Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Помадка для булочок

Помадка для булочок

5-07-2015, 22:12
1 223
Помадка для булочок
Помадку широко використовують для прикраси кондитерських виробів. Вона надаємо їм закінчений красивий вигляд, аромат і оригінальний смак. Давайте дізнаємося з вами, як в домашніх умовах приготувати смачну помадку для булочок .

Помадка для булочок з цукру


Інгредієнти:

  • вода фільтрована – 200 мл;

  • цукровий пісок – 600 г;

  • оцет столовий 9 % - 1 ст. ложка.


  • Приготування
    У невелику каструльку висипаємо цукровий пісок і заливаємо його кип'яченою теплою водою. Все добре перемішуємо і масу уварюють на малому вогні до тих пір, поки солодкий сироп не почне закипати і на поверхні не утворюється біла піна. Акуратно знімаємо її ложечкою і після закипання накриваємо каструлю кришкою і варимо до тих пір, поки сироп не стане м'яким. Перевіряємо готовність наступним способом: зачерпываем трохи помадки з каструльки ложку і опускаємо в миску з холодною водою. Якщо з суміші згортається тугий кулька, значить, наша помадка вже готова. Тепер вливаємо невелику кількість оцту, перемішуємо і залишаємо остигати. А, щоб на поверхні не утворилася скоринка – збризкуємо її холодною водою. Коли сироп повністю охолоне, збиваємо його хвилин 10 вилочкою, до утворення гладкої білої маси. Це і є цукрова помадка для булочок. Зберігаємо в холодильнику, а при необхідності просто підігріваємо її у мікрохвильовці.

    Помадка для булочок з корицею


    Інгредієнти:

  • мелена кориця – щіпка;

  • згущене молоко – 05 банки;

  • масло вершкове – 100 г;

  • ванілін – 1 пакетик;

  • сметана – 3 ст. ложки.


  • Приготування
    На водяній бані розтоплюємо вершкове масло, а потім додаємо сметану, всипаємо цукор і кидаємо ванілін і корицю за смаком. Після цього виливаємо згущене молоко і перемішуємо до однорідного стану. Ставимо посуд на слабенький вогонь і варимо хвилин 7-10 помішуючи. Коли масло почне відділятися і підніматися догори, вимикаємо вогонь і ставимо помадку остигати на холод. Потім беремо міксер і збиваємо масу до отримання однорідної гладкої маси. Ось і все, смачна вершкова кремова помадка для булочок готова!

    Шоколадна помадка для булочок


    Інгредієнти:

  • цукровий пісок – 30 г;

  • какао-порошок – 50 г;

  • молоко – 80 мл;

  • ванілін – щіпка.


  • Приготування
    Для приготування шоколадної помадки, беремо тарілочку, висипаємо в неї цукор, какао і кидаємо ванілін. Ретельно все перемішуємо, зливаємо трохи теплого молока і ставимо посуд на слабенький вогонь. Постійно помішуючи, доводимо масу до закипання знімаємо з плити, охолодити і наносимо на поверхню спечених булочок.

    Цитрусова помадка для булочок


    Інгредієнти:

  • апельсин – 1 шт.;

  • лимон – 05 шт.;

  • цукровий пісок – 100 г;

  • масло вершкове – 70 г;

  • яйце – 1 шт.


  • Приготування
    З апельсина і лимончика знімаємо шкірку і вичавлюємо з фруктів сік в миску. Цедру дрібно нарізаємо, викладаємо в сік і проварюємо її 7 хвилин на невеликому вогні. Готовий відвар проціджуємо в металевий посуд, додаємо вершкове масло і додаємо цукор. Ставимо на плиту і доводимо суміш до кипіння. Яйце збиваємо окремо в густу піну і акуратно вводимо в нього гарячий сироп, невеликими порціями, щоб яйце не заварилося. Потім збиваємо все віником, ставимо на повільний вогонь і варимо, помішуючи, до загустіння. Цитрусова помадка повинна вийти густоватой, схожим за консистенцією на згущене молоко. Ісля цього відправляємо її в холодильник і залишаємо там до повного охолодження. Якщо ви бажаєте отримати більш густу помадку, то при збиванні яйця підсипте трохи картопляного крохмалю чи борошна.

    Рецепт помадки для булочок


    Інгредієнти:

  • яєчний білок – 1 шт.;
  • Помадка для булочок

  • цукрова дрібна пудра – 150 г;

  • сік лимонний – за смаком.


  • Приготування
    Як зробити помадку для булочок? Отже, беремо охолоджений яєчний білок і його гарненько збиваємо міксером в густу піну так, щоб одержана маса при перевертанні не випадала з тарілки. Потім поступово додаємо цукрову пудру, продовжуючи збивання. В солодку масу вливаємо лимонний сік і перемішуємо все на великій швидкості ще хвилинки 2. Ну, ось і все, біла помадка для булочок готова до використання!
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Молочна помадка – рецепт
    Молочна помадка – рецепт
    Молочна помадка - десерт, здатний порадувати будь-ласуна. Приготувати ласощі не складе труднощів, головне дотримуватися рецепту, яким ми з вами
    Вершкова помадка
    Вершкова помадка
    Вершкова помадка - це простий і дуже смачний десерт, який не складе труднощів приготувати самим. При цьому, такий десерт можна давати навіть дітям,
    Лимонна помадка - рецепт
    Лимонна помадка - рецепт
    Лимонна помадка - дивно просте, і в теж час смачне солодке блюдо. Такий помадкою можна прикрасити торт або тістечко. Приготувати його зовсім не
    Як варити помадку?
    Як варити помадку?
    Помадка - досить простий і в теж час смачне ласощі. Такий десерт, приготований в домашніх умовах, може стати гідною заміною купівельними цукерок
    Шоколадна помадка - рецепт
    Шоколадна помадка - рецепт
    Шоколадна помадка - чудове прикраса для будь-якої випічки. Хочете піднести сім'ї або гостям приголомшливо красивий десерт? Тоді наші рецепти