Якщо ви хочете побалувати себе оригінальним італійським блюдом, то зовсім не обов'язково робити традиційне блюдо – піцу. У цьому випадку можна приготувати піту, яка являє собою пиріг з різноманітною начинкою з тонкого лаваша. Давайте дізнаємося з вами кілька цікавих рецептів приготування піти.
Рецепт тіста для піти
Інгредієнти: тепла вода – 1 ст.; цукор – 1 ч. ложка; сіль – 1 ч. ложка; борошно – 3 ст.; масло рослинне – 1 ст. ложка; сухі швидкодіючі дріжджі – 1 ч. ложка. Приготування Отже, всі необхідні інгредієнти кладемо в відерце хлібопічки, вибираємо на дисплеї програму «Тісто» і натискаємо «Пуск». Після звукового сигналу, тісто перекладаємо на робочу поверхню, присипану борошном. Обережно розгортаємо його в джгут товщиною близько 40 див. Потім тісто розрізаємо на 8 частин і скачуємо кожну спочатку в гладкий кульку, а потім в коло діаметром 25 див. Відкладаємо підготовлені коржі в бік, накриваємо чистим рушником і даємо їм піднятися протягом 30 хвилин. Цим часом розігріваємо духовку, виставивши температуру 260 градусів. Тепер кладемо 2 піти на решітку і випікаємо 5 хвилин до тих пір, поки вони не підрум'яняться і не стануть пишними. Далі акуратно перекладаємо їх у паперовий пакетик або накриваємо вологим рушником. Коли піти стануть м'якими, обережно розрізаємо їх навпіл і наповнюємо будь-якою начинкою.
Піта з м'ясним фаршем
Інгредієнти: вода фільтрована – 2 ст. ложки; телятина – 300 р; цибулина – 1 шт.; помідор – 1 шт.; приправа до м'яса – 2 ч. ложки; піта – 1 шт.; спеції; перець болгарський – 1 шт. Приготування Для початку нам необхідно приготувати начинку для піти: м'ясо очищаємо від пленочек і розрізаємо на шматочки. Потім перекручуємо через м'ясорубку, підсолюємо і перчимо. Цибулину і перець очищаємо, подрібнюємо і додаємо до фаршу. Далі вливаємо трохи води і вимішуємо все руками. Тепер беремо заздалегідь приготовані піти, розрізаємо навпіл, змащуємо оливковою маслом і викладаємо тонкий шар фаршу. Складаємо удвічі, притискаємо краю рукою і запікаємо в духовці 6 хвилин при 180°С. Після цього перевертаємо блюдо і запікаємо ще 5 хвилин. Подаємо піту з м'ясом в теплому вигляді з вашим улюбленим соусом.
Піта з баклажанами
Інгредієнти: олія оливкова – 3 ст. ложки; баклажан – 1 шт.; баранина – 225 г; мелений коріандр – щіпка; кмин – щіпка; грецький йогурт – 200 мл; свіжий коріандр – 1 ст. ложка; свіжий огірок – 1 шт.; піта – 3 шт.; помідор – 1 шт. Приготування У сковороду наливаємо трохи масла, ставимо на вогонь і розігріваємо. Потім викладаємо шматочки баклажана, пасеруємо їх протягом 8 хвилин до золотавої скоринки, і викладаємо на тарілку. Після цього обсмажуємо там же баранину і приправляємо м'ясо спеціями за смаком. Повертаємо в сковороду баклажани і прогріваємо всі 5 хвилин. У пиалке змішуємо йогурт з коріандром і натертим на тертці свіжим огірком. Готові піти розрізаємо навпіл і наповнюємо приготовленої начинкою. Поливаємо йогуртом і подаємо блюдо з салатом зі свіжих овочів.
Як приготувати піту в духовці?
Інгредієнти: тісто листкове – 300 г; спеції; сир фета – 200 г; яйце – 3 шт.; шпинат заморожений – 500 г; цибулина – 1 шт.; олія оливкова – 2 ст. ложки. Приготування Очищений цибулю шаткуємо дрібними півкільцями і пасеруємо на оливковій олії. Потім додаємо шпинат і тушкуємо до тих пір, поки він не розморозиться. Цим часом змішуємо в мисці розім'ятим сир з яйцями, додаємо трохи кропу і перемішуємо. Далі викладаємо остиглий цибулька зі шпинатом і підсолюємо за смаком. Листкове тісто розкачуємо і розрізаємо так, щоб вийшло 2 пласта. Нижній шар промазуємо оливковим маслом, викладаємо на деко, сформувавши невеликі бортики. Потім розподіляємо рівномірним шаром начинку, накриваємо другим шаром і защипуємо краю. Верх пирога промазуємо збитим яйцем, посипаємо залишками кропу і випікаємо піту в гарячій духовці 40 хвилин.