Класичний рецепт тірамісу
Італійський багатошаровий десерт тірамісу на сьогодні досить популярний у всьому світі, відомо безліч варіантів його приготування. До складу цього тірамісу, приготованого за класичним італійським рецептом, входять такі інгредієнти: вершковий сир маскарпоне, курячі яйця, цукор, каву, деякі спеції і печиво савоярді (іноді його замінюють бісквітом). Можливі варіанти, з додаванням какао та горіхів, з заміною кавовій просочення на фруктову або винну.
Приготувати тірамісу до святкового столу можна дуже швидко, цей десерт зручний в приготуванні, оскільки не треба піч, зрозуміло, якщо ви знайшли готове печиво савоярді або бісквіти.
Інгредієнти:
печиво савоярді – 30 шт. (можна замінити бісквітом у вигляді окремих шматочків довгастої форми);
сир маскарпоне - 250 г;
вершки – 30 мл;
яйце куряче – 3 шт., а краще 12 шт. перепелиних;
міцна зварена кава – близько 200 мл;
цукор у вигляді пудри – 4-5 ст. ложок + ще 1-2 ст. ложки;
коньяк, ром або лікер Амаретто, або вино Марсала – 3-4 ст. ложки;
ваніль – 1-2 щіпки;
какао-порошок – 1-2 ст. ложки;
мелені горіхи – волоські, фундук або ядра мигдалю.
Приготування
Спочатку приготуємо крем.
Сир маскарпоне не повинен бути холодним, перемішуємо його виделкою або вінчиком і злегка збиваємо.
В окремій мисці збиваємо яєчні жовтки з 2 ст. ложками цукру, 2 ст. ложками коньяку і ваніллю. З'єднуємо з сиром і ще збиваємо.
Білки збиваємо з цукром, краще робити це міксером. Потроху додаючи, змішуємо збиті білки з сирно-жовтковою сумішшю.
Варимо міцний кава, чекаємо, поки осад опуститься на дно, і акуратно проціджуємо в невелику ємність, зручну для занурення печива. Додаємо в каву вершки, коньяк, ром або лікер.
Печиво савоярді або шматочки бісквіта (по 1 штуці) занурюємо в каві і викладаємо з них підкладку на блюді в 1 шар. Рясно поливаємо шар печива кремом. Можна посипати все це зверху сумішшю мелених горіхів і какао-порошком, змішаним з цукровою пудрою (співвідношення 1:1).
Далі викладаємо другий шар печива савоярді або шматочки бісквіта. Обливаємо всі кремом і сумішшю какао-порошку з цукровою пудрою і меленими горіхами. Тепер тірамісу треба помістити в холод години на 2 – хай просочується.
Інгредієнти:
печиво савоярді або подібне – 30 шт.;
вершки молочні – 250 мл;
йогурт несолодкий – 250 мл;
сік лимона – 1ст. ложка;
яйце перепелине – 12 шт;
ваніль – 1 дрібка;
цукор у вигляді пудри – 5 ст. ложок;
какао-порошок – 1 ст. ложка;
кава, зварена міцний – 200 мл;
мадера (кримська, наприклад) – 4 ст. ложки;
шоколад готовий темний – 1 середня плитка;
горіхи мелені – півсклянки.
Приготування
Заздалегідь з вечора приготуємо свіжий вершково-йогуртовий сир. Вершки змішуємо з йогуртом і додаємо сік лимона. Трохи нагріваємо цю суміш, помішуємо, чекаємо, поки почне створаживаться. Друшляк ставимо в миску, вистилаємо його всередині щільним марлевим фільтром і переливаємо вершково-йогуртову суміш. Пов'язуємо кутами марлевий клапоть і підвішуємо над мискою на ніч. Вранці у вас буде свіжий м'який сир – основа для крему.
Змішуємо какао-порошок з цукром, потім додаємо яйця, ваніль і 3 ст. ложки мадери. Збиваємо цю суміш потужним міксером. Змішуємо з сиром і збиваємо ще. Густоту крему можна регулювати вершками.
Варимо міцний кава, додаємо в нього 1 ст. ложку мадери. По 1 штуці занурюємо печива в каві і викладаємо шар на блюдо. Обливаємо кремом, посипаємо тертим шоколадом і меленими горіхами. Точно так само виконуємо другий шар. Поміщаємо в холодильник години на 2.
Подаємо тірамісу з кавою.
Приготувати тірамісу до святкового столу можна дуже швидко, цей десерт зручний в приготуванні, оскільки не треба піч, зрозуміло, якщо ви знайшли готове печиво савоярді або бісквіти.
Рецепт классическго тірамісу в домашніх умовах
Інгредієнти:
Приготування
Спочатку приготуємо крем.
Сир маскарпоне не повинен бути холодним, перемішуємо його виделкою або вінчиком і злегка збиваємо.
В окремій мисці збиваємо яєчні жовтки з 2 ст. ложками цукру, 2 ст. ложками коньяку і ваніллю. З'єднуємо з сиром і ще збиваємо.
Білки збиваємо з цукром, краще робити це міксером. Потроху додаючи, змішуємо збиті білки з сирно-жовтковою сумішшю.
Варимо міцний кава, чекаємо, поки осад опуститься на дно, і акуратно проціджуємо в невелику ємність, зручну для занурення печива. Додаємо в каву вершки, коньяк, ром або лікер.
Печиво савоярді або шматочки бісквіта (по 1 штуці) занурюємо в каві і викладаємо з них підкладку на блюді в 1 шар. Рясно поливаємо шар печива кремом. Можна посипати все це зверху сумішшю мелених горіхів і какао-порошком, змішаним з цукровою пудрою (співвідношення 1:1).
Далі викладаємо другий шар печива савоярді або шматочки бісквіта. Обливаємо всі кремом і сумішшю какао-порошку з цукровою пудрою і меленими горіхами. Тепер тірамісу треба помістити в холод години на 2 – хай просочується.
Альтернативний рецепт десерту тірамісу, близький до класичного
Інгредієнти:
Приготування
Заздалегідь з вечора приготуємо свіжий вершково-йогуртовий сир. Вершки змішуємо з йогуртом і додаємо сік лимона. Трохи нагріваємо цю суміш, помішуємо, чекаємо, поки почне створаживаться. Друшляк ставимо в миску, вистилаємо його всередині щільним марлевим фільтром і переливаємо вершково-йогуртову суміш. Пов'язуємо кутами марлевий клапоть і підвішуємо над мискою на ніч. Вранці у вас буде свіжий м'який сир – основа для крему.
Змішуємо какао-порошок з цукром, потім додаємо яйця, ваніль і 3 ст. ложки мадери. Збиваємо цю суміш потужним міксером. Змішуємо з сиром і збиваємо ще. Густоту крему можна регулювати вершками.
Варимо міцний кава, додаємо в нього 1 ст. ложку мадери. По 1 штуці занурюємо печива в каві і викладаємо шар на блюдо. Обливаємо кремом, посипаємо тертим шоколадом і меленими горіхами. Точно так само виконуємо другий шар. Поміщаємо в холодильник години на 2.
Подаємо тірамісу з кавою.
Рекомендуємо добрі рецепти
Тірамісу без маскарпоне
Тірамісу зазвичай готують на основі сиру маскарпоне. Він просто чудовий і тане в роті. Але якщо у вас під рукою не виявилося такого інгредієнта, не
Тістечко тірамісу
Рецепт тірамісу в домашніх умовах зовсім не вимагає випікання. І при цьому не йде ні в яке порівняння з іншими найпростішими рецептами «на швидку
Торт «Тірамісу в домашніх умовах
Якщо ви без розуму від незвичайних і дуже ніжних десертів, то торт «Тірамісу» доведеться вам до вподоби. Це ласощі готується за різними рецептами,
Рецепт тірамісу з маскарпоне
Тірамісу - популярний італійський десерт, основними інгредієнтами якого є печиво савоярді і сир маскарпоне. У нашій статті ми детально розберемо
Тірамісу без яєць
Тірамісу - знаменитий італійський десерт, який люблять у всьому світі. І зараз ми вам розповімо, як його зробити без яєць, якщо ви з якихось причин
Тірамісу з полуницею
Тірамісу - популярний італійський десерт, який робить печиво савоярді і сиром маскарпоне. А сьогодні ми пропонуємо вам цю смакота додати полуницю.