою олією деко. На цей же деко кладемо часникові зубчики прямо в шкірці, а поверх томатних скибочок розміщуємо листочки базиліка. Ставимо деко в духовку на 1 годину.
    Тим часом варимо картоплю в 600 мл води з додаванням томатної пасти. Запечені томати пюрируем з допомогою блендера (часник видавлюємо з шкірки), додаємо до них картоплю і знову все збиваємо до утворення пюре. Приправляємо італійський томатний суп-пюре сіллю, перцем, олією і оцтом.

    Італійський томатний суп з морепродуктів


    Інгредієнти:

  • ковбаски чорізо - 250 г;

  • цибулина фенхелю - 1 шт.;

  • ріпчаста цибуля - 1 шт.;

  • часник - 4 зубчики;

  • томатна паста - 2 ст. ложки;

  • сухе біле вино - 1 ст.;

  • курячий бульйон - 4 ст.;

  • помідори - 2 шт.;

  • сьомга - 300 г;

  • мідії - 500 г;

  • креветки - 500 г;

  • сіль, перець - за смаком;

  • петрушка;

  • лимон - 1 шт.;

  • оливкова олія.


  • Приготування
    У сковороді на оливковій олії обсмажуємо нарізані ковбаски чорізо до золотистого кольору. Обсмажені шматочки викладаємо на тарілку,
    Італійський томатний суп
    а що витопився жир зливаємо.
    На тій же сковороді смажимо фенхель протягом 3-4 хвилин, після чого додаємо нарізану цибулю і продовжуємо готування ще 8-10 хвилин. Доповнюємо цибулеву засмажку часником і томатною пастою. Через 3 хвилини вливаємо вино і зменшуємо вогонь, залишаючи більшу частину рідини випаруватися протягом 1-2 хвилин. Тепер вливаємо бульйон, додаємо томати, смажені ковбаски і сіль з перцем. Через 5-7 хвилин кладемо шматочки риби, креветки і мідії. Як тільки морепродукти будуть готові, поливаємо блюдо лимонним соком і подаємо до столу.
    Додав: admin | 12-07-2015, 22:08
    Переглядів: 395