Томатні супи -пюре чудово поєднуються як з простими, так і з екзотичними сирами. Перевірити це твердження, повторивши один або кілька з наших улюблених томатних рецептів.
Томатний суп-пюре з сиром
Класичний італійський суп з сиром - ідеальне блюдо для початку знайомства з томатными супами.
Інгредієнти: оливкова олія - 2 ст. ложки; ріпчаста цибуля - 1 шт.; часник - 2 зубчики; борошно - 2 ст. ложки; томати у власному соку - 800 г; овочевий бульйон - 2 ст.; молоко - 1/2 ст.; чебрець - 3 гілочки; сир Пармезан - 160 г; сіль, перець - за смаку. Приготування У каструлі розігріваємо оливкову олію і обсмажуємо на ньому дрібно нарізану цибулю до прозорості. Додаємо до цибулі пропущений через прес часник і продовжуємо готування ще секунд 30 а потім всипаємо борошно. Тепер настала черга томатів: їх прямо з рідиною заливаємо в каструлю і розминаємо толкушкой для картоплі. Після того, як томати перетворилися в більш-менш однорідну масу, вливаємо бульйон і вершки або молоко. Додаємо гілочки чебрецю і доводимо суп до кипіння і варимо протягом 15 хвилин. Після, витягаємо чебрець, додаємо в гарячий суп тертий сир і перемішуємо до тих пір, поки він не розплавиться. Щоб суп був більш однорідним, перед подачею перетріть через сито або збийте блендером.
Аналогічний томатний суп можна приготувати і з плавленим сиром, тільки врахуйте, що останній повинен бути хорошої якості.
Турецький томатний суп з сиром
Турецький томатний суп - доступне та просте у приготуванні блюдо на основі томатного соку . В якості основи для страви краще використовувати домашній томатний сік, але якщо ви зупинилися на купленому продукті, додайте сіль з особливою обережністю, оскільки часто готові соки продаються вже солоними.
Інгредієнти: томатний сік - 1 л; вершкове масло - 3 ст. ложки; борошно - 2 ст. ложки; сіль - 2 ч. ложки; мелений чорний перець - 1/4 ч. ложки; молоко - 1 ст.; сир кашар. Приготування У каструлі розтоплюємо вершкове масло й обсмажуємо на ньому борошно протягом хвилини. Обережно вливаємо до обсмаженої борошні томатний сік, безперервно помішуючи. Потім заправляємо все сіллю, перцем і варимо суп на повільному вогні близько 10 хвилин. Після зняття страви з вогню, додаємо молоко і розливаємо страву по тарілках. Посипаємо суп турецьким сиром кашар перед подачею.
Томатний крем суп з сиром - рецепт
Цей рецепт супу відрізняється від попередніх своєю пікантним смаком. Останнього можна досягти завдяки попередньому запікання овочів перед відварюванням. А якщо у вас є доступ до мангала або багаття, не пропустіть шанс надати страві аромат димку.
Інгредієнти: свіжі томати - 1 кг; ріпчаста цибуля - 2 шт.; морква - 2 шт.; часник - 4 зубчики; оливкова олія; сіль, перець - за смаком; овочевий бульйон - 4 ст.; сушений орегано - 1 /2 ч. ложки; копчена паприка - 1/2 ч. ложки; твердий сир - 140 г; томати у власному соку - 600 р. Приготування Духовку розігріваємо до 200°C. Деко для випічки застеляємо папером і викладаємо на неї овочі: томати, цибулю та моркву, полив їх
маслом. Посипаємо блюдо сіллю з перцем. У фольгу загорнути зубчики часнику і запікаємо все близько 45 хвилин.
Кладемо запечені овочі в каструлю разом з томатами у власному соку, орегано, паприкою, і заливаємо все бульйоном. Після того, як вміст каструлі дійде до кипіння, перелити суп в блендер настільний і збиваємо до однорідності. Крем-суп повертаємо на вогонь, підігріваємо повторно і змішуємо з тертим сиром. Варимо суп до тих пір, поки сир повністю не розплавиться, після чого, подаємо блюдо, посипавши ще невеликою кількістю сиру зверху. Приємного апетиту!