Молочна помадка – це не тільки чудове ласощі, але і універсальний подарунок для рідних і друзів, що можна зробити власними руками. Ми підготували кілька рецептів універсальної молочної помадки, яка припаде до смаку всім.
Молочна помадка в домашніх умовах
Інгредієнти: згущене молоко - 400 р; молоко - 150 мл; коричневий цукор - 450 г; вершкове масло - 115 р. Приготування Всі інгредієнти змішуємо в каструлі з антипригарним покриттям і починаємо плавити їх на маленькому вогні, постійно помішуючи. Після того, як вміст каструлі дійде до кипіння, варимо його ще 10-15 хвилин, не припиняючи мішати. Готова помадка повинна мати температуру 118°С. Її легко перевірити за допомогою термометра, але якщо його немає, то капніть помадку в ємність з крижаною водою – крапля повинна перетворитися в пружний карамельний кульку. Знімаємо каструлю з вогню і викладаємо молочну помадку в покриту пергаментом форму. Після того, як ласощі повністю охолоне, нарізаємо його кубиками.
Як зробити молочну помадку на пісочному коржі?
У цьому рецепті м'яку помадку ми вирішили урізноманітнити більш щільними текстурами, наприклад, тонким шаром пісочного тіста і подрібненими горіхами.
Інгредієнти: пісочне тісто; горіхи пекан - 1 1/2 ст.; кукурудзяний сироп - 1/2 ст.; згущене молоко - 1/3 ст.; білі шоколадні краплі - 3 ст.; коричневий цукор - 1/2 ст.; ванільний екстракт - 1 ч. ложка; кукурудзяний сироп - 1/4 ч. ложки. Приготування Духовку розігріваємо до 200°С. Змащуємо квадратну 20 см форму для випікання або покриваємо її пергаментом. Розкачуємо тісто в
пласт товщиною півсантиметра і кладемо його на дно форми, але покриваючи її стінок. Наколюємо тісто виделкою по всій поверхні, а потім ставимо випікатися 10-12 хвилин.
У каструльці змішуємо сироп, згущене молоко, шоколадні краплі і коричневий цукор. Чекаємо, поки суміш стане густою і однорідною, а потім додаємо в неї кукурудзяний сироп і ванільний екстракт.
Виливаємо суміш для помадки поверх пісочного коржа, остуджуємо, посипаємо подрібненими горіхами, а потім ставимо повністю застигнути в холодильнику. Готову помадку нарізаємо на шматочки будь-якої форми і розміру.
До речі, горіхи пекан в рецепті можна замінити абсолютно будь-якими, приготувавши таким чином, наприклад, молочну помадку з кешью, фундук або фісташками. Приємного апетиту!