Оссобуко - рецепт
Оссобуко - італійське блюдо, яке не сильно поширене в нашій країні. У класичному варіанті готується оссобуко з телятини, а точніше з телячої рульки, яку розпилюють разом з кісткою і тушкують з іншими інгредієнтами.
Інгредієнти:
теляча голяшка - 4 шт.;
селера - 2 стебла;
морква - 1 шт.;
цибуля - 1 шт.;
томати у власному соку - 300 г;
часник - 7 зубчиків;
сухе біле вино - 150 мл;
перець чилі, лавровий лист, чебрець, сіль, чорний перець;
борошно - 3 ст. ложки;
бульйон - 300 мл;
оливкова і вершкове масло для смаження;
петрушка пучок;
цедра одного лимона.
Приготування
Ляшки помийте, обсушіть, приправте сіллю і перцем, обваляйте в борошні і підсмажте з двох сторін на оливковій олії. Цибулю, моркву і селеру наріжте невеликими кубиками. У глибокій каструлі розтопіть вершкове масло і підсмажте морквину, а потім відправте до неї цибулю і селеру.
Обсмажте все разом хвилин 5 а потім додайте до них подрібнений перець чилі, 4 зубчики часнику і інші спеції. Помідори поріжте дрібно і теж складіть у каструлю, після них влийте вино і бульйон, а в самому кінці покладіть м'ясо. Рідина повинна повністю покрити його.
Доведіть блюдо до кипіння на сильному вогні, потім зменшити його, накрийте каструлю кришкою і готуйте мінімум 2 години. В цей час подрібніть залишки часнику і петрушку, натерти цедру лимона, все це змішайте і, розклавши готову страву по тарілках, посипте його цією сумішшю.
Якщо ви хочете зробити це італійське блюдо, але у вас немає під рукою телятини, ми розповімо, як приготувати оссобуко з яловичини.
Інгредієнти:
яловича голяшка з кісткою;
морква - 3 шт.;
цибуля ріпчаста - 2 шт.;
бульйон яловичий - 300 мл;
біле сухе вино - 300 мл;
помідори - 450 г;
томатна паста - 3 ст. ложки;
вершкове масло - 50 г;
часник - 3-4 зубчики;
оливкова олія - 5 ст. ложок;
перець чилі, сіль за смаком;
петрушка пучок.
Приготування
Голяшку помийте і розріжте на шматки, завтовшки 5-6 див. В сковороді розтопіть оливкова і вершкове масло, обсмажте м'ясо з обох сторін на сильному вогні до появи скоринки золотистого кольору. Влийте в сковороду вино, зменшіть вогонь і тушкуйте ляшки до тих пір, поки кількість вина не зменшиться в два рази.
У цей час цибулю і моркву почистіть, дрібно поріжте і обсмажте в оливковій олії кілька хвилин, а потім додайте томатну пасту і готуйте ще хвилини 3-4. Перекладіть овочі з пастою до м'яса, туди ж відправте нарізані помідори, сіль і бульйон. Тушкуйте все разом на маленькому вогні 15-2 години. При необхідності долийте трохи води.
Коли м'ясо буде готове, додайте натертий часник і подрібнений перець чилі. Розкладіть страву по тарілках і посипте мелкорубленной зеленню.
Оссобуко по-міланськи
Інгредієнти:
Приготування
Ляшки помийте, обсушіть, приправте сіллю і перцем, обваляйте в борошні і підсмажте з двох сторін на оливковій олії. Цибулю, моркву і селеру наріжте невеликими кубиками. У глибокій каструлі розтопіть вершкове масло і підсмажте морквину, а потім відправте до неї цибулю і селеру.
Обсмажте все разом хвилин 5 а потім додайте до них подрібнений перець чилі, 4 зубчики часнику і інші спеції. Помідори поріжте дрібно і теж складіть у каструлю, після них влийте вино і бульйон, а в самому кінці покладіть м'ясо. Рідина повинна повністю покрити його.
Доведіть блюдо до кипіння на сильному вогні, потім зменшити його, накрийте каструлю кришкою і готуйте мінімум 2 години. В цей час подрібніть залишки часнику і петрушку, натерти цедру лимона, все це змішайте і, розклавши готову страву по тарілках, посипте його цією сумішшю.
Оссобуко з яловичини
Якщо ви хочете зробити це італійське блюдо, але у вас немає під рукою телятини, ми розповімо, як приготувати оссобуко з яловичини.
Інгредієнти:
Приготування
Голяшку помийте і розріжте на шматки, завтовшки 5-6 див. В сковороді розтопіть оливкова і вершкове масло, обсмажте м'ясо з обох сторін на сильному вогні до появи скоринки золотистого кольору. Влийте в сковороду вино, зменшіть вогонь і тушкуйте ляшки до тих пір, поки кількість вина не зменшиться в два рази.
У цей час цибулю і моркву почистіть, дрібно поріжте і обсмажте в оливковій олії кілька хвилин, а потім додайте томатну пасту і готуйте ще хвилини 3-4. Перекладіть овочі з пастою до м'яса, туди ж відправте нарізані помідори, сіль і бульйон. Тушкуйте все разом на маленькому вогні 15-2 години. При необхідності долийте трохи води.
Коли м'ясо буде готове, додайте натертий часник і подрібнений перець чилі. Розкладіть страву по тарілках і посипте мелкорубленной зеленню.
Рекомендуємо добрі рецепти
Паста з грибами
Напевно, немає людини, яка б хоч раз не пробував пасту - вишукане італійське блюдо. Її готують з різними інгредієнтами і соусами. Любителям цієї
Гуляш з печінки
Гуляш з печінки зможе з лишком замінити класичну м'ясну підливу до улюблених гарнірів, при цьому готується це блюдо за лічені 15-20 хвилин, а
Соте з курки
Одне з відомих французьких страв - соте. Готується воно з абсолютно різними рецептами з різними інгредієнтами. Сьогодні ми розповімо вам, яким чином
Рисова локшина з креветками
Ви пробували рисову локшину? Напевно, можливо, навіть вживаєте в їжу регулярно. А ви знаєте, що існує безліч смачних рецептів, основу яких становить
Різотто з грибами - рецепт
Різотто відноситься до італійської кухні. Це страва має великий смаковими діапазоном, оскільки може готується з абсолютно різними інгредієнтами. Ось,
Різотто з куркою
Різотто з куркою - мабуть, один з найбільш доступних і популярних рецептів приготування цієї страви. Деякими тонкощами і, звичайно ж, рецептами