Лимонна помадка - рецепт
Лимонна помадка – чудове ласощі, яке чудово підійде в якості десерту, а також стане в нагоді вам для прикраси тістечок, пасок і тортів.
Інгредієнти:
лимон – 6 шт.;
пудра цукрова – 175 г;
яйце – 6 шт.;
масло вершкове – 30 р.
Приготування
В лимонному соці розчиняємо цукрову пудру і перемішуємо. Додаємо яйця і збиваємо масу міксером. Далі беремо сотейник з товстим дном, розтоплюємо в ньому вершкове масло і вливаємо туди лимонно-яєчну суміш. Варимо її на слабенькому вогні, постійно помішуючи, поки масу не почне прилипати до ложки. Після цього акуратно знімаємо помадку з вогню і даємо їй постояти. Потім додаємо лимонну цедру і ретельно перемішуємо. Розливаємо готову помадку по баночках і прибираємо в холодильник на зберігання.
Інгредієнти:
дрібний цукор – 1 ст.;
окріп – 05 ст.;
сік лимонний – 2 5 ч. ложки.
Приготування
У широку каструлю насипати цукровий пісок, заливаємо його окропом і встановлюємо на водяну баню. Після закипання зменшуємо вогонь, знімаємо ложечкою піну і, не заважаючи, варимо сироп приблизно 3 хвилинки. Тепер перевіряємо суміш на готовність: капаємо краплю сиропу в холодну воду і якщо з нього можна сформувати кульку, то він готовий. Потім швиденько знімаємо посуд з вогню і ставимо в тазик з льодом. Вливаємо лимонний сік і інтенсивно перемішуємо вміст до побіління. Далі скачуємо помадку в кульку, накриваємо вологою серветкою і залишаємо на 20 хвилин. Зберігаємо в холодильнику, а перед використанням і прикрасою торта, нагріваємо спочатку до 45°С.
Інгредієнти:
цукор – 430 г;
молоко – 150 мл;
масло вершкове – 65 г;
мак – 60 г;
лимонна цедра – за смаком.
Приготування
Наливаємо в каструлю з товстим дном молочко, всипаємо цукор, кладемо масло і, помішуючи, нагріваємо на тихому вогні до повного розчинення кристалів. Доводимо масу до кипіння, накриваємо кришкою і кип'ятимо рівно 2 хвилини, а потім знімаємо кришку. Уварюють сироп приблизно 15 хвилин, знімаємо з вогню, обережно опускаємо дно каструлі в миску з крижаною водою і охолодити суміш до температури 40°С. Після цього додаємо мелений мак і дрібненько натерту лимонну цедру. Заважаємо все лопаткою або міксером на самій низькій швидкості до загустіння і втрати блиску. Викладаємо готову помадку в змащену маслом форму, даємо їй добре застигнути, а потім нарізаємо на квадратики і насолоджуємося пікантним лимонним смаком і духмяним ароматом.
Масляна-лимонна помадка
Інгредієнти:
Приготування
В лимонному соці розчиняємо цукрову пудру і перемішуємо. Додаємо яйця і збиваємо масу міксером. Далі беремо сотейник з товстим дном, розтоплюємо в ньому вершкове масло і вливаємо туди лимонно-яєчну суміш. Варимо її на слабенькому вогні, постійно помішуючи, поки масу не почне прилипати до ложки. Після цього акуратно знімаємо помадку з вогню і даємо їй постояти. Потім додаємо лимонну цедру і ретельно перемішуємо. Розливаємо готову помадку по баночках і прибираємо в холодильник на зберігання.
Лимонна-цукрова помадка
Інгредієнти:
Приготування
У широку каструлю насипати цукровий пісок, заливаємо його окропом і встановлюємо на водяну баню. Після закипання зменшуємо вогонь, знімаємо ложечкою піну і, не заважаючи, варимо сироп приблизно 3 хвилинки. Тепер перевіряємо суміш на готовність: капаємо краплю сиропу в холодну воду і якщо з нього можна сформувати кульку, то він готовий. Потім швиденько знімаємо посуд з вогню і ставимо в тазик з льодом. Вливаємо лимонний сік і інтенсивно перемішуємо вміст до побіління. Далі скачуємо помадку в кульку, накриваємо вологою серветкою і залишаємо на 20 хвилин. Зберігаємо в холодильнику, а перед використанням і прикрасою торта, нагріваємо спочатку до 45°С.
Маково-лимонна помадка
Інгредієнти:
Приготування
Наливаємо в каструлю з товстим дном молочко, всипаємо цукор, кладемо масло і, помішуючи, нагріваємо на тихому вогні до повного розчинення кристалів. Доводимо масу до кипіння, накриваємо кришкою і кип'ятимо рівно 2 хвилини, а потім знімаємо кришку. Уварюють сироп приблизно 15 хвилин, знімаємо з вогню, обережно опускаємо дно каструлі в миску з крижаною водою і охолодити суміш до температури 40°С. Після цього додаємо мелений мак і дрібненько натерту лимонну цедру. Заважаємо все лопаткою або міксером на самій низькій швидкості до загустіння і втрати блиску. Викладаємо готову помадку в змащену маслом форму, даємо їй добре застигнути, а потім нарізаємо на квадратики і насолоджуємося пікантним лимонним смаком і духмяним ароматом.
Рекомендуємо добрі рецепти
Помадка из какао
Шоколадная помадка - это не только крем для тортов или пирожных, но еще и самостоятельный, очень вкусный десерт. Нежный сливочно-шоколадный вкус
Молочна помадка – рецепт
Молочна помадка - десерт, здатний порадувати будь-ласуна. Приготувати ласощі не складе труднощів, головне дотримуватися рецепту, яким ми з вами
Як варити помадку?
Помадка - досить простий і в теж час смачне ласощі. Такий десерт, приготований в домашніх умовах, може стати гідною заміною купівельними цукерок
Помадка для булочок
Щоб булочка мала більш привабливий і апетитний вигляд, зверху її покривають помадкою. Але помадка - це не тільки прикраса булочки, але ще і дуже
Помадка - рецепт
Помадка служить простим і ефектною прикрасою будь-якого десерту, а застиглому вигляді перетворюється на смачні цукерки, які можна готувати з
Шоколадна помадка - рецепт
Шоколадна помадка - чудове прикраса для будь-якої випічки. Хочете піднести сім'ї або гостям приголомшливо красивий десерт? Тоді наші рецепти