Тістечко тірамісу
Смак тірамісу настільки популярний, що вже давно перестав виходити за рамки звичного італійського тістечка. Тепер на ринку можна знайти чізкейки, муси, морозиво, милкшейки та інші ласощі точнісінько нагадують італійську класику. Ми ж вирішили повернутися до витоків і розібрати кілька рецептів тістечка тірамісу, які легко відтворити в домашніх умовах.
Інгредієнти:
яєчні жовтки - 4 шт.;
цукровий пісок - 1 /4 ст.;
лікер «Калуа» - 1/4 ст.;
сир маскарпоне - 240 г;
жирні вершки для збивання - 1 ст.;
печиво «дамські пальчики» (савоярді) - 24-28 шт.;
свіжозварену каву - 2 ст.;
какао-порошок - 1 /4 ст.
Приготування
Поставте на плиту каструлю, наповнену водою на третину, а самі візьміть миску аналогічного діаметру і вбийте в неї жовтки. До жовтків відправте цукор, трохи солі і лікер «Калуа». Збийте яйця дочиста міксером або віночком, а після переставте ємність на киплячу водяну баню. Продовжуйте збивання яєць вже на водяній бані хвилин 8. У підсумку жовтки стануть білішими і густіше, вони пройдуть теплову обробку, а разом з тим стануть абсолютно безпечними для вживання.
Окремо збийте жирні вершки з сиром. З'єднайте злегка охолоджені яйця з вершково-сирною масою.
Швидко занурте кожну з печива в холодний кави. Половину з них розкладіть у формі першим шаром, покрийте половиною крему і какао. Повторіть шари і залиште італійське тістечко тірамісу в холодильнику мінімум на 4 години.
Інгредієнти:
печиво савоярді - 200 г;
свіжозварену каву - 2 ст.;
цукор - 1 ст. ложка;
сир маскарпоне - 200 г;
ванільна паста - 1 ч. ложка;
кавові лікер - 1 ст. ложка;
вершки для збивання - 1 ст.;
цукор - 1/3 ст.
Приготування
Для того, щоб вершки легко і швидко взбились, їх бажано залишити в холодильнику на ніч. За 2 години до початку приготування десерту остудіть в холоді ємність і віночки якими будете працювати над вершками. Дотримання подібної точності гранично важливо, оскільки в даному рецепті ми не використовуємо яйця і вся структура тірамісу буде базуватися на ідеально збитих вершках.
У невеликій ємності розчиніть цукор в каву і залиште напій охолонути до кімнатної температури. Збийте сир з ванільною пастою (або пакетиком ваніліну) на середній швидкості пару хвилин.
Збийте вершки до стійких піків і обережно, порціями, з'єднайте їх з сиром.
Влийте каву лікер і швидко просочити розчином кожне печиво окремо. Укладіть печиво і крем шарами, а верхівку прикрасити шоколадом або какао.
Тістечко тірамісу – класичний рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Поставте на плиту каструлю, наповнену водою на третину, а самі візьміть миску аналогічного діаметру і вбийте в неї жовтки. До жовтків відправте цукор, трохи солі і лікер «Калуа». Збийте яйця дочиста міксером або віночком, а після переставте ємність на киплячу водяну баню. Продовжуйте збивання яєць вже на водяній бані хвилин 8. У підсумку жовтки стануть білішими і густіше, вони пройдуть теплову обробку, а разом з тим стануть абсолютно безпечними для вживання.
Окремо збийте жирні вершки з сиром. З'єднайте злегка охолоджені яйця з вершково-сирною масою.
Швидко занурте кожну з печива в холодний кави. Половину з них розкладіть у формі першим шаром, покрийте половиною крему і какао. Повторіть шари і залиште італійське тістечко тірамісу в холодильнику мінімум на 4 години.
Як приготувати тістечко тірамісу без яєць?
Інгредієнти:
Приготування
Для того, щоб вершки легко і швидко взбились, їх бажано залишити в холодильнику на ніч. За 2 години до початку приготування десерту остудіть в холоді ємність і віночки якими будете працювати над вершками. Дотримання подібної точності гранично важливо, оскільки в даному рецепті ми не використовуємо яйця і вся структура тірамісу буде базуватися на ідеально збитих вершках.
У невеликій ємності розчиніть цукор в каву і залиште напій охолонути до кімнатної температури. Збийте сир з ванільною пастою (або пакетиком ваніліну) на середній швидкості пару хвилин.
Збийте вершки до стійких піків і обережно, порціями, з'єднайте їх з сиром.
Влийте каву лікер і швидко просочити розчином кожне печиво окремо. Укладіть печиво і крем шарами, а верхівку прикрасити шоколадом або какао.
Рекомендуємо добрі рецепти
Тірамісу без маскарпоне
Тірамісу зазвичай готують на основі сиру маскарпоне. Він просто чудовий і тане в роті. Але якщо у вас під рукою не виявилося такого інгредієнта, не
Торт «Тірамісу в домашніх умовах
Якщо ви без розуму від незвичайних і дуже ніжних десертів, то торт «Тірамісу» доведеться вам до вподоби. Це ласощі готується за різними рецептами,
Тірамісу в домашніх умовах
Італійське тістечко тірамісу - один з найсмачніших і найпопулярніших десертів у світі. Вважаєте, що приготувати тірамісу здатний тільки шеф-кухар
Рецепт тірамісу з маскарпоне
Тірамісу - популярний італійський десерт, основними інгредієнтами якого є печиво савоярді і сир маскарпоне. У нашій статті ми детально розберемо
Тірамісу без яєць
Тірамісу - знаменитий італійський десерт, який люблять у всьому світі. І зараз ми вам розповімо, як його зробити без яєць, якщо ви з якихось причин
Тірамісу з полуницею
Тірамісу - популярний італійський десерт, який робить печиво савоярді і сиром маскарпоне. А сьогодні ми пропонуємо вам цю смакота додати полуницю.