Фиадоне – традиційний корсиканська пиріг, який печуть на Великдень. Він користується величезною популярністю у всіх країнах і неодмінно стане улюбленим ласощами на вашому столі! Пропонуємо вам кілька рецептів приготування фиадоне.
Фиадоне по-італійськи
Інгредієнти: сир – 450 г; пудра цукрова – 150 г; яйце – 6 шт.; сіль – щіпка; лимонна цедра – 05 ч. ложки; борошно – 50 р; масло вершкове – 30 р. Приготування Сир викладаємо в миску і трохи збиваємо міксером. Потім всипаємо борошно, перемішуємо, додаємо сіль, цукрову пудру, розбиваємо яйця і кладемо терту лимонну цедру. Збиваємо до однорідності. Форму для запікання промазуємо вершковим маслом і виливаємо рівномірно приготоване тісто. Відправляємо десерт в духовку, прогріту до температури 180°С. Перевіряємо фиадоне на готовність зубочисткою, потім злегка остуджуємо, розрізаємо на квадратики, подаємо на стіл і насолоджуємося неймовірно ароматним і смачним десертом, запиваючи його свіжовичавленим холодним апельсиновим соком.
Фиадоне в мультиварці
Інгредієнти: масло вершкове – 30 г; борошно – 30 г; цукрова пудра; сир – 450 г; лимонна цедра – за смаком; яйце – 6 шт. Приготування Сир злегка збиваємо, додаємо борошно і перемішуємо. Потім додаємо яйця, цукрову пудру і терту лимонну цедру. Збиваємо все міксером до однорідності і викладаємо в чашу мультиварки, змащену вершковим маслом. Зверху покласти за бажанням шоколадні краплі. Тепер виставляємо режим «Випічка» і готуємо десерт приблизно 50 хвилин. Подаємо готовий фиадоне зі сметанкою або варенням, розрізаємо на порційні шматочки.
Сирний десерт фиадоне
Інгредієнти: сир рікотта – 1 ст.; цукор – 50 г; яйце – 3 шт.; кукурудзяний крохмаль – 1 ст. ложка; ванілін – за смаком. Приготування Духовку запалюємо заздалегідь і розігріваємо приблизно до 180°С. Яйця збиваємо дочиста з цукром, додаємо терту лимонну цедру за смаком, ванілін і крохмаль. Все збиваємо, кладемо рікотту і гарненько перемішуємо. Форму для випічки застеляємо спеціальним папером і виливаємо приготоване сирне тісто. Ставимо десерт в духовку на 45 хвилин і випікаємо до золотистого кольору! Після цього перекладаємо фиадоне на блюдо, остуджуємо, розрізаємо на невеликі трикутнички, подаємо до столу і насолоджуємося чудово ароматним і ситним сирним десертом, запиваючи його гарячим чаєм або холодним соком.