Як варити помадку?
Помадка – смачне ласощі представляє собою збитий загустілий цукровий сироп з додаванням різних смакових добавок. Її використовують для глазурування виробів з тіста, застосовують при виготовленні цукерок, всіляких десертів або просто подають як десерт. Давайте дізнаємося з вами, як правильно зварити помадку прямо у себе вдома.
Інгредієнти:
цукровий пісок – 250 г;
кип'ячена вода – 150 мл;
розчин лимонної кислоти – 12 крапель.
Приготування
Цукровий пісок всипаємо в каструлю, заливаємо окропом і перемішуємо до розчинення кристалів. Потім акуратненько, вологою ганчірочкою видаляємо з поверхні посуду налиплий цукор, ставимо сиропчик на вогонь і варимо, до закипання. Періодично знімаємо утворену піну і обережно витираємо бризки. Далі зменшуємо вогонь, накриваємо каструлю щільно кришкою. Помадка буде готова тоді, коли крапелька цукрового сиропу в холодній воді перетвориться на м'який кульку. Після цього додаємо розчин лимонної кислоти, ретельно перемішуємо і знімаємо з плити.
Інгредієнти:
апельсин – 1 шт.;
лимон – 025 шт.;
цукор – 100 г;
масло вершкове – 70 г;
яйце – 1 шт.
Приготування
З фруктів знімаємо цедру і вичавлюємо сік. Цедру нарізаємо дрібними кубиками, з'єднайте з цитрусовим соком і варимо на маленькому вогні приблизно 5-7 хвилин. Потім отриману масу проціджують через сито, додаємо до відвару цукор і кладемо вершкове масло. Доводимо до кипіння і даємо трохи охолонути. Яйце окремо збиваємо міксером в густу піну і, не припиняючи помішування, повільно вливаємо кілька ложок гарячого сиропу. А потім залишився сиропчик тоненькою цівкою переливаємо яєчну масу, постійно збиваючи вінчиком. Знову ставимо суміш на слабкий вогонь і варимо до загустіння. Помадка по консистенції повинна бути схожа на варене згущене молоко. Після цього прибираємо її на півгодини в холодильник.
Інгредієнти:
борошно – 1 ст.;
цукор – 07 ст.;
масло вершкове – 150 г;
мускатний горіх – 05 ч. ложки;
фісташки – 100 г;
какао – щіпка;
джем апельсиновий – 1 ст. ложки;
коньяк -1 ст. ложка.
Приготування
На сковороді розтоплюємо масло, додаємо борошно і обсмажуємо до рум'яного кольору. Потім вливаємо кілька ложок теплої води і швиденько розмішуємо. Далі з'єднуємо масу з пудрою, додаємо какао, кладемо подрібнені очищені фісташки, джем, вливаємо коньяк і перемішуємо. Готуємо ще кілька хвилин до загустіння, а потім охолоджуємо.
Як приготувати цукрову помадку?
Інгредієнти:
Приготування
Цукровий пісок всипаємо в каструлю, заливаємо окропом і перемішуємо до розчинення кристалів. Потім акуратненько, вологою ганчірочкою видаляємо з поверхні посуду налиплий цукор, ставимо сиропчик на вогонь і варимо, до закипання. Періодично знімаємо утворену піну і обережно витираємо бризки. Далі зменшуємо вогонь, накриваємо каструлю щільно кришкою. Помадка буде готова тоді, коли крапелька цукрового сиропу в холодній воді перетвориться на м'який кульку. Після цього додаємо розчин лимонної кислоти, ретельно перемішуємо і знімаємо з плити.
Як варити цитрусову помадку?
Інгредієнти:
Приготування
З фруктів знімаємо цедру і вичавлюємо сік. Цедру нарізаємо дрібними кубиками, з'єднайте з цитрусовим соком і варимо на маленькому вогні приблизно 5-7 хвилин. Потім отриману масу проціджують через сито, додаємо до відвару цукор і кладемо вершкове масло. Доводимо до кипіння і даємо трохи охолонути. Яйце окремо збиваємо міксером в густу піну і, не припиняючи помішування, повільно вливаємо кілька ложок гарячого сиропу. А потім залишився сиропчик тоненькою цівкою переливаємо яєчну масу, постійно збиваючи вінчиком. Знову ставимо суміш на слабкий вогонь і варимо до загустіння. Помадка по консистенції повинна бути схожа на варене згущене молоко. Після цього прибираємо її на півгодини в холодильник.
Як варити горіхову помадку?
Інгредієнти:
Приготування
На сковороді розтоплюємо масло, додаємо борошно і обсмажуємо до рум'яного кольору. Потім вливаємо кілька ложок теплої води і швиденько розмішуємо. Далі з'єднуємо масу з пудрою, додаємо какао, кладемо подрібнені очищені фісташки, джем, вливаємо коньяк і перемішуємо. Готуємо ще кілька хвилин до загустіння, а потім охолоджуємо.
Рекомендуємо добрі рецепти
Молочна помадка – рецепт
Молочна помадка - десерт, здатний порадувати будь-ласуна. Приготувати ласощі не складе труднощів, головне дотримуватися рецепту, яким ми з вами
Лимонна помадка - рецепт
Лимонна помадка - дивно просте, і в теж час смачне солодке блюдо. Такий помадкою можна прикрасити торт або тістечко. Приготувати його зовсім не
Помадка для булочок
Щоб булочка мала більш привабливий і апетитний вигляд, зверху її покривають помадкою. Але помадка - це не тільки прикраса булочки, але ще і дуже
Помадка - рецепт
Помадка служить простим і ефектною прикрасою будь-якого десерту, а застиглому вигляді перетворюється на смачні цукерки, які можна готувати з
Шоколадна помадка - рецепт
Шоколадна помадка - чудове прикраса для будь-якої випічки. Хочете піднести сім'ї або гостям приголомшливо красивий десерт? Тоді наші рецепти
Ленінградський торт - рецепт
Любите смачні тортики, які швидко готуються? Значить вам точно сподобається рецепт десерту "Ленінградського". Як його приготувати, який знадобиться