Піта - рецепт

Піта - рецепт
Якщо ви хочете побалувати себе оригінальним італійським блюдом, то зовсім не обов'язково робити традиційне блюдо – піцу. У цьому випадку можна приготувати піту, яка являє собою пиріг з різноманітною начинкою з тонкого лаваша. Давайте дізнаємося з вами кілька цікавих рецептів приготування піти.

Рецепт тіста для піти


Інгредієнти:

  • тепла вода – 1 ст.;

  • цукор – 1 ч. ложка;

  • сіль – 1 ч. ложка;

  • борошно – 3 ст.;

  • масло рослинне – 1 ст. ложка;

  • сухі швидкодіючі дріжджі – 1 ч. ложка.


  • Приготування
    Отже, всі необхідні інгредієнти кладемо в відерце хлібопічки, вибираємо на дисплеї програму «Тісто» і натискаємо «Пуск». Після звукового сигналу, тісто перекладаємо на робочу поверхню, присипану борошном. Обережно розгортаємо його в джгут товщиною близько 40 див. Потім тісто розрізаємо на 8 частин і скачуємо кожну спочатку в гладкий кульку, а потім в коло діаметром 25 див. Відкладаємо підготовлені коржі в бік, накриваємо чистим рушником і даємо їм піднятися протягом 30 хвилин. Цим часом розігріваємо духовку, виставивши температуру 260 градусів. Тепер кладемо 2 піти на решітку і випікаємо 5 хвилин до тих пір, поки вони не підрум'яняться і не стануть пишними. Далі акуратно перекладаємо їх у паперовий пакетик або накриваємо вологим рушником. Коли піти стануть м'якими, обережно розрізаємо їх навпіл і наповнюємо будь-якою начинкою.

    Піта з м'ясним фаршем


    Інгредієнти:

  • вода фільтрована – 2 ст. ложки;

  • телятина – 300 р;

  • цибулина – 1 шт.;

  • помідор – 1 шт.;

  • приправа до м'яса – 2 ч. ложки;

  • піта – 1 шт.;

  • спеції;

  • перець болгарський – 1 шт.


  • Приготування
    Для початку нам необхідно приготувати начинку для піти: м'ясо очищаємо від пленочек і розрізаємо на шматочки. Потім перекручуємо через м'ясорубку, підсолюємо і перчимо. Цибулину і перець очищаємо, подрібнюємо і додаємо до фаршу. Далі вливаємо трохи води і вимішуємо все руками. Тепер беремо заздалегідь приготовані піти, розрізаємо навпіл, змащуємо оливковою маслом і викладаємо тонкий шар фаршу. Складаємо удвічі, притискаємо краю рукою і запікаємо в духовці 6 хвилин при 180°С. Після цього перевертаємо блюдо і запікаємо ще 5 хвилин. Подаємо піту з м'ясом в теплому вигляді з вашим улюбленим соусом.

    Піта з баклажанами


    Інгредієнти:

  • олія оливкова – 3 ст. ложки;

  • баклажан – 1 шт.;

  • баранина – 225 г;

  • мелений коріандр – щіпка;

  • кмин – щіпка;

  • грецький йогурт – 200 мл;

  • свіжий коріандр – 1 ст. ложка;

  • свіжий огірок – 1 шт.;

  • піта – 3 шт.;

  • помідор – 1 шт.


  • Приготування
    У сковороду наливаємо трохи масла, ставимо на вогонь і розігріваємо. Потім викладаємо шматочки баклажана, пасеруємо їх протягом 8 хвилин до золотавої скоринки, і викладаємо на тарілку. Після цього обсмажуємо там же баранину і приправляємо м'ясо спеціями за смаком. Повертаємо в сковороду баклажани і прогріваємо всі 5 хвилин. У пиалке змішуємо йогурт з коріандром і натертим на тертці свіжим огірком. Готові піти розрізаємо навпіл і наповнюємо приготовленої начинкою. Поливаємо йогуртом і подаємо блюдо з салатом зі свіжих овочів.

    Як приготувати піту в духовці?


    Інгредієнти:

  • тісто листкове – 300 г;

  • спеції;

  • сир фета – 200 г;

  • яйце – 3 шт.;

  • шпинат заморожений – 500 г;

  • цибулина – 1 шт.;

  • олія оливкова – 2 ст. ложки.
  • Піта - рецепт


    Приготування
    Очищений цибулю шаткуємо дрібними півкільцями і пасеруємо на оливковій олії. Потім додаємо шпинат і тушкуємо до тих пір, поки він не розморозиться. Цим часом змішуємо в мисці розім'ятим сир з яйцями, додаємо трохи кропу і перемішуємо. Далі викладаємо остиглий цибулька зі шпинатом і підсолюємо за смаком. Листкове тісто розкачуємо і розрізаємо так, щоб вийшло 2 пласта. Нижній шар промазуємо оливковим маслом, викладаємо на деко, сформувавши невеликі бортики. Потім розподіляємо рівномірним шаром начинку, накриваємо другим шаром і защипуємо краю. Верх пирога промазуємо збитим яйцем, посипаємо залишками кропу і випікаємо піту в гарячій духовці 40 хвилин.
    Додав: admin | 12-07-2015, 22:05
    Переглядів: 1012