Фиадоне

Фиадоне
Фиадоне – традиційний корсиканська пиріг, який печуть на Великдень. Він користується величезною популярністю у всіх країнах і неодмінно стане улюбленим ласощами на вашому столі! Пропонуємо вам кілька рецептів приготування фиадоне.

Фиадоне по-італійськи


Інгредієнти:

  • сир – 450 г;

  • пудра цукрова – 150 г;

  • яйце – 6 шт.;

  • сіль – щіпка;

  • лимонна цедра – 05 ч. ложки;

  • борошно – 50 р;

  • масло вершкове – 30 р.


  • Приготування
    Сир викладаємо в миску і трохи збиваємо міксером. Потім всипаємо борошно, перемішуємо, додаємо сіль, цукрову пудру, розбиваємо яйця і кладемо терту лимонну цедру. Збиваємо до однорідності. Форму для запікання промазуємо вершковим маслом і виливаємо рівномірно приготоване тісто. Відправляємо десерт в духовку, прогріту до температури 180°С. Перевіряємо фиадоне на готовність зубочисткою, потім злегка остуджуємо, розрізаємо на квадратики, подаємо на стіл і насолоджуємося неймовірно ароматним і смачним десертом, запиваючи його свіжовичавленим холодним апельсиновим соком.

    Фиадоне в мультиварці


    Інгредієнти:

  • масло вершкове – 30 г;

  • борошно – 30 г;

  • цукрова пудра;

  • сир – 450 г;

  • лимонна цедра – за смаком;

  • яйце – 6 шт.


  • Приготування
    Сир злегка збиваємо, додаємо борошно і перемішуємо. Потім додаємо яйця, цукрову пудру і терту лимонну цедру. Збиваємо все міксером до однорідності і викладаємо в чашу мультиварки, змащену вершковим маслом. Зверху покласти за бажанням шоколадні краплі. Тепер виставляємо режим «Випічка» і готуємо десерт приблизно 50 хвилин. Подаємо готовий фиадоне зі сметанкою або варенням, розрізаємо на порційні шматочки.

    Сирний десерт фиадоне


    Інгредієнти:

  • сир рікотта – 1 ст.;

  • цукор – 50 г;
  • Фиадоне

  • яйце – 3 шт.;

  • кукурудзяний крохмаль – 1 ст. ложка;

  • ванілін – за смаком.


  • Приготування
    Духовку запалюємо заздалегідь і розігріваємо приблизно до 180°С. Яйця збиваємо дочиста з цукром, додаємо терту лимонну цедру за смаком, ванілін і крохмаль. Все збиваємо, кладемо рікотту і гарненько перемішуємо. Форму для випічки застеляємо спеціальним папером і виливаємо приготоване сирне тісто. Ставимо десерт в духовку на 45 хвилин і випікаємо до золотистого кольору! Після цього перекладаємо фиадоне на блюдо, остуджуємо, розрізаємо на невеликі трикутнички, подаємо до столу і насолоджуємося чудово ароматним і ситним сирним десертом, запиваючи його гарячим чаєм або холодним соком.
    Додав: admin | 12-07-2015, 22:05
    Переглядів: 222