Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Томатний суп з сиром

Томатний суп з сиром

26-03-2015, 10:14
1 144
Томатний суп з сиром
Томатні супи -пюре чудово поєднуються як з простими, так і з екзотичними сирами. Перевірити це твердження, повторивши один або кілька з наших улюблених томатних рецептів.

Томатний суп-пюре з сиром


Класичний італійський суп з сиром - ідеальне блюдо для початку знайомства з томатными супами.
Інгредієнти:

  • оливкова олія - 2 ст. ложки;

  • ріпчаста цибуля - 1 шт.;

  • часник - 2 зубчики;

  • борошно - 2 ст. ложки;

  • томати у власному соку - 800 г;

  • овочевий бульйон - 2 ст.;

  • молоко - 1/2 ст.;

  • чебрець - 3 гілочки;

  • сир Пармезан - 160 г;

  • сіль, перець - за смаку.


  • Приготування
    У каструлі розігріваємо оливкову олію і обсмажуємо на ньому дрібно нарізану цибулю до прозорості. Додаємо до цибулі пропущений через прес часник і продовжуємо готування ще секунд 30 а потім всипаємо борошно. Тепер настала черга томатів: їх прямо з рідиною заливаємо в каструлю і розминаємо толкушкой для картоплі. Після того, як томати перетворилися в більш-менш однорідну масу, вливаємо бульйон і вершки або молоко. Додаємо гілочки чебрецю і доводимо суп до кипіння і варимо протягом 15 хвилин. Після, витягаємо чебрець, додаємо в гарячий суп тертий сир і перемішуємо до тих пір, поки він не розплавиться. Щоб суп був більш однорідним, перед подачею перетріть через сито або збийте блендером.
    Аналогічний томатний суп можна приготувати і з плавленим сиром, тільки врахуйте, що останній повинен бути хорошої якості.

    Турецький томатний суп з сиром


    Турецький томатний суп - доступне та просте у приготуванні блюдо на основі томатного соку . В якості основи для страви краще використовувати домашній томатний сік, але якщо ви зупинилися на купленому продукті, додайте сіль з особливою обережністю, оскільки часто готові соки продаються вже солоними.
    Інгредієнти:

  • томатний сік - 1 л;

  • вершкове масло - 3 ст. ложки;

  • борошно - 2 ст. ложки;

  • сіль - 2 ч. ложки;

  • мелений чорний перець - 1/4 ч. ложки;

  • молоко - 1 ст.;

  • сир кашар.


  • Приготування
    У каструлі розтоплюємо вершкове масло й обсмажуємо на ньому борошно протягом хвилини. Обережно вливаємо до обсмаженої борошні томатний сік, безперервно помішуючи. Потім заправляємо все сіллю, перцем і варимо суп на повільному вогні близько 10 хвилин. Після зняття страви з вогню, додаємо молоко і розливаємо страву по тарілках. Посипаємо суп турецьким сиром кашар перед подачею.

    Томатний крем суп з сиром - рецепт


    Цей рецепт супу відрізняється від попередніх своєю пікантним смаком. Останнього можна досягти завдяки попередньому запікання овочів перед відварюванням. А якщо у вас є доступ до мангала або багаття, не пропустіть шанс надати страві аромат димку.
    Інгредієнти:

  • свіжі томати - 1 кг;

  • ріпчаста цибуля - 2 шт.;

  • морква - 2 шт.;

  • часник - 4 зубчики;

  • оливкова олія;

  • сіль, перець - за смаком;

  • овочевий бульйон - 4 ст.;

  • сушений орегано - 1 /2 ч. ложки;

  • копчена паприка - 1/2 ч. ложки;

  • твердий сир - 140 г;

  • томати у власному соку - 600 р.


  • Приготування
    Духовку розігріваємо до 200°C. Деко для випічки застеляємо папером і викладаємо на неї овочі: томати, цибулю та моркву, полив їх
    Томатний суп з сиром
    маслом. Посипаємо блюдо сіллю з перцем. У фольгу загорнути зубчики часнику і запікаємо все близько 45 хвилин.
    Кладемо запечені овочі в каструлю разом з томатами у власному соку, орегано, паприкою, і заливаємо все бульйоном. Після того, як вміст каструлі дійде до кипіння, перелити суп в блендер настільний і збиваємо до однорідності. Крем-суп повертаємо на вогонь, підігріваємо повторно і змішуємо з тертим сиром. Варимо суп до тих пір, поки сир повністю не розплавиться, після чого, подаємо блюдо, посипавши ще невеликою кількістю сиру зверху. Приємного апетиту!
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Рисовий суп з помідорами
    Рисовий суп з помідорами
    Варіантів створення рисових супів дуже багато. І сьогодні ми пропонуємо вам ще декілька цікавих і оригінальних рецептів приготування рисового супу з
    Соус з фаршу
    Соус з фаршу
    Соуси з м'ясом - традиційна складова італійської кухні. Їх досить часто використовують в приготуванні пасти і лазаньї. І сьогодні ми розповімо, як
    Кабачки з м'ясом
    Кабачки з м'ясом
    Кабачки, мають нейтральний смак, поєднуються з багатьма інгредієнтами. Але найчастіше їх готують з м'ясом. Ось про цих цікавих варіантах створення
    Лазанья з грибами - рецепт
    Лазанья з грибами - рецепт
    Класичний рецепт лазаньї не передбачає додавання грибів в начинку, проте в кулінарії немає строгих правил. Пропонуємо вашій увазі декілька цікавих
    Лазанья з яловичини
    Лазанья з яловичини
    Лазанья - відоме італійське блюдо, родом з провінції Болоньї. У класичному варіанті її готують з фаршу яловичини. Давайте розберемо кілька варіантів
    Томатний суп гаспачо
    Томатний суп гаспачо
    Гаспачо - традиційний суп іспанської кухні, який подається холодним. Він виходить ароматним і ситним і подається з хлібними тостами з часником.