Класичний рецепт тірамісу

Приготувати тірамісу до святкового столу можна дуже швидко, цей десерт зручний в приготуванні, оскільки не треба піч, зрозуміло, якщо ви знайшли готове печиво савоярді або бісквіти.
Рецепт классическго тірамісу в домашніх умовах
Інгредієнти:
Приготування
Спочатку приготуємо крем.
Сир маскарпоне не повинен бути холодним, перемішуємо його виделкою або вінчиком і злегка збиваємо.
В окремій мисці збиваємо яєчні жовтки з 2 ст. ложками цукру, 2 ст. ложками коньяку і ваніллю. З'єднуємо з сиром і ще збиваємо.
Білки збиваємо з цукром, краще робити це міксером. Потроху додаючи, змішуємо збиті білки з сирно-жовтковою сумішшю.
Варимо міцний кава, чекаємо, поки осад опуститься на дно, і акуратно проціджуємо в невелику ємність, зручну для занурення печива. Додаємо в каву вершки, коньяк, ром або лікер.
Печиво савоярді або шматочки бісквіта (по 1 штуці) занурюємо в каві і викладаємо з них підкладку на блюді в 1 шар. Рясно поливаємо шар печива кремом. Можна посипати все це зверху сумішшю мелених горіхів і какао-порошком, змішаним з цукровою пудрою (співвідношення 1:1).
Далі викладаємо другий шар печива савоярді або шматочки бісквіта. Обливаємо всі кремом і сумішшю какао-порошку з цукровою пудрою і меленими горіхами. Тепер тірамісу треба помістити в холод години на 2 – хай просочується.
Альтернативний рецепт десерту тірамісу, близький до класичного
Інгредієнти:
Приготування
Заздалегідь з вечора приготуємо свіжий вершково-йогуртовий сир. Вершки змішуємо з йогуртом і додаємо сік лимона. Трохи нагріваємо цю суміш, помішуємо, чекаємо, поки почне створаживаться. Друшляк ставимо в миску, вистилаємо його всередині щільним марлевим фільтром і переливаємо вершково-йогуртову суміш. Пов'язуємо кутами марлевий клапоть і підвішуємо над

Змішуємо какао-порошок з цукром, потім додаємо яйця, ваніль і 3 ст. ложки мадери. Збиваємо цю суміш потужним міксером. Змішуємо з сиром і збиваємо ще. Густоту крему можна регулювати вершками.
Варимо міцний кава, додаємо в нього 1 ст. ложку мадери. По 1 штуці занурюємо печива в каві і викладаємо шар на блюдо. Обливаємо кремом, посипаємо тертим шоколадом і меленими горіхами. Точно так само виконуємо другий шар. Поміщаємо в холодильник години на 2.
Подаємо тірамісу з кавою.
Рекомендуємо добрі рецепти

Тірамісу без маскарпоне
Тірамісу зазвичай готують на основі сиру маскарпоне. Він просто чудовий і тане в роті. Але якщо у вас під рукою не виявилося такого інгредієнта, не

Тістечко тірамісу
Рецепт тірамісу в домашніх умовах зовсім не вимагає випікання. І при цьому не йде ні в яке порівняння з іншими найпростішими рецептами «на швидку

Торт «Тірамісу в домашніх умовах
Якщо ви без розуму від незвичайних і дуже ніжних десертів, то торт «Тірамісу» доведеться вам до вподоби. Це ласощі готується за різними рецептами,

Рецепт тірамісу з маскарпоне
Тірамісу - популярний італійський десерт, основними інгредієнтами якого є печиво савоярді і сир маскарпоне. У нашій статті ми детально розберемо

Тірамісу без яєць
Тірамісу - знаменитий італійський десерт, який люблять у всьому світі. І зараз ми вам розповімо, як його зробити без яєць, якщо ви з якихось причин

Тірамісу з полуницею
Тірамісу - популярний італійський десерт, який робить печиво савоярді і сиром маскарпоне. А сьогодні ми пропонуємо вам цю смакота додати полуницю.