Піта - рецепт
Якщо ви хочете побалувати себе оригінальним італійським блюдом, то зовсім не обов'язково робити традиційне блюдо – піцу. У цьому випадку можна приготувати піту, яка являє собою пиріг з різноманітною начинкою з тонкого лаваша. Давайте дізнаємося з вами кілька цікавих рецептів приготування піти.
Інгредієнти:
тепла вода – 1 ст.;
цукор – 1 ч. ложка;
сіль – 1 ч. ложка;
борошно – 3 ст.;
масло рослинне – 1 ст. ложка;
сухі швидкодіючі дріжджі – 1 ч. ложка.
Приготування
Отже, всі необхідні інгредієнти кладемо в відерце хлібопічки, вибираємо на дисплеї програму «Тісто» і натискаємо «Пуск». Після звукового сигналу, тісто перекладаємо на робочу поверхню, присипану борошном. Обережно розгортаємо його в джгут товщиною близько 40 див. Потім тісто розрізаємо на 8 частин і скачуємо кожну спочатку в гладкий кульку, а потім в коло діаметром 25 див. Відкладаємо підготовлені коржі в бік, накриваємо чистим рушником і даємо їм піднятися протягом 30 хвилин. Цим часом розігріваємо духовку, виставивши температуру 260 градусів. Тепер кладемо 2 піти на решітку і випікаємо 5 хвилин до тих пір, поки вони не підрум'яняться і не стануть пишними. Далі акуратно перекладаємо їх у паперовий пакетик або накриваємо вологим рушником. Коли піти стануть м'якими, обережно розрізаємо їх навпіл і наповнюємо будь-якою начинкою.
Інгредієнти:
вода фільтрована – 2 ст. ложки;
телятина – 300 р;
цибулина – 1 шт.;
помідор – 1 шт.;
приправа до м'яса – 2 ч. ложки;
піта – 1 шт.;
спеції;
перець болгарський – 1 шт.
Приготування
Для початку нам необхідно приготувати начинку для піти: м'ясо очищаємо від пленочек і розрізаємо на шматочки. Потім перекручуємо через м'ясорубку, підсолюємо і перчимо. Цибулину і перець очищаємо, подрібнюємо і додаємо до фаршу. Далі вливаємо трохи води і вимішуємо все руками. Тепер беремо заздалегідь приготовані піти, розрізаємо навпіл, змащуємо оливковою маслом і викладаємо тонкий шар фаршу. Складаємо удвічі, притискаємо краю рукою і запікаємо в духовці 6 хвилин при 180°С. Після цього перевертаємо блюдо і запікаємо ще 5 хвилин. Подаємо піту з м'ясом в теплому вигляді з вашим улюбленим соусом.
Інгредієнти:
олія оливкова – 3 ст. ложки;
баклажан – 1 шт.;
баранина – 225 г;
мелений коріандр – щіпка;
кмин – щіпка;
грецький йогурт – 200 мл;
свіжий коріандр – 1 ст. ложка;
свіжий огірок – 1 шт.;
піта – 3 шт.;
помідор – 1 шт.
Приготування
У сковороду наливаємо трохи масла, ставимо на вогонь і розігріваємо. Потім викладаємо шматочки баклажана, пасеруємо їх протягом 8 хвилин до золотавої скоринки, і викладаємо на тарілку. Після цього обсмажуємо там же баранину і приправляємо м'ясо спеціями за смаком. Повертаємо в сковороду баклажани і прогріваємо всі 5 хвилин. У пиалке змішуємо йогурт з коріандром і натертим на тертці свіжим огірком. Готові піти розрізаємо навпіл і наповнюємо приготовленої начинкою. Поливаємо йогуртом і подаємо блюдо з салатом зі свіжих овочів.
Інгредієнти:
тісто листкове – 300 г;
спеції;
сир фета – 200 г;
яйце – 3 шт.;
шпинат заморожений – 500 г;
цибулина – 1 шт.;
олія оливкова – 2 ст. ложки.
Приготування
Очищений цибулю шаткуємо дрібними півкільцями і пасеруємо на оливковій олії. Потім додаємо шпинат і тушкуємо до тих пір, поки він не розморозиться. Цим часом змішуємо в мисці розім'ятим сир з яйцями, додаємо трохи кропу і перемішуємо. Далі викладаємо остиглий цибулька зі шпинатом і підсолюємо за смаком. Листкове тісто розкачуємо і розрізаємо так, щоб вийшло 2 пласта. Нижній шар промазуємо оливковим маслом, викладаємо на деко, сформувавши невеликі бортики. Потім розподіляємо рівномірним шаром начинку, накриваємо другим шаром і защипуємо краю. Верх пирога промазуємо збитим яйцем, посипаємо залишками кропу і випікаємо піту в гарячій духовці 40 хвилин.
Рецепт тіста для піти
Інгредієнти:
Приготування
Отже, всі необхідні інгредієнти кладемо в відерце хлібопічки, вибираємо на дисплеї програму «Тісто» і натискаємо «Пуск». Після звукового сигналу, тісто перекладаємо на робочу поверхню, присипану борошном. Обережно розгортаємо його в джгут товщиною близько 40 див. Потім тісто розрізаємо на 8 частин і скачуємо кожну спочатку в гладкий кульку, а потім в коло діаметром 25 див. Відкладаємо підготовлені коржі в бік, накриваємо чистим рушником і даємо їм піднятися протягом 30 хвилин. Цим часом розігріваємо духовку, виставивши температуру 260 градусів. Тепер кладемо 2 піти на решітку і випікаємо 5 хвилин до тих пір, поки вони не підрум'яняться і не стануть пишними. Далі акуратно перекладаємо їх у паперовий пакетик або накриваємо вологим рушником. Коли піти стануть м'якими, обережно розрізаємо їх навпіл і наповнюємо будь-якою начинкою.
Піта з м'ясним фаршем
Інгредієнти:
Приготування
Для початку нам необхідно приготувати начинку для піти: м'ясо очищаємо від пленочек і розрізаємо на шматочки. Потім перекручуємо через м'ясорубку, підсолюємо і перчимо. Цибулину і перець очищаємо, подрібнюємо і додаємо до фаршу. Далі вливаємо трохи води і вимішуємо все руками. Тепер беремо заздалегідь приготовані піти, розрізаємо навпіл, змащуємо оливковою маслом і викладаємо тонкий шар фаршу. Складаємо удвічі, притискаємо краю рукою і запікаємо в духовці 6 хвилин при 180°С. Після цього перевертаємо блюдо і запікаємо ще 5 хвилин. Подаємо піту з м'ясом в теплому вигляді з вашим улюбленим соусом.
Піта з баклажанами
Інгредієнти:
Приготування
У сковороду наливаємо трохи масла, ставимо на вогонь і розігріваємо. Потім викладаємо шматочки баклажана, пасеруємо їх протягом 8 хвилин до золотавої скоринки, і викладаємо на тарілку. Після цього обсмажуємо там же баранину і приправляємо м'ясо спеціями за смаком. Повертаємо в сковороду баклажани і прогріваємо всі 5 хвилин. У пиалке змішуємо йогурт з коріандром і натертим на тертці свіжим огірком. Готові піти розрізаємо навпіл і наповнюємо приготовленої начинкою. Поливаємо йогуртом і подаємо блюдо з салатом зі свіжих овочів.
Як приготувати піту в духовці?
Інгредієнти:
Приготування
Очищений цибулю шаткуємо дрібними півкільцями і пасеруємо на оливковій олії. Потім додаємо шпинат і тушкуємо до тих пір, поки він не розморозиться. Цим часом змішуємо в мисці розім'ятим сир з яйцями, додаємо трохи кропу і перемішуємо. Далі викладаємо остиглий цибулька зі шпинатом і підсолюємо за смаком. Листкове тісто розкачуємо і розрізаємо так, щоб вийшло 2 пласта. Нижній шар промазуємо оливковим маслом, викладаємо на деко, сформувавши невеликі бортики. Потім розподіляємо рівномірним шаром начинку, накриваємо другим шаром і защипуємо краю. Верх пирога промазуємо збитим яйцем, посипаємо залишками кропу і випікаємо піту в гарячій духовці 40 хвилин.
Рекомендуємо добрі рецепти
Фаршировані баклажани в духовці
Фаршировані баклажани – це дуже популярна страва у багатьох сім'ях. Пропонуємо приготувати сьогодні чудовий рецепт баклажанів запечених в духовці.
Листковий пиріг з капустою
Листковий пиріг з капустою – випічка на будь-який випадок, його можна подати і в якості частування для гостей, і просто на вечерю для своїх близьких.
Пиріг зі шпинатом
Шпинат - корисна рослина, багата різними мінералами і вітамінами. Його використовують у приготуванні багатьох страв. І зараз ми поділимося з вами
Пиріг з сьомгою
Які тільки начинки не бувають в пирогах - овочеві, м'ясні, сирні, з фруктів, ягід і т. д. А чи пробували ви пиріг з сьомгою? Досить рідкісне блюдо,
Як приготувати хичини?
Хичини - страва дуже незвичайне і неймовірно смачне. Його готують по-різному. Ми вже розповідали про хичинах з мисом, сиром, а сьогодні вирішили
Сувлакі - рецепт
Сувлакі - це страва грецької, нагадує наші шашлички на шпажках. Подається воно з соусами, салатами або свіжими овочами, а також зі спеціальною коржем