Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Як варити помадку?

Як варити помадку?

5-07-2015, 22:20
1 001
Як варити помадку?
Помадка – смачне ласощі представляє собою збитий загустілий цукровий сироп з додаванням різних смакових добавок. Її використовують для глазурування виробів з тіста, застосовують при виготовленні цукерок, всіляких десертів або просто подають як десерт. Давайте дізнаємося з вами, як правильно зварити помадку прямо у себе вдома.

Як приготувати цукрову помадку?


Інгредієнти:

  • цукровий пісок – 250 г;

  • кип'ячена вода – 150 мл;

  • розчин лимонної кислоти – 12 крапель.


  • Приготування
    Цукровий пісок всипаємо в каструлю, заливаємо окропом і перемішуємо до розчинення кристалів. Потім акуратненько, вологою ганчірочкою видаляємо з поверхні посуду налиплий цукор, ставимо сиропчик на вогонь і варимо, до закипання. Періодично знімаємо утворену піну і обережно витираємо бризки. Далі зменшуємо вогонь, накриваємо каструлю щільно кришкою. Помадка буде готова тоді, коли крапелька цукрового сиропу в холодній воді перетвориться на м'який кульку. Після цього додаємо розчин лимонної кислоти, ретельно перемішуємо і знімаємо з плити.

    Як варити цитрусову помадку?


    Інгредієнти:

  • апельсин – 1 шт.;

  • лимон – 025 шт.;

  • цукор – 100 г;

  • масло вершкове – 70 г;

  • яйце – 1 шт.


  • Приготування
    З фруктів знімаємо цедру і вичавлюємо сік. Цедру нарізаємо дрібними кубиками, з'єднайте з цитрусовим соком і варимо на маленькому вогні приблизно 5-7 хвилин. Потім отриману масу проціджують через сито, додаємо до відвару цукор і кладемо вершкове масло. Доводимо до кипіння і даємо трохи охолонути. Яйце окремо збиваємо міксером в густу піну і, не припиняючи помішування, повільно вливаємо кілька ложок гарячого сиропу. А потім залишився сиропчик тоненькою цівкою переливаємо яєчну масу, постійно збиваючи вінчиком. Знову ставимо суміш на слабкий вогонь і варимо до загустіння. Помадка по консистенції повинна бути схожа на варене згущене молоко. Після цього прибираємо її на півгодини в холодильник.

    Як варити горіхову помадку?


    Інгредієнти:

  • борошно – 1 ст.;
  • Як варити помадку?

  • цукор – 07 ст.;

  • масло вершкове – 150 г;

  • мускатний горіх – 05 ч. ложки;

  • фісташки – 100 г;

  • какао – щіпка;

  • джем апельсиновий – 1 ст. ложки;

  • коньяк -1 ст. ложка.


  • Приготування
    На сковороді розтоплюємо масло, додаємо борошно і обсмажуємо до рум'яного кольору. Потім вливаємо кілька ложок теплої води і швиденько розмішуємо. Далі з'єднуємо масу з пудрою, додаємо какао, кладемо подрібнені очищені фісташки, джем, вливаємо коньяк і перемішуємо. Готуємо ще кілька хвилин до загустіння, а потім охолоджуємо.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Молочна помадка – рецепт
    Молочна помадка – рецепт
    Молочна помадка - десерт, здатний порадувати будь-ласуна. Приготувати ласощі не складе труднощів, головне дотримуватися рецепту, яким ми з вами
    Лимонна помадка - рецепт
    Лимонна помадка - рецепт
    Лимонна помадка - дивно просте, і в теж час смачне солодке блюдо. Такий помадкою можна прикрасити торт або тістечко. Приготувати його зовсім не
    Помадка для булочок
    Помадка для булочок
    Щоб булочка мала більш привабливий і апетитний вигляд, зверху її покривають помадкою. Але помадка - це не тільки прикраса булочки, але ще і дуже
    Помадка - рецепт
    Помадка - рецепт
    Помадка служить простим і ефектною прикрасою будь-якого десерту, а застиглому вигляді перетворюється на смачні цукерки, які можна готувати з
    Шоколадна помадка - рецепт
    Шоколадна помадка - рецепт
    Шоколадна помадка - чудове прикраса для будь-якої випічки. Хочете піднести сім'ї або гостям приголомшливо красивий десерт? Тоді наші рецепти
    Ленінградський торт - рецепт
    Ленінградський торт - рецепт
    Любите смачні тортики, які швидко готуються? Значить вам точно сподобається рецепт десерту "Ленінградського". Як його приготувати, який знадобиться