Вернуться назад Распечатать

Молочна помадка – рецепт

Молочна помадка – рецепт
Молочна помадка – це не тільки чудове ласощі, але і універсальний подарунок для рідних і друзів, що можна зробити власними руками. Ми підготували кілька рецептів універсальної молочної помадки, яка припаде до смаку всім.

Молочна помадка в домашніх умовах


Інгредієнти:

  • згущене молоко - 400 р;

  • молоко - 150 мл;

  • коричневий цукор - 450 г;

  • вершкове масло - 115 р.


  • Приготування
    Всі інгредієнти змішуємо в каструлі з антипригарним покриттям і починаємо плавити їх на маленькому вогні, постійно помішуючи. Після того, як вміст каструлі дійде до кипіння, варимо його ще 10-15 хвилин, не припиняючи мішати. Готова помадка повинна мати температуру 118°С. Її легко перевірити за допомогою термометра, але якщо його немає, то капніть помадку в ємність з крижаною водою – крапля повинна перетворитися в пружний карамельний кульку. Знімаємо каструлю з вогню і викладаємо молочну помадку в покриту пергаментом форму. Після того, як ласощі повністю охолоне, нарізаємо його кубиками.

    Як зробити молочну помадку на пісочному коржі?


    У цьому рецепті м'яку помадку ми вирішили урізноманітнити більш щільними текстурами, наприклад, тонким шаром пісочного тіста і подрібненими горіхами.
    Інгредієнти:

  • пісочне тісто;

  • горіхи пекан - 1 1/2 ст.;

  • кукурудзяний сироп - 1/2 ст.;

  • згущене молоко - 1/3 ст.;

  • білі шоколадні краплі - 3 ст.;

  • коричневий цукор - 1/2 ст.;

  • ванільний екстракт - 1 ч. ложка;

  • кукурудзяний сироп - 1/4 ч. ложки.


  • Приготування
    Духовку розігріваємо до 200°С. Змащуємо квадратну 20 см форму для випікання або покриваємо її пергаментом. Розкачуємо тісто в
    Молочна помадка – рецепт
    пласт товщиною півсантиметра і кладемо його на дно форми, але покриваючи її стінок. Наколюємо тісто виделкою по всій поверхні, а потім ставимо випікатися 10-12 хвилин.
    У каструльці змішуємо сироп, згущене молоко, шоколадні краплі і коричневий цукор. Чекаємо, поки суміш стане густою і однорідною, а потім додаємо в неї кукурудзяний сироп і ванільний екстракт.
    Виливаємо суміш для помадки поверх пісочного коржа, остуджуємо, посипаємо подрібненими горіхами, а потім ставимо повністю застигнути в холодильнику. Готову помадку нарізаємо на шматочки будь-якої форми і розміру.
    До речі, горіхи пекан в рецепті можна замінити абсолютно будь-якими, приготувавши таким чином, наприклад, молочну помадку з кешью, фундук або фісташками. Приємного апетиту!