Помадку широко використовують для прикраси кондитерських виробів. Вона надаємо їм закінчений красивий вигляд, аромат і оригінальний смак. Давайте дізнаємося з вами, як в домашніх умовах приготувати смачну помадку для булочок .
Помадка для булочок з цукру
Інгредієнти: вода фільтрована – 200 мл; цукровий пісок – 600 г; оцет столовий 9 % - 1 ст. ложка. Приготування У невелику каструльку висипаємо цукровий пісок і заливаємо його кип'яченою теплою водою. Все добре перемішуємо і масу уварюють на малому вогні до тих пір, поки солодкий сироп не почне закипати і на поверхні не утворюється біла піна. Акуратно знімаємо її ложечкою і після закипання накриваємо каструлю кришкою і варимо до тих пір, поки сироп не стане м'яким. Перевіряємо готовність наступним способом: зачерпываем трохи помадки з каструльки ложку і опускаємо в миску з холодною водою. Якщо з суміші згортається тугий кулька, значить, наша помадка вже готова. Тепер вливаємо невелику кількість оцту, перемішуємо і залишаємо остигати. А, щоб на поверхні не утворилася скоринка – збризкуємо її холодною водою. Коли сироп повністю охолоне, збиваємо його хвилин 10 вилочкою, до утворення гладкої білої маси. Це і є цукрова помадка для булочок. Зберігаємо в холодильнику, а при необхідності просто підігріваємо її у мікрохвильовці.
Помадка для булочок з корицею
Інгредієнти: мелена кориця – щіпка; згущене молоко – 05 банки; масло вершкове – 100 г; ванілін – 1 пакетик; сметана – 3 ст. ложки. Приготування На водяній бані розтоплюємо вершкове масло, а потім додаємо сметану, всипаємо цукор і кидаємо ванілін і корицю за смаком. Після цього виливаємо згущене молоко і перемішуємо до однорідного стану. Ставимо посуд на слабенький вогонь і варимо хвилин 7-10 помішуючи. Коли масло почне відділятися і підніматися догори, вимикаємо вогонь і ставимо помадку остигати на холод. Потім беремо міксер і збиваємо масу до отримання однорідної гладкої маси. Ось і все, смачна вершкова кремова помадка для булочок готова!
Шоколадна помадка для булочок
Інгредієнти: цукровий пісок – 30 г; какао-порошок – 50 г; молоко – 80 мл; ванілін – щіпка. Приготування Для приготування шоколадної помадки, беремо тарілочку, висипаємо в неї цукор, какао і кидаємо ванілін. Ретельно все перемішуємо, зливаємо трохи теплого молока і ставимо посуд на слабенький вогонь. Постійно помішуючи, доводимо масу до закипання знімаємо з плити, охолодити і наносимо на поверхню спечених булочок.
Цитрусова помадка для булочок
Інгредієнти: апельсин – 1 шт.; лимон – 05 шт.; цукровий пісок – 100 г; масло вершкове – 70 г; яйце – 1 шт. Приготування З апельсина і лимончика знімаємо шкірку і вичавлюємо з фруктів сік в миску. Цедру дрібно нарізаємо, викладаємо в сік і проварюємо її 7 хвилин на невеликому вогні. Готовий відвар проціджуємо в металевий посуд, додаємо вершкове масло і додаємо цукор. Ставимо на плиту і доводимо суміш до кипіння. Яйце збиваємо окремо в густу піну і акуратно вводимо в нього гарячий сироп, невеликими порціями, щоб яйце не заварилося. Потім збиваємо все віником, ставимо на повільний вогонь і варимо, помішуючи, до загустіння. Цитрусова помадка повинна вийти густоватой, схожим за консистенцією на згущене молоко. Ісля цього відправляємо її в холодильник і залишаємо там до повного охолодження. Якщо ви бажаєте отримати більш густу помадку, то при збиванні яйця підсипте трохи картопляного крохмалю чи борошна.
Рецепт помадки для булочок
Інгредієнти: яєчний білок – 1 шт.; цукрова дрібна пудра – 150 г; сік лимонний – за смаком. Приготування Як зробити помадку для булочок? Отже, беремо охолоджений яєчний білок і його гарненько збиваємо міксером в густу піну так, щоб одержана маса при перевертанні не випадала з тарілки. Потім поступово додаємо цукрову пудру, продовжуючи збивання. В солодку масу вливаємо лимонний сік і перемішуємо все на великій швидкості ще хвилинки 2. Ну, ось і все, біла помадка для булочок готова до використання!