Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Класичний рецепт тірамісу

Класичний рецепт тірамісу

12-07-2015, 21:55
889
Класичний рецепт тірамісу
Італійський багатошаровий десерт тірамісу на сьогодні досить популярний у всьому світі, відомо безліч варіантів його приготування. До складу цього тірамісу, приготованого за класичним італійським рецептом, входять такі інгредієнти: вершковий сир маскарпоне, курячі яйця, цукор, каву, деякі спеції і печиво савоярді (іноді його замінюють бісквітом). Можливі варіанти, з додаванням какао та горіхів, з заміною кавовій просочення на фруктову або винну.
Приготувати тірамісу до святкового столу можна дуже швидко, цей десерт зручний в приготуванні, оскільки не треба піч, зрозуміло, якщо ви знайшли готове печиво савоярді або бісквіти.

Рецепт классическго тірамісу в домашніх умовах


Інгредієнти:

  • печиво савоярді – 30 шт. (можна замінити бісквітом у вигляді окремих шматочків довгастої форми);

  • сир маскарпоне - 250 г;

  • вершки – 30 мл;

  • яйце куряче – 3 шт., а краще 12 шт. перепелиних;

  • міцна зварена кава – близько 200 мл;

  • цукор у вигляді пудри – 4-5 ст. ложок + ще 1-2 ст. ложки;

  • коньяк, ром або лікер Амаретто, або вино Марсала – 3-4 ст. ложки;

  • ваніль – 1-2 щіпки;

  • какао-порошок – 1-2 ст. ложки;

  • мелені горіхи – волоські, фундук або ядра мигдалю.


  • Приготування
    Спочатку приготуємо крем.
    Сир маскарпоне не повинен бути холодним, перемішуємо його виделкою або вінчиком і злегка збиваємо.
    В окремій мисці збиваємо яєчні жовтки з 2 ст. ложками цукру, 2 ст. ложками коньяку і ваніллю. З'єднуємо з сиром і ще збиваємо.
    Білки збиваємо з цукром, краще робити це міксером. Потроху додаючи, змішуємо збиті білки з сирно-жовтковою сумішшю.
    Варимо міцний кава, чекаємо, поки осад опуститься на дно, і акуратно проціджуємо в невелику ємність, зручну для занурення печива. Додаємо в каву вершки, коньяк, ром або лікер.
    Печиво савоярді або шматочки бісквіта (по 1 штуці) занурюємо в каві і викладаємо з них підкладку на блюді в 1 шар. Рясно поливаємо шар печива кремом. Можна посипати все це зверху сумішшю мелених горіхів і какао-порошком, змішаним з цукровою пудрою (співвідношення 1:1).
    Далі викладаємо другий шар печива савоярді або шматочки бісквіта. Обливаємо всі кремом і сумішшю какао-порошку з цукровою пудрою і меленими горіхами. Тепер тірамісу треба помістити в холод години на 2 – хай просочується.

    Альтернативний рецепт десерту тірамісу, близький до класичного


    Інгредієнти:

  • печиво савоярді або подібне – 30 шт.;

  • вершки молочні – 250 мл;

  • йогурт несолодкий – 250 мл;

  • сік лимона – 1ст. ложка;

  • яйце перепелине – 12 шт;

  • ваніль – 1 дрібка;

  • цукор у вигляді пудри – 5 ст. ложок;

  • какао-порошок – 1 ст. ложка;

  • кава, зварена міцний – 200 мл;

  • мадера (кримська, наприклад) – 4 ст. ложки;

  • шоколад готовий темний – 1 середня плитка;

  • горіхи мелені – півсклянки.


  • Приготування
    Заздалегідь з вечора приготуємо свіжий вершково-йогуртовий сир. Вершки змішуємо з йогуртом і додаємо сік лимона. Трохи нагріваємо цю суміш, помішуємо, чекаємо, поки почне створаживаться. Друшляк ставимо в миску, вистилаємо його всередині щільним марлевим фільтром і переливаємо вершково-йогуртову суміш. Пов'язуємо кутами марлевий клапоть і підвішуємо над
    Класичний рецепт тірамісу
    мискою на ніч. Вранці у вас буде свіжий м'який сир – основа для крему.
    Змішуємо какао-порошок з цукром, потім додаємо яйця, ваніль і 3 ст. ложки мадери. Збиваємо цю суміш потужним міксером. Змішуємо з сиром і збиваємо ще. Густоту крему можна регулювати вершками.
    Варимо міцний кава, додаємо в нього 1 ст. ложку мадери. По 1 штуці занурюємо печива в каві і викладаємо шар на блюдо. Обливаємо кремом, посипаємо тертим шоколадом і меленими горіхами. Точно так само виконуємо другий шар. Поміщаємо в холодильник години на 2.
    Подаємо тірамісу з кавою.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Тірамісу без маскарпоне
    Тірамісу без маскарпоне
    Тірамісу зазвичай готують на основі сиру маскарпоне. Він просто чудовий і тане в роті. Але якщо у вас під рукою не виявилося такого інгредієнта, не
    Тістечко тірамісу
    Тістечко тірамісу
    Рецепт тірамісу в домашніх умовах зовсім не вимагає випікання. І при цьому не йде ні в яке порівняння з іншими найпростішими рецептами «на швидку
    Торт «Тірамісу в домашніх умовах
    Торт «Тірамісу в домашніх умовах
    Якщо ви без розуму від незвичайних і дуже ніжних десертів, то торт «Тірамісу» доведеться вам до вподоби. Це ласощі готується за різними рецептами,
    Рецепт тірамісу з маскарпоне
    Рецепт тірамісу з маскарпоне
    Тірамісу - популярний італійський десерт, основними інгредієнтами якого є печиво савоярді і сир маскарпоне. У нашій статті ми детально розберемо
    Тірамісу без яєць
    Тірамісу без яєць
    Тірамісу - знаменитий італійський десерт, який люблять у всьому світі. І зараз ми вам розповімо, як його зробити без яєць, якщо ви з якихось причин
    Тірамісу з полуницею
    Тірамісу з полуницею
    Тірамісу - популярний італійський десерт, який робить печиво савоярді і сиром маскарпоне. А сьогодні ми пропонуємо вам цю смакота додати полуницю.