Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!

Перлотто

4-01-2015, 20:35
900
Перлотто
Перлотто - це русифіковане назва італійського орзотто - аналога знаменитого різотто, але з використанням перловки. Орзотто завезли в Італію єврейські іммігранти, так як перлові зерна були набагато доступніше рисових, і до того ж, завдяки високої адсорбційної здатності, наповнювалися ароматом доданих соусів і приправ з лишком замінювали рисову крупу і за смаковими якостями. Завдяки низькій вартості і відмінному смаку рецепт страви здобув популярність по всьому світу, і в цій статті ми з вами дізнаємося, як приготувати даний перлотто за межами Італії.

Рецепт перлотто з грибами


Найбільш простий і практично базовий рецепт перлотто ґрунтується на додаванні до ячної крупі грибів і спецій, що надає раннє повсякденною і непривабливою перловке багатогранний смак і аромат.
Інгредієнти:

  • масло вершкове - 3 ст. ложки;

  • гриби - 350 г;

  • цибулю-шалот - 1 шт.;

  • перлова крупа - 2 ст.;

  • курячий бульйон - 3 ст.;

  • вино сухе біле - 1/2 ст.;

  • сир «Пармезан» - 100 г;

  • сіль, перець - за смаком.


  • Приготування
    На столовій ложці вершкового масла обсмажуємо нарізані тонкими пластинами гриби і цибулю-шалот до зарум'янювання, 9-12 хвилин. Далі додаємо решту
    Перлотто
    2 столові ложки олії і перлову крупу, яку необхідно припустити з пасерування близько 2 хвилин. Вливаємо курячий бульйон і вино - одне з небагатьох відмінностей перлотто від різотто полягає в тому, що рідина вливається одночасно вся, а не поетапно, як це характерно для рисового варіанти страви. Все що залишилося - приправити і протушкувати крупу до м'якості, регулярно помішуючи, 9-11 хвилин, а потім додати тертий «Пармезан» і подавати до столу. Готову страву можна прикрасити класичними італійськими травами, або просто свіжими листочками петрушки.
    За бажанням, крім бульйону, в перлотто додають вершки густі, томатні соуси або сушені трави, а в якості доповнень кладуть підсмажену шинку, курку, м'ясо, будь-які овочі або навіть горіхи. Не бійтеся експериментувати з цією унікальною стравою.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Перловка з грибами
    Перловка з грибами
    Перловка - неймовірно корисна каша, ну а якщо ви не хочете готувати її на молоці, то зробіть більш ситний варіант - перловку з грибами. До речі, до
    Лазанья з рибою - рецепт
    Лазанья з рибою - рецепт
    Любите італійську кухню? А лазанью готувати вмієте? У даній статті ви зможете знайти рецепт рибної лазаньї і різні способи приготування даної страви.
    Різотто з шинкою
    Різотто з шинкою
    Різотто - популярне італійське блюдо, яке готується з рису з додаванням різноманітних овочів або м'яса. І сьогодні мова піде про дивовижному різотто
    Різотто з мідіями
    Різотто з мідіями
    Різотто - смачне блюдо італійської кухні, яку готують в глибокій сковороді з грубозернистого рису. А доповненням до нього можуть виступати м'ясо,
    Різотто з печерицями
    Різотто з печерицями
    Різотто - популярне італійське блюдо, приготоване з спеціальних сортів рису. Його роблять з додаванням м'яса, овочів, грибів. І зараз ми поділимося з
    Різотто з кукурудзою - рецепт
    Різотто з кукурудзою - рецепт
    Різотто - відоме італійське блюдо, варіантів створення якого в даний час дуже багато. І в нашій сьогоднішній статті ми познайомимо вас з цікавими