Перлотто - це русифіковане назва італійського орзотто - аналога знаменитого різотто, але з використанням перловки. Орзотто завезли в Італію єврейські іммігранти, так як перлові зерна були набагато доступніше рисових, і до того ж, завдяки високої адсорбційної здатності, наповнювалися ароматом доданих соусів і приправ з лишком замінювали рисову крупу і за смаковими якостями. Завдяки низькій вартості і відмінному смаку рецепт страви здобув популярність по всьому світу, і в цій статті ми з вами дізнаємося, як приготувати даний перлотто за межами Італії.
Рецепт перлотто з грибами
Найбільш простий і практично базовий рецепт перлотто ґрунтується на додаванні до ячної крупі грибів і спецій, що надає раннє повсякденною і непривабливою перловке багатогранний смак і аромат.
Інгредієнти: масло вершкове - 3 ст. ложки; гриби - 350 г; цибулю-шалот - 1 шт.; перлова крупа - 2 ст.; курячий бульйон - 3 ст.; вино сухе біле - 1/2 ст.; сир «Пармезан» - 100 г; сіль, перець - за смаком. Приготування На столовій ложці вершкового масла обсмажуємо нарізані тонкими пластинами гриби і цибулю-шалот до зарум'янювання, 9-12 хвилин. Далі додаємо решту
2 столові ложки олії і перлову крупу, яку необхідно припустити з пасерування близько 2 хвилин. Вливаємо курячий бульйон і вино - одне з небагатьох відмінностей перлотто від різотто полягає в тому, що рідина вливається одночасно вся, а не поетапно, як це характерно для рисового варіанти страви. Все що залишилося - приправити і протушкувати крупу до м'якості, регулярно помішуючи, 9-11 хвилин, а потім додати тертий «Пармезан» і подавати до столу. Готову страву можна прикрасити класичними італійськими травами, або просто свіжими листочками петрушки.
За бажанням, крім бульйону, в перлотто додають вершки густі, томатні соуси або сушені трави, а в якості доповнень кладуть підсмажену шинку, курку, м'ясо, будь-які овочі або навіть горіхи. Не бійтеся експериментувати з цією унікальною стравою.