Помадка – смачне ласощі представляє собою збитий загустілий цукровий сироп з додаванням різних смакових добавок. Її використовують для глазурування виробів з тіста, застосовують при виготовленні цукерок, всіляких десертів або просто подають як десерт. Давайте дізнаємося з вами, як правильно зварити помадку прямо у себе вдома.
Як приготувати цукрову помадку?
Інгредієнти: цукровий пісок – 250 г; кип'ячена вода – 150 мл; розчин лимонної кислоти – 12 крапель. Приготування Цукровий пісок всипаємо в каструлю, заливаємо окропом і перемішуємо до розчинення кристалів. Потім акуратненько, вологою ганчірочкою видаляємо з поверхні посуду налиплий цукор, ставимо сиропчик на вогонь і варимо, до закипання. Періодично знімаємо утворену піну і обережно витираємо бризки. Далі зменшуємо вогонь, накриваємо каструлю щільно кришкою. Помадка буде готова тоді, коли крапелька цукрового сиропу в холодній воді перетвориться на м'який кульку. Після цього додаємо розчин лимонної кислоти, ретельно перемішуємо і знімаємо з плити.
Як варити цитрусову помадку?
Інгредієнти: апельсин – 1 шт.; лимон – 025 шт.; цукор – 100 г; масло вершкове – 70 г; яйце – 1 шт. Приготування З фруктів знімаємо цедру і вичавлюємо сік. Цедру нарізаємо дрібними кубиками, з'єднайте з цитрусовим соком і варимо на маленькому вогні приблизно 5-7 хвилин. Потім отриману масу проціджують через сито, додаємо до відвару цукор і кладемо вершкове масло. Доводимо до кипіння і даємо трохи охолонути. Яйце окремо збиваємо міксером в густу піну і, не припиняючи помішування, повільно вливаємо кілька ложок гарячого сиропу. А потім залишився сиропчик тоненькою цівкою переливаємо яєчну масу, постійно збиваючи вінчиком. Знову ставимо суміш на слабкий вогонь і варимо до загустіння. Помадка по консистенції повинна бути схожа на варене згущене молоко. Після цього прибираємо її на півгодини в холодильник.
Як варити горіхову помадку?
Інгредієнти: борошно – 1 ст.; цукор – 07 ст.; масло вершкове – 150 г; мускатний горіх – 05 ч. ложки; фісташки – 100 г; какао – щіпка; джем апельсиновий – 1 ст. ложки; коньяк -1 ст. ложка. Приготування На сковороді розтоплюємо масло, додаємо борошно і обсмажуємо до рум'яного кольору. Потім вливаємо кілька ложок теплої води і швиденько розмішуємо. Далі з'єднуємо масу з пудрою, додаємо какао, кладемо подрібнені очищені фісташки, джем, вливаємо коньяк і перемішуємо. Готуємо ще кілька хвилин до загустіння, а потім охолоджуємо.