Молочна помадка – рецепт
Молочна помадка – це не тільки чудове ласощі, але і універсальний подарунок для рідних і друзів, що можна зробити власними руками. Ми підготували кілька рецептів універсальної молочної помадки, яка припаде до смаку всім.
Інгредієнти:
згущене молоко - 400 р;
молоко - 150 мл;
коричневий цукор - 450 г;
вершкове масло - 115 р.
Приготування
Всі інгредієнти змішуємо в каструлі з антипригарним покриттям і починаємо плавити їх на маленькому вогні, постійно помішуючи. Після того, як вміст каструлі дійде до кипіння, варимо його ще 10-15 хвилин, не припиняючи мішати. Готова помадка повинна мати температуру 118°С. Її легко перевірити за допомогою термометра, але якщо його немає, то капніть помадку в ємність з крижаною водою – крапля повинна перетворитися в пружний карамельний кульку. Знімаємо каструлю з вогню і викладаємо молочну помадку в покриту пергаментом форму. Після того, як ласощі повністю охолоне, нарізаємо його кубиками.
У цьому рецепті м'яку помадку ми вирішили урізноманітнити більш щільними текстурами, наприклад, тонким шаром пісочного тіста і подрібненими горіхами.
Інгредієнти:
пісочне тісто;
горіхи пекан - 1 1/2 ст.;
кукурудзяний сироп - 1/2 ст.;
згущене молоко - 1/3 ст.;
білі шоколадні краплі - 3 ст.;
коричневий цукор - 1/2 ст.;
ванільний екстракт - 1 ч. ложка;
кукурудзяний сироп - 1/4 ч. ложки.
Приготування
Духовку розігріваємо до 200°С. Змащуємо квадратну 20 см форму для випікання або покриваємо її пергаментом. Розкачуємо тісто в пласт товщиною півсантиметра і кладемо його на дно форми, але покриваючи її стінок. Наколюємо тісто виделкою по всій поверхні, а потім ставимо випікатися 10-12 хвилин.
У каструльці змішуємо сироп, згущене молоко, шоколадні краплі і коричневий цукор. Чекаємо, поки суміш стане густою і однорідною, а потім додаємо в неї кукурудзяний сироп і ванільний екстракт.
Виливаємо суміш для помадки поверх пісочного коржа, остуджуємо, посипаємо подрібненими горіхами, а потім ставимо повністю застигнути в холодильнику. Готову помадку нарізаємо на шматочки будь-якої форми і розміру.
До речі, горіхи пекан в рецепті можна замінити абсолютно будь-якими, приготувавши таким чином, наприклад, молочну помадку з кешью, фундук або фісташками. Приємного апетиту!
Молочна помадка в домашніх умовах
Інгредієнти:
Приготування
Всі інгредієнти змішуємо в каструлі з антипригарним покриттям і починаємо плавити їх на маленькому вогні, постійно помішуючи. Після того, як вміст каструлі дійде до кипіння, варимо його ще 10-15 хвилин, не припиняючи мішати. Готова помадка повинна мати температуру 118°С. Її легко перевірити за допомогою термометра, але якщо його немає, то капніть помадку в ємність з крижаною водою – крапля повинна перетворитися в пружний карамельний кульку. Знімаємо каструлю з вогню і викладаємо молочну помадку в покриту пергаментом форму. Після того, як ласощі повністю охолоне, нарізаємо його кубиками.
Як зробити молочну помадку на пісочному коржі?
У цьому рецепті м'яку помадку ми вирішили урізноманітнити більш щільними текстурами, наприклад, тонким шаром пісочного тіста і подрібненими горіхами.
Інгредієнти:
Приготування
Духовку розігріваємо до 200°С. Змащуємо квадратну 20 см форму для випікання або покриваємо її пергаментом. Розкачуємо тісто в пласт товщиною півсантиметра і кладемо його на дно форми, але покриваючи її стінок. Наколюємо тісто виделкою по всій поверхні, а потім ставимо випікатися 10-12 хвилин.
У каструльці змішуємо сироп, згущене молоко, шоколадні краплі і коричневий цукор. Чекаємо, поки суміш стане густою і однорідною, а потім додаємо в неї кукурудзяний сироп і ванільний екстракт.
Виливаємо суміш для помадки поверх пісочного коржа, остуджуємо, посипаємо подрібненими горіхами, а потім ставимо повністю застигнути в холодильнику. Готову помадку нарізаємо на шматочки будь-якої форми і розміру.
До речі, горіхи пекан в рецепті можна замінити абсолютно будь-якими, приготувавши таким чином, наприклад, молочну помадку з кешью, фундук або фісташками. Приємного апетиту!
Рекомендуємо добрі рецепти
Помадка из какао
Шоколадная помадка - это не только крем для тортов или пирожных, но еще и самостоятельный, очень вкусный десерт. Нежный сливочно-шоколадный вкус
Лимонна помадка - рецепт
Лимонна помадка - дивно просте, і в теж час смачне солодке блюдо. Такий помадкою можна прикрасити торт або тістечко. Приготувати його зовсім не
Як варити помадку?
Помадка - досить простий і в теж час смачне ласощі. Такий десерт, приготований в домашніх умовах, може стати гідною заміною купівельними цукерок
Помадка для булочок
Щоб булочка мала більш привабливий і апетитний вигляд, зверху її покривають помадкою. Але помадка - це не тільки прикраса булочки, але ще і дуже
Помадка - рецепт
Помадка служить простим і ефектною прикрасою будь-якого десерту, а застиглому вигляді перетворюється на смачні цукерки, які можна готувати з
Шоколадна помадка - рецепт
Шоколадна помадка - чудове прикраса для будь-якої випічки. Хочете піднести сім'ї або гостям приголомшливо красивий десерт? Тоді наші рецепти