Лимонна помадка – чудове ласощі, яке чудово підійде в якості десерту, а також стане в нагоді вам для прикраси тістечок, пасок і тортів.
Масляна-лимонна помадка
Інгредієнти: лимон – 6 шт.; пудра цукрова – 175 г; яйце – 6 шт.; масло вершкове – 30 р. Приготування В лимонному соці розчиняємо цукрову пудру і перемішуємо. Додаємо яйця і збиваємо масу міксером. Далі беремо сотейник з товстим дном, розтоплюємо в ньому вершкове масло і вливаємо туди лимонно-яєчну суміш. Варимо її на слабенькому вогні, постійно помішуючи, поки масу не почне прилипати до ложки. Після цього акуратно знімаємо помадку з вогню і даємо їй постояти. Потім додаємо лимонну цедру і ретельно перемішуємо. Розливаємо готову помадку по баночках і прибираємо в холодильник на зберігання.
Лимонна-цукрова помадка
Інгредієнти: дрібний цукор – 1 ст.; окріп – 05 ст.; сік лимонний – 2 5 ч. ложки. Приготування У широку каструлю насипати цукровий пісок, заливаємо його окропом і встановлюємо на водяну баню. Після закипання зменшуємо вогонь, знімаємо ложечкою піну і, не заважаючи, варимо сироп приблизно 3 хвилинки. Тепер перевіряємо суміш на готовність: капаємо краплю сиропу в холодну воду і якщо з нього можна сформувати кульку, то він готовий. Потім швиденько знімаємо посуд з вогню і ставимо в тазик з льодом. Вливаємо лимонний сік і інтенсивно перемішуємо вміст до побіління. Далі скачуємо помадку в кульку, накриваємо вологою серветкою і залишаємо на 20 хвилин. Зберігаємо в холодильнику, а перед використанням і прикрасою торта, нагріваємо спочатку до 45°С.
Маково-лимонна помадка
Інгредієнти: цукор – 430 г; молоко – 150 мл; масло вершкове – 65 г; мак – 60 г; лимонна цедра – за смаком. Приготування Наливаємо в каструлю з товстим дном молочко, всипаємо цукор, кладемо масло і, помішуючи, нагріваємо на тихому вогні до
повного розчинення кристалів. Доводимо масу до кипіння, накриваємо кришкою і кип'ятимо рівно 2 хвилини, а потім знімаємо кришку. Уварюють сироп приблизно 15 хвилин, знімаємо з вогню, обережно опускаємо дно каструлі в миску з крижаною водою і охолодити суміш до температури 40°С. Після цього додаємо мелений мак і дрібненько натерту лимонну цедру. Заважаємо все лопаткою або міксером на самій низькій швидкості до загустіння і втрати блиску. Викладаємо готову помадку в змащену маслом форму, даємо їй добре застигнути, а потім нарізаємо на квадратики і насолоджуємося пікантним лимонним смаком і духмяним ароматом.